Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ψυχή και σώματι απομάκρυνση Καντζιάρη…


Η μετακίνηση του κ. Καντζιάρη στις… παρυφές των θέσεων της πλειοψηφούσας παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και στα… σύνορα με αυτές των παρατάξεων μειοψηφίας, η οποία προφανώς σήμανε την «ψυχή και σώματι» διαφοροποίηση και «απομάκρυνσή» του από το συνδυασμό «Ορεστιάδα Εν Τάξει», μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί από τα σημαντικότερα που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 10 Δεκεμβρίου. Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των 13 θεμάτων που συζητήθηκαν χαρακτηρίζονταν ως «τεχνικής φύσεως», το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στα «προ ημερησίας διάταξης», στις ανακοινώσεις του δημάρχου, Δημήτρη Μουζά και στις ερωτήσεις που τέθηκαν, οι οποίες άλλες απαντήθηκαν και άλλες παρέμειναν αναπάντητες, όπως αυτές του κ. Καντζιάρη, κατά τη συνήθη «τακτική» του δημάρχου…
Τα θέματα που κυριάρχησαν, από πλευρά ενημέρωσης προς το σώμα από τον δήμαρχο, ήταν τα πλέον επίκαιρα, δηλαδή η απόφαση της συγκλήτου για την ίδρυση και 3ου τμήματος του Πανεπιστημίου στη Νέα Ορεστιάδα αλλά και η επιστολή προς την ΕΓΝΑΤΙΑ Α. Ε για τις «καθυστερήσεις» που παρατηρούνται σε σχέση με τις παρεμβάσεις που «δεσμεύτηκε» να υλοποιήσει η εταιρεία στην παράκαμψη της πόλης.
Για το θέμα του 3ου πανεπιστημιακού τμήματος όλοι στάθηκαν ιδιαίτερα και επεσήμαναν τη σημαντικότητα της απόφασης τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά του δήμου, ώστε να τηρηθούν οι χρόνοι που έχουν προσδιοριστεί και όλα να είναι έτοιμα για να «υποδεχθεί» η πόλη τη νέα σχολή. Για το θέμα της «στέγασης» του τμήματος ο κ. Άγγελος Παπαϊωάννου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση και συγκεκριμένα τη στέγαση στο χώρο των δικαστηρίων, τα οποία σύντομα πρόκειται να μεταφερθούν στα νέα κτίρια, δίπλα στη Δ. Ο. Υ… Εκτίμησε πως τα «δικαστήρια» μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος, εφόσον βέβαια διαμορφωθούν κατάλληλα…Με δεδομένο ότι και το ίδιο το Πανεπιστήμιο «ψάχνει» για χώρο που θα μπορεί από… «αύριο» (σχήμα λόγου) να μπορεί να φιλοξενήσει το τμήμα, η συγκεκριμένη πρόταση φαντάζει αρκετά ρεαλιστική για την «άμεση αντιμετώπιση» του προβλήματος στέγασης του τμήματος «διαιτολογίας και επιστήμης τροφίμων». Η πρόταση αυτή, η οποία προφανώς είναι και η μοναδική «άμεση», μάλλον ξάφνιασε τον δήμαρχο ο οποίος ανέφερε πως εκτιμούσε ότι όλοι συμφωνούσαν στη μεταφορά του δημοτικού γκαράζ (που βρίσκεται απέναντι από τις υπάρχουσες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις), και στην απόδοσή του στο πανεπιστήμιο για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη μεταφορά του δημοτικού γκαράζ, το οποίο όλο το… μεταφέρουν κι όλο στον ίδιο τόπο είναι, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2009, ο οποίος ψηφίστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή! Από την πλευρά του, ο κ. Τζότζολας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρότεινε να γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία μόνιμων υποδομών του πανεπιστημίου στη Νέα Ορεστιάδα, ώστε να αποφευχθεί και η πολυδιάσπασή του, σε διάφορα σημεία της πόλης….
Όσο αφορά την «επιστολή στην Εγνατία Α. Ε», ο δήμαρχος υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό ήθελε να επισημάνει πως το θέμα αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, παρά τις δεσμεύσεις που υπήρξαν μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ΠΕ. ΧΩ. Δ. Ε, Γιώργο Σουφλιά. Σημείωσε επίσης πως θα αναμένεται η απάντηση της Εγνατίας και αναλόγως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες. Για λήξη της περιόδου «ερωτικών επιστολών» με την Εγνατία, έκανε λόγο ο κ. Τζότζολας, χαρακτηρίζοντας «γιαλαντζί μαγκιά» το δελτίο τύπου για τη γνωστοποίηση της αποστολής του εγγράφου. Ο κ. Παπαϊωάννου, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος για το θέμα, σημείωσε πως η πεζογέφυρα, τα «έξυπνα φανάρια» και οι περιμετρικοί προχωράνε και πως το ζήτημα δεν είναι αυτά που έχουν δρομολογηθεί αλλά η διεκδίκηση της χάραξης της νέας παράκαμψης της πόλης.
Ενδιαφέρον παρουσίασε και η τακτική του… στρουθοκαμηλισμού που ακολούθησε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, όταν ο κ. Τζότζολας αναφέρθηκε στο θέμα της «προσπάθειας» κατασκευής παρεκκλησίου στο βόρειο πευκώνα(foto), κάτω από το κτίριο του Δικτύου Νομαρχιών. «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο», «τι θέλετε να πείτε», «ένα…κιόσκι βαρέως τύπου θέλαμε να φτιάξουμε αλλά όταν μας είπε το δασαρχείο ότι δεν επιτρέπεται, σταματήσαμε», ήταν οι «μισοφαγωμένες» απαντήσεις του δημάρχου που προτίμησε να χασκογελάνε ακόμη και οι δικοί του σύμβουλοι με τις απαντήσεις και την… «άγνοια» που επιδείκνυε… Για τη «στιγμή της αλήθειας» είναι…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ" ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ!
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons