Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

...Newsletter...


- Στο «πλευρό» Πουλιλιού και τοπικής κοινωνίας η Τ. Ε. Δ. Κ. Έβρου...
Την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή τους στον δήμαρχο Ορφέα, Ευάγγελο Πουλιλιό και στην τοπική κοινωνία, εξέφρασαν εχθές, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής τους στα Λάβαρα, οι δήμαρχοι-μέλη της Τ. Ε. Δ. Κ. Έβρου, παίρνοντας θέση στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην έδρα του δήμου Ορφέα αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου από μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου. Οι δήμαρχοι του Έβρου καταδίκασαν τα όσα διαδραματίστηκαν και απηύθυναν κάλεσμα στην έννομη πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και να επιστρέψει η ηρεμία στην περιοχή.
- Στις Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες και ο δήμος Τριγώνου...
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, τη δυνατότητα οικονομικών συναλλαγών αλλά και αμφίδρομης επικοινωνίας προσφέρει πλέον και ο δήμος Τριγώνου, μέσω της ανανεωμένης και διαδραστικής του ιστοσελίδας
www.trigono.gr και την ένταξή του στις Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες. Στο ειδικό περίπτερο που τοποθετήθηκε στην έδρα του δήμου, στα Δίκαια, σε αίθουσα που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία, οι πολίτες θα μπορούν στο εξής να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που τους παρέχει η χρήση της ιστοσελίδας, όπως είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων αλλά και οι ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληρωμής δημοτικών φόρων, προστίμων Κ. Ο. Κ, τελών ύδρευσης κ. α.
- Ημερίδα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού διοργανώνεται στη Νέα Ορεστιάδα...
«Ο θηλασμός και οι αγώνες για το “χρυσό” της μητρότητας» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν στις 9.30 αύριο το πρωί στο αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη Νέα Ορεστιάδα, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας της πόλης. Στόχος της ημερίδας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών λειτουργών αλλά και του πληθυσμού για την ανάγκη επιστροφής στον παραδοσιακό τρόπο σίτισης των νεογνών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν επιστήμονες και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα αναφερθούν στην ωφελιμότητα του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος καθώς και στις θετικές επιπτώσεις του στην οικογένεια, την οικονομία και το περιβάλλον.
- Προσφορές κειμηλίων για τη νέα του πτέρυγα δέχεται το Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας...
Προσφορές αντικειμένων που σχετίζονται με την ιστορία και την παράδοση του τόπου δέχεται το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας, εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών μουσειολογικής οργάνωσης της νέας τριώροφης πτέρυγας του Μουσείου. Τα αντικείμενα που θα συγκεντρωθούν από προσφορές ιδιωτών, που συνήθως αποτελούν σημαντικά οικογενειακά κειμήλια, θα τοποθετηθούν συνοδευμένα από το όνομα του κάθε δωρητή και θα εμπλουτίσουν το εκθεσιακό υλικό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη αλλά και στις γενιές που θα ακολουθήσουν, να μάθουν μέσα από αυτά την ιστορία της περιοχής και των «ξεριζωμένων» προγόνων των σημερινών κατοίκων της.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons