Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Η «αδιαφορία», εμπρηστής του σιδηροδρομικού σταθμού...



«Θύμα», πρωτίστως, της αδιαφορίας και ακολούθως των όποιων άλλων πολιτικών επιλογών ή ανεπάρκειας και έλλειψης οράματος, «έπεσε» ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της Νέας Ορεστιάδας. Τα, κατόπιν... πυρκαγιάς και ολοσχερούς καταστροφής «δάκρυα», δυστυχώς, αλλά δεν φαίνονται ικανά να «πείσουν» για το αληθές του ενδιαφέροντος...Η βίαιη αποκοπή του ομφάλιου λώρου της πόλης με την ιστορία της, συντελέστηκε και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και ανάδοχοί τους, όσο κι αν επιχειρείται να γενικευτεί η απόδοσή τους...
Ευθύνες υπάρχουν στο δήμο και τους κατέχοντες την τοπική εξουσία από το 1996 και ένθεν και όχι μόνο στην α’ βαθμού αυτοδιοίκηση... Έπαρχοι, αντινομάρχες που κατάγονται από τη Νέα Ορεστιάδα και δηλώνουν «βέρα Καραγατσιανοί», θα μπορούσαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να «σηκώσουν» το θέμα της αξιοποίησης του «γαλλικού σταθμού»... Για άλλα κι άλλα τρέχουν, γι αυτό δε μπορούσαν ή θα πουν ότι ήταν «εκτός αρμοδιότητας»; Ακόμα και ο σύλλογος Καραγατσιανών φέρει μια «μερίδα ευθύνης» γιατί δεν επέλεξε να κάνει «σημαία διεκδίκησης» την ανακατασκευή και χρήση για διάφορες εκδηλώσεις, των κτιρίων του σταθμού. Μάλιστα, τον Μάιο του 2006, η Συμπαράταξη για το δήμο Ορεστιάδας φέρεται να είχε επιδώσει στο σύλλογο έγγραφο, με το οποίο τον καλούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη «διάσωση του κτιρίου του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού», αλλά....
Το μεγαλύτερο, βέβαια, βάρος της ευθύνης πέφτει στο δήμο ο οποίος τουλάχιστον θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να είναι καθαρός ο χώρος, με κάποιον τρόπο να «κλείσουν» παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην είναι δυνατή η είσοδος σε κανένα και φυσικά να ηλεκτροφωτιστεί η περιοχή...Και μη μας πουν ότι επειδή ο χώρος ανήκε στον Ο. Σ. Ε δε μπορούσε να παρέμβει ο δήμος...Εξάλλου, ουκ ολίγες φορές, οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνθηκαν στο δήμο, τελευταία φορά πριν από 14 μήνες, ζητώντας να καθαριστεί και να φωτιστεί η περιοχή...
Η ειρωνεία είναι ότι η ιστορία θα γράψει πως στις 9 Οκτωβρίου 2008 καταστράφηκε από πυρκαγιά ο παλιός «γαλλικός» σιδηροδρομικός σταθμός Νέας Ορεστιάδας, επί δημαρχίας Δημήτρη Μουζά. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, εξελέγη με σήμα του συνδυασμού το... Καραγάτσι , ο οποίος αρέσκεται να αναφέρεται στο Κάραγατς και τους πρόσφυγες που έκτισαν τη Νέα Ορεστιάδα και ο οποίος αδιαφόρησε πλήρως, όπως και οι προκάτοχοί του, να διαφυλάξει το μοναδικό κτίριο- μνημείο της ιστορίας της Νέας Ορεστιάδας, που συνέδεε το τότε με το σήμερα...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό PRESS-@....
Δείξε λίγη περισσότερη ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ και ΚΑΤΑΝΟΜΑΣΕ τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.Οχι μόνο ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ με τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ και ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ δηλώσεις σε κάθε είδους εκδηλώσεις και ΠΑΝΥΓΥΡΙΑ.
Θα δείς στο τέλος ότι δεν θα φταίει κανένας τους!!!!!
Οπως έκαναν απο το 1994 για την ΠΑΡΑΚΑΜΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ!!!ΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!!!ΘΑΡΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΛΕΠΡΟΙ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ!!!
Επειδή το 1996 (πρίν 12 χρόνια)υπήρχαν 6χρονα-7χρονα κλπ παιδιά τα οποία ΤΩΡΑ εχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ και ίσως δεν γνωρίζουν ποιοί ήταν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ και επειδή απο 1996 και "ένθεν" τα περισσότερα ειναι τα ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που κάνουν "ΚΟΥΜΑΝΤΟ" γράψε και αν θέλεις βάλτους και καμμιά ΦΩΤΟ,,ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ!!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Νο 2" ΘΑ "ΧΩΡΕΣΟΥΝ" ΠΟΛΛΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΝΑ "ΣΩΣΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ¨ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ"!!!
ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο "ΑΙΝΣΤΑΙΝ" ΣΤΗ ΓΗ!!!!ΤΙ ΠΤΥΧΙΑ,ΤΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ,ΤΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΤΙ,ΤΙ!!!!
------------------------------
ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ,ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΕΓΡΑΨΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1998 (ΠΩΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ)!!!
-------------------------------
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1998 (ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟ)
---------------------------
ΜΑΙΟΣ 2002 (ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 500.000.000 ΔΡΧ ΣΤΟ ΔΗΜΟ)
------------------------------
1994-2008...(ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ "ΜΑΣ" ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ)!!!
-----------------------------
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006(ΠΩΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ)
-------------------------------
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006(ΠΩΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ)
----------------------------
2008 (ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ 1.500.000€
ΛΟΓΩ......)
-----------------------------
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ" ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ"

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons