Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Σύγκλιση δ. σ για τα προβλήματα των τμημάτων του Δ. Π. Θ στη Νέα Ορεστιάδα, ζητούν οι παρατάξεις μειοψηφίας…



Τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με μοναδικό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που εδρεύουν στη Νέα Ορεστιάδα (4η έδρα), προτίθενται να ζητήσουν με έγγραφο αίτημά τους, οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας.
Το αίτημα, προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, θα κατατεθεί άμεσα, πιθανά και αύριο, προκειμένου εντός 5 ημερών, όπως ορίζει ο κώδικας, να οριστεί η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα. Η πρωτοβουλία κατάθεσης του αιτήματος ανήκει στον επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση», Άγγελο Παπαϊωάννου, και βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον κ. Τζότζολα και τους συμβούλους του συνδυασμού «Ορεστιάδα, Πορεία στο Μέλλον», που συνυπέγραψαν το αίτημα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαϊωάννου και στις αρχές Μαρτίου του 2008 είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον δήμαρχο τη σύγκλιση διευρυμένου δ. σ (με συμμετοχή βουλευτών, πρυτανικών αρχών, Ν. Α, φορέων κ. α) με μοναδικό θέμα τα οξυμένα, όπως τα χαρακτήριζε, προβλήματα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Νέας Ορεστιάδας αλλά ακόμα… περιμένει τον ορισμό του συμβουλίου.
Σε άρθρο του, ο κ. Παπαϊωάννου, με τίτλο «εκτός διεύρυνσης η 4η έδρα του Δ. Π. Θράκης» σημειώνει την έκπληξή του από τον αποκλεισμό της Νέας Ορεστιάδας από τη διεύρυνση των σχολών του Δ. Π. Θ, επισημαίνοντας πως «θα περίμενε κανείς πως ο Θρακιώτης υπουργός κ. Στυλιανίδης, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, να ξεκινήσει τη διεύρυνση των τμημάτων του Δ. Π. Θ από τη Νέα Ορεστιάδα, που θέλει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Αδριανούπολης. Αντί αυτού, επιλεκτικά, είναι η μόνη έδρα του Δ. Π. Θ που δε διευρύνεται…» Παράλληλα ασκεί κριτική στην, μετά το 2003, ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τις πρυτανικές αρχές και τον επίτιμο δημότη Ορεστιάδας, πρύτανη κ. Σιμόπουλο ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στη νυν δημοτική αρχή Ορεστιάδας γιατί δεν κατέθεσε ένα αίτημα προς τους αρμοδίους, έστω και για τον… τύπο.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons