Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Στο δήμο Τριγώνου «παραχώρησε» το ΥΠΕΠΘ το Ελληνοχώρι και την…Στέρνα!


Απάντηση… ότι να’ ναι και αγεωγράφητη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και με ιδιαίτερη μάλιστα ευκολία η «απάντηση» που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, την υπογράφει ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Έβρου, Γιώργος Ντόλιος, με την οποία αναφερόταν στην υποβάθμιση των σχολικών κέντρων Κομάρων και Πλάτης, από 6/θέσια σε 3/θέσια.
«Τα δημοτικά σχολεία α) Ελληνοχωρίου και β) Στέρνας του δήμου Τριγώνου ν. Έβρου από τριθέσια μείωσαν την οργανικότητά τους σε διθέσια λόγω της συνεχούς μείωσης του μαθητικού δυναμικού. Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υποβάθμιση, είχε γνωμοδοτήσει το οικείο νομαρχιακό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της νομαρχιακής επιτροπής Παιδεία, σύμφωνα με το άρθρο 49,50 του Ν.1566/1985 κ. τ. λ….», αναφέρεται στην «απάντηση» του υπουργείου!
Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απάντηση στο ερώτημα για την υποβάθμιση των σχολικών κέντρων Κομάρων και Πλάτης, ούτε για το τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο. Πάραυτα, πληροφορούμαστε, οι αδαείς, ότι τα δημοτικά σχολεία του Ελληνοχωρίου του δήμου Διδυμοτείχου και Στέρνας του δήμου Βύσσας έχουν «παραχωρηθεί» στο δήμο Τριγώνου. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να ξέρουν… κάτι παραπάνω για τον «Καποδίστρια 2» και τις συνενώσεις που θα προκύψουν…Αυτό είναι που λένε «η νέα γεωγραφία της περιοχής»;
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons