Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

...Newsletter...


Ισχύει η δέσμευση του υπουργού για την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη...
- Η διάταξη που περιλαμβάνεται στο Γενικό Χωροταξικό Πλαίσιο και αφορά τη δυνατότητα εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή της Θράκης, δεν αφορά στην ενθάρρυνση της μεταλλευτικής δραστηριότητας αλλά περιλήφθηκε στο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό προκειμένου να αποφευχθεί η ενδεχόμενη παρεμπόδιση μελλοντικής εκμετάλλευσης ενός σημαντικού ορυκτού πλούτου, για τον οποίο σήμερα δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ύπαρξής του. Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του ο υφυπουργός ΠΕ. ΧΩ. Δ. Ε, Σταύρος Καλογιάννης, στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιώργος Ντόλιος (Έβρου) και Γιώργος Πεταλωτής (Ροδόπης) και όποιον έπεισε, έπεισε για τις «αγαθές προθέσεις» του υπουργείου. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του υπουργού, κατά τη συζήτηση του Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου στη Βουλή, για την μη πραγματοποίηση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Αν αλλάξει βέβαια ο υπουργός θα «πάρει» μαζί του και τη δέσμευση και φυσικά θα παραμείνουν σε ισχύ τα όσα προβλέπει το χωροταξικό σχέδιο...

Μετά τις γιορτές οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στον Έβρο...
- Για μετά τις γιορτές μεταθέτουν την αγωνιστική τους δράση οι αγρότες του Έβρου, οι οποίοι, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της ΠΑ. ΣΥ. και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, θα κληθούν να αποφασίσουν ημερομηνίες και σημεία αποκλεισμού δρόμων με αγροτικά μηχανήματα, στη διάρκεια δύο συσκέψεων που θα συγκληθούν τον Ιανουάριο.
Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστικοί φορείς, έχοντας κάνει αποτίμηση της αγωνιστικής διάθεσης του αγροτικού κόσμου, εκτιμούν ότι υπάρχει «κλίμα και έδαφος» για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Μετά τις συγκεντρώσεις στο Διδυμότειχο και τη Νέα Ορεστιάδα και το μπλόκο στην Κορνοφωλιά, ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑ. ΣΥ. και της «Ενότητας», προϊδεάζοντας τον κλάδο για τη συνέχιση των «αγώνων κατάρριψης της καταστροφικής ΚΑΠ και της αντιαγροτικής πολιτικής που ασκούν Ε. Ε. και ελληνικές κυβερνήσεις».

Εβδομάδα «πρεμιέρας» της αστικής συγκοινωνίας στο Διδυμότειχο...
- Ευχαριστημένος από την εβδομάδα «πρεμιέρας» της αστικής συγκοινωνίας στο Διδυμότειχο, δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Τοκαμάνης. Πάντως, όπως «προειδοποιεί», καλό θα είναι οι δημότες να στηρίξουν το «εγχείρημα» που σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Έβρου υλοποιεί ο δήμος, εάν θέλουν να έχει συνέχεια και να μην διακοπεί…άδοξα. Σε πρώτη φάση ξεκίνησε το ένα από τα δύο προτεινόμενα δρομολόγια, περιμετρικά της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει 14 στάσεις, μαζί με την αφετηρία και το τέρμα, και επαναλαμβάνεται 10 φορές την ημέρα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 1 ευρώ. Στην τιμή των 0,75 λεπτών το πληρώνουν οι σπουδαστές, ενώ η μεταφορά μαθητών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γίνεται δωρεάν.

Εκδήλωση από το Δ. Α. Κ. Ο για την αθλητική αγωγή και παιδεία...
- «Αθλητική Αγωγή και Παιδεία» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει στις 7 σήμερα το απόγευμα, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του δήμου Ορεστιάδας. Οι ομιλητές θα αναφερθούν και θα αναλύσουν θέματα αθλητιατρικής, αθλητικής διατροφής και πρώτων βοηθειών, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των νεαρών αθλητών, προπονητών, γυμναστών Ακαδημιών, γονέων, καθηγητών Φυσικής Αγωγής στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και παραγόντων αθλητικών σωματείων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα»...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons