Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Στήριξη Ν. Σ Έβρου στο αίτημα κατασκευής αντιγράφου του παλιού σ. σ. Νέας Ορεστιάδας...


Από 31 έγιναν 32 οι φορείς που συνυπογράφουν και στηρίζουν το αίτημα του Συλλόγου Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών, να αναγεννηθεί από τις στάχτες του ο παλαιός, ξύλινος «γαλλικός» σταθμός της Νέας Ορεστιάδας, που το πρωί της 9ης Οκτωβρίου παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ο 32ος φορέας που αποφάσισε να «ενώσει τη φωνή του» στο αίτημα κατασκευής πιστού αντιγράφου του καμένου κτιρίου και τη μετατροπή του σε μουσείο, είναι το νομαρχιακό συμβούλιο, που ομόφωνα αποφάσισε ότι συντάσσεται και στηρίζει την πρωτοβουλία διεκδίκησης των φορέων του νομού, αναγνωρίζοντας ότι ο παλαιός επιβατικός σταθμός της Νέας Ορεστιάδας αποτελεί «κομμάτι» της ιστορικής μνήμης της πόλης και αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής της κληρονομιάς.
Το αίτημα κατασκευής του αντιγράφου, που προτείνεται να λειτουργήσει ως χώρος μουσείου, διατυπώνεται σε επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών και τη διοίκηση του Ο. Σ. Ε., με επιχειρηματολογία που στηρίζεται στη βάση της αναμφισβήτησης, άρρηκτης σύνδεσης του «γαλλικού» σταθμού με την αρχή της 85χρονης ιστορίας της Νέας Ορεστιάδας. Εν τω μεταξύ, ο Νομάρχης Έβρου ζήτησε να έρθει άμεσα προς συζήτηση, σε επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, μία ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης και χρήσης του κτιρίου, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η παραχώρησή του από τον Ο. Σ. Ε...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons