Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Φοιτητικές εστίες στη Νέα Ορεστιάδα; Το… άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;


Την άμεση παράδοση των φοιτητικών εστιών της Νέας Ορεστιάδας ζήτησαν οι φοιτητές των δύο τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που «φιλοξενούνται» στην πόλη, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παράδοση των εστιών, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, από την «Πανσπουδαστική» στην πλατεία Δασίου.
«Εδώ και δύο χρόνια μας δίνουν υποσχέσεις ότι θα παραδοθούν οι εστίες. Τελευταία μας είπαν πως θα είναι έτοιμες για να μπουν οι φοιτητές στο τέλος Νοεμβρίου και πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η ημερομηνία παράδοσης μεταφέρθηκε και πάλι για μετά τα Χριστούγεννα», είπε ο εκπρόσωπος της «Πανσπουδαστικής», Γιώργος Στασίνης, «αποδίδοντας» ευθύνες στη «γενική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας και υποχρηματοδόση». Οι φοιτητές, εκτός της άμεσης παράδοσης των εστιών ζητούν και την επαναδρομολόγηση του λεωφορείου που τους μετέφερε στα πανεπιστημιακά κτίρια, η οποία έχει διακοπεί εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, όπως προειδοποίησαν, εφόσον δεν εισακουστούν, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, οι φοιτητές μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο δημαρχιακό κατάστημα όπου επέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των φοιτητών «ήρθε» μια ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας όπου θα συζητηθεί το θέμα που αφορά τα προβλήματα των δύο τμημάτων του πανεπιστημίου, που λειτουργούν στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας και τη διεύρυνση με νέα τμήματα. Η διαμαρτυρία τους ουσιαστικά αποδεικνύει πως ο δήμος, οι φορείς αλλά και γενικότερα η τοπική κοινωνία, ουσιαστικά, «απέχουν» από τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο τμήματα του πανεπιστημίου και οι ίδιοι οι φοιτητές και είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο είναι, έστω, γνώστες αυτών. Το θέμα των φοιτητικών εστιών αλλά και της διακοπής των δρομολογίων του λεωφορείου, που τους εξυπηρετούσε ιδιαίτερα, δεν προέκυψε εξαίφνης αλλά και ποτέ δεν αναφέρθηκαν, δεν επισημάνθηκαν, δεν έγινε προσπάθεια επίλυσής τους, έστω και μέσω «απλής» άσκησης πίεσης με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Δηλαδή, βρε συμπάσχοντες, «τζάμπα» επίτιμος δημότης Ορεστιάδας είναι ο Σιμόπουλος και «βερεσέ» Θρακιώτης ο Στυλιανίδης, που κοντεύει να «αλληθωρίσει» βλέποντας μόνο την εκλογική του περιφέρεια;

3 σχόλια:

Λευτέρης Χαμαλίδης on 24 Οκτωβρίου 2008 στις 5:19 μ.μ. είπε...

Οι φοιτητές καλέστηκαν ποτέ να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή αυτού του τόπου?
Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο οικονομικά το ζήτημα του Πανεπιστημίου.
Πρέπει να υπάρχει επαφή, όλου του συστήματος Πανεπιστήμιο (καθηγητές, φοιτητές) με την κοινωνία, για να υπάρχει ανταποδωτικότητα.

Λευτέρης Χαμαλίδης on 24 Οκτωβρίου 2008 στις 5:21 μ.μ. είπε...

Και σ' όλα αυτά βέβαια σημαντική ευθύνη έχουν οι θεσμικοί φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Κυρίαρχα ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα.
Άρα και πρέπει να διεκδικούμε και να υποστηρίζουμε αυτά που έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ (ORESTIADAOLAEDW)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons