Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

...Newsletter...


Βομβαρδισμός ενημέρωσης για το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»...
- Με... βομβαρδισμό πληροφόρησης, σε κάθε χωριό και κάθε αγροτικό σπίτι, σκοπεύει η νομαρχία Έβρου να καταφέρει να αξιοποιήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής 2007-2013», που αφορά την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. Το ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 6,4 δις ευρώ και αποτελείται από 4 άξονες, ανταγωνιστικότητα, βελτίωση του περιβάλλοντος, ενέργειες στο πλαίσιο του ΟΠΑΑΧ (για δήμους του β. Έβρου) και του Leader. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε εχθές στην Αλεξανδρούπολη, στον... κατ’ εξοχήν αγροτικό δήμο του Έβρου, στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η νομαρχία, όπου ο νομάρχης, Νίκος Ζαμπουνίδης, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους υπηρεσιών, δήμων και αγροτικών ενώσεων, να ανταποκριθούν στην πρόκληση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκδηλώσεις ενημέρωσης για το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα πραγματοποιηθούν και στους άλλους δήμους του Έβρου ενώ η «εκστρατεία ενημέρωσης» προβλέπει και εξόρμηση των γεωπόνων των δύο διευθύνσεων αγροτικής ανάπτυξης του νομού, σε όλα τα χωριά.

Φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας από τους αλιείς...
-17 μηχανότρατές παρέταξαν σήμερα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι αλιείς της περιοχής, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους στην αλλαγή του κανονισμού που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος κανονισμός τους επέτρεπε, μέχρι τώρα, να αλιεύουν σε απόσταση ενός μιλίου από τις ακτές. Ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός απαγόρευε στους Έλληνες αλιείς να ψαρεύουν σε απόσταση μικρότερη των 1,5 μιλίων από την ακτή αλλά ο υπουργός, κ. Κοντός, είχε εκδώσει απόφαση παρέκκλισης επιτρέποντας στους ψαράδες να αλιεύουν μισό μίλι εγγύτερα της ακτογραμμής. Αυτή η απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών- οικολογικών οργανώσεων και για το λόγο αυτό το υπουργείο φέρεται να οδηγείται στην άρση της ισχύος της, προκαλώντας όμως τις έντονες αντιδράσεις των αλιέων που δε διστάζουν να κάνουν λόγο για «αφανισμό του κλάδου» καθώς πέραν των κανονισμών έχουν να «αντιμετωπίσουν» κα τις «ακρίδες του ΒΑ Αιγαίου», όπως αποκαλούν τους Τούρκους αλιείς...

Επτά προγράμματα κατάρτισης για εμπόρους της Νέας Ορεστιάδας...
-Εκμάθηση εμπορικής ορολογίας στην αγγλική, τουρκική και βουλγαρική γλώσσα και εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι τα «αντικείμενα» των 7 συνολικά προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος της Νέας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου. Τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Ορεστιάδα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου. Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου. Η συνολική διάρκεια του καθενός θα είναι 32 ώρες και θα πραγματοποιούνται απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, ημέρες που τα καταστήματα είναι κλειστά.

Η προώθηση του εθελοντισμού θέλει και... επιμόρφωση, εκδήλωση στη Νέα Ορεστιάδα...
- Εκδήλωση επιμόρφωσης με θέμα την «προώθηση του εθελοντισμού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», διοργανώνει στη Νέα Ορεστιάδα, στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου, η διευρυμένη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ροδόπης- Έβρου. Στην πρωτοβουλία της διευρυμένης συμμετέχουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης του Έβρου, τα τμήματα αγωγής υγείας, η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons