Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

«Χοντραίνει» η κόντρα Μουζά- Καντζιάρη με φόντο τη Δ. Ε. Υ. Α. Ο…


«Μαχαίρια» βγήκαν μεταξύ Μουζά και Καντζιάρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Δ. Ε. Υ. Α. Ο. να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα που αφορούσε στη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας της Δ. Ε. Υ. Α. Ο, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος στην περιφέρεια ώστε να αποκτήσει πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας η επιχείρηση και να μπορεί να ενταχθεί σε μέτρα του Ε. Σ. Π. Α.
Ο κ. Καντζιάρης τόνισε πως παρά το γεγονός ότι έχει σταλεί ο οργανισμός πριν από ένα μήνα στο δήμο και ζήτησε να περιληφθεί το θέμα σε αυτά που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε, ούτε στα προηγούμενα συμβούλια ούτε και εχθές, μολονότι τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η γνωμοδότηση του δ. σ έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας πως ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της επιχείρησης. «Έχουμε πλήθος μελετών και είναι κρίμα να ανοίξουν μέτρα στο ΕΣΠΑ και να τα χάσουμε εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης. Για το… τέλος του αιτήματος, και με αφορμή τη συζήτηση που είχε γίνει για το θέμα του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, ο κ. Καντζιάρης κράτησε την… «πρόκα»! «Προτείνω κ. δήμαρχε να μην υλοποιήσουμε από το τεχνικό πρόγραμμα του 2009 την κατασκευή «πάρκου ερπετών» και «περιπατητικού διαδρόμου που θα συνδέει την Ορεστιάδα με τη Ροδόπη» και τα χρήματα αυτά να τα χρησιμοποιήσουμε για την αγορά του παλαιού σταθμού από τον Ο. Σ. Ε και την ανακατασκευή του», ήταν η.. πρόταση προς τον κ. Μουζά. «Διέκρινα ξεκάθαρα την ειρωνεία σας. Έγινε αντιληπτή από όλους», ανταπάντησε ο δήμαρχος που «γινατώθηκε» και δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση. Υποστήριξε μάλιστα ότι η γνωμοδότηση θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση και πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι προγραμματίζει, προηγουμένως, μια συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Δ. Ε. Υ. Α. Ο. προκειμένου να συζητηθούν πιθανές αλλαγές στον οργανισμό, για τις οποίες δεν έχει καμία αρμοδιότητα και δε μπορεί να τις κάνει ο δήμος ή ο δήμαρχος παρά μόνο το δημοτικό συμβούλιο της επιχείρησης. Τελικά η συζήτηση ή μη του θέματος τέθηκε σε ψηφοφορία όπου 10 σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και 3 της παράταξης του κ. Μουζά (Καντζιάρης, Μωρικίδης, Σκαρλατίδης), ψήφισαν «υπέρ» και 8 ψήφισαν «κατά» ενώ υπήρξε και μια αποχή, (Στεφανάτος, επίσης της πλειοψηφούσας παράταξης). Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο κώδικας απαιτεί πλειοψηφία 11 ψήφων για να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης κάποιο θέμα, δεν «πέρασε», τελικά, η πρόταση του κ. Καντζιάρη. Από τη μια λοιπόν «έγινε» του δημάρχου αλλά από την άλλη υπέστη μια σημαντική πολιτική ήττα, από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς ότι η πρόταση του δημάρχου συγκέντρωσε μόλις 8 ψήφους;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.................... να μπει θέμα ο ΟΕΥ της ΔΕΥΑΟ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ
Γ Ν Ω Μ Η ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,,,.....σε έναν ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α απο το Διοικητικό Συμβουλίο της ΔΕΥΑΟ.
Μεταξύ των άλλων μελών...απο τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΟ κ.Στεφανάτο
κ.Τζότζολα , κ.Χαμαλίδη.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ κ.Καντζιάρης έπραξε το νόμιμο και συννάμα το
αυτονόητο ,,να υπερασπιστεί την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ,να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ,το οποίο θα έλεγε την Γ Ν Ω Μ Η του,,,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,γιατί έτσι λέει ο ΝΟΜΟΣ!!!!!!!!!!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons