Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

...Newsletter...


«Αυτοδίκαιη» σύγκληση του δ. σ Ορεστιάδας για τον προϋπολογισμό…
- Συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, μετά την… έγγραφη «υπενθύμιση» προς τον πρόεδρο του δ. σ από τους επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας, Τζότζολα, Παπαϊωάννου, για «αυτοδίκαιη σύγκληση» του συμβουλίου, την πρώτη Κυριακή μετά τις 30 Νοεμβρίου, για το θέμα του προϋπολογισμού. Οι κύριοι Τζότζολας, Παπαϊωάννου, «πατάνε» στο «γράμμα του νόμου» του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων, που ορίζει πως το θέμα του προϋπολογισμού στα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να έρχεται προς «συζήτηση και ψήφιση» πριν το τέλος του Νοέμβρη, κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του δήμου Ορεστιάδας.


Νέα αγροτική κινητοποίηση με αποκλεισμό στη γέφυρα Κορνοφωλιάς…
- Στους… δρόμους αύριο οι αγρότες του Έβρου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν την 3η στη σειρά κινητοποίησή τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή τη φορά αποκλείοντας, στις 11 το πρωί, τον κάθετο άξονα, στο ύψος της γέφυρας Κορνοφωλιάς. Νωρίτερα, θα πραγματοποιήσουν δύο προσυγκεντρώσεις, με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, στο εργοστάσιο ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας και στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το σημείο του «μπλόκου». Οι αγρότες ζητούν μια «άλλη πολιτική» που να μην καταστρέφει τον κλάδο τους και να μην επιτρέπει στα «καρτέλ» να αρπάζουν τσάμπα την παραγωγής τους. Σε ανακοίνωσή της, η Ν. Ε του Κ. Κ. Ε με αφορμή την κινητοποίηση, τονίζει ότι «η βαριά επιδείνωση των αγροτικών προβλημάτων οφείλεται στην εφαρμογή της νέας Κ. Α. Π. και, γενικότερα, στην αντιαγροτική πολιτική της Ε. Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, που ξεκληρίζει χιλιάδες μικροκαλλιεργητές» και ζητά την «ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Έκθεση σπάνιων πτηνών στο παλιό κλειστό γυμναστήριο Νέας Ορεστιάδας…
- «Θεσμό» αποτελεί πλέον για τη Νέα Ορεστιάδα η ετήσια συνεύρεση των εκτροφέων σπάνιων πτηνών. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, στο παλιό κλειστό γυμναστήριο, θα φιλοξενηθούν 500 περίπου πουλιά, στο πλαίσιο της 4ης πανελλήνιας έκθεσης, που διοργανώνει ο σύλλογος φίλων πτηνών β. Έβρου. Η έκθεση θα λειτουργεί, και τις δύο ημέρες, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Sport Press-a…
- Στην Πάτρα με την Παναχαϊκή αγωνίζεται στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου η Ορεστιάδα, για την 7η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Οι «πράσινοι» θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους, αγωνιστική και βαθμολογική, πορεία καθώς η ψυχολογία τους έχει τονωθεί μετά τη νίκη επί του Πανελληνίου, την προηγούμενη αγωνιστική. Την ίδια ώρα, για την Α1, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον Άρη, που φαίνεται αρκετά επικίνδυνος αντίπαλος μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα που έχει αποσπάσει. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αν θέλει να πιστεύει σε καλύτερη συνέχεια θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη…
Στο ποδόσφαιρο και την 13η αγωνιστική της Δ΄ εθνικής, ο Ορέστης υποδέχεται στην έδρα του τον Άγιο Αθανάσιο και θέλει να πετύχει τη 2η συνεχόμενη νίκη του, μετά την εκτός έδρας νίκη στη Βιστωνίδα με 1-0 στην εμβόλιμη αγωνιστική της περασμένης Τετάρτης, έτσι ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογική του συγκομιδή και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια. Για την Γ΄ εθνική κατηγορία και την 14η αγωνιστική, η Ένωση Θράκης αγωνίζεται στο «Φώτης Κοσμάς», με αντίπαλο την ισόβαθμή της, Νίκη Βόλου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons