Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Καντζιάρης: Δεν έχει... ρότα ο δήμος, έχω διαφορετική λογική από τον δήμαρχο...


«Επέλεξα να καθίσω εκεί γιατί δε μπορεί οι ψεύτες και αυτοί που λένε την αλήθεια να κάθονται κοντά- κοντά», αιτιολόγησε τη... μετακίνησή του από τη μέχρι πρότινος θέση του στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, η οποία και σημειολογικά παρέπεμπε στον πλήρη διαφοροποίησή του από την παράταξη του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, Θανάσης Καντζιάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας…Όσο αφορά την... ανταπόδοση του χαρακτηρισμού «ψεύτης» στον δήμαρχο, υποστήριξε πως "σε κάποια στιγμή μπορώ να αιτιολογήσω γιατί ανταπέδωσα τον χαρακτηρισμό ψεύτης, έχω αρκετά στοιχεία…."
Στη συνέντευξή του ο κ. Καντζιάρης παρατήρησε ότι «εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια διαφορά απόψεων και θέσεων με τον δήμαρχο. Οι απόψεις μου έχουν κατατεθεί στην παράταξη αλλά δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν από τον δήμαρχο… Υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση των θεμάτων, άλλη λογική…»
Για το θέμα του προϋπολογισμού, ανέφερε πως «ήρθε στα χέρια μας την παραμονή του δημοτικού συμβουλίου. Όταν τον διάβασα διαπίστωσα κάποιες ελλείψεις που ήταν σημαντικές και όταν το συζήτησα και με άλλους συμβούλους συμφώνησαν… Παράδειγμα για το θέμα του πανεπιστημίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα από τα αιτήματα του πανεπιστημίου είναι η μεταφορά του γκαράζ. Όταν στον προϋπολογισμό δεν εγγράφεται μια δαπάνη που αφορά τη μεταφορά του τότε τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς; Δεν είναι θέμα μικρής σημασίας. Το πανεπιστήμιο πήρε μια απόφαση για 3η σχολή, έχει κάποιες απαιτήσεις. Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει ούτε μια πρόβλεψη δαπάνης. Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο που πρέπει να κινηθεί ο δήμος στο θέμα αυτό, και σε άλλα… Η ίδρυση ενός ακόμη τμήματος μπορεί να ωθήσει την πόλη, να την αναβαθμίσει… Δεν έχουμε πολλές αναπτυξιακές επιλογές. Σα δημοτική αρχή έπρεπε να στηρίξουμε το πανεπιστήμιο και δυστυχώς δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό…» Παράλληλα, παρατήρησε πως «το θέμα του προϋπολογισμού ήρθε με ένα παράξενο τρόπο, με ένα συμβούλιο που προκάλεσε η μειοψηφία. Ήρθε με σχέδιο, ενώ άλλα προβλέπει ο νόμος, και ψηφίστηκε το συγκεκριμένο σχέδιο του προϋπολογισμού…Τις επισημάνσεις τις έκανα όχι για να κερδίσω εντυπώσεις αλλά για να περιληφθούν σε κάποιο κωδικό, να αλλάξει… Δεν έγινε τίποτα και τελικά ψηφίστηκε το σχέδιο που κατατέθηκε...» Παρατήρησε επίσης πως η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, από τη μεριά του, ήταν λογική συνέχεια της μη ψήφισης και του τεχνικού προγράμματος. «Στη μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος απείχα συνειδητά γιατί διαφωνούσα και φυσικά τώρα δε μπορούσα να ψηφίσω τον προϋπολογισμό, ήταν λογική συνέχεια…», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις στελεχών του συνδυασμού, όπως αυτές των κυρίων Σκαρλατίδη, Μωρικίδη δεν θέλησε να πάρει θέση. «Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο κόσμος, δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Είναι πράγματα που φαίνονται πλέον…», ήταν η απάντηση με... νόημα...
Ο κ. Καντζιάρης έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, που αποτελεί και τη μεγάλη του ένσταση. Είπε συγκεκριμένα: «Η μεγάλη μου ένσταση όσο αφορά την πορεία ως δημοτική ομάδα είναι η έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού και μιας ρότας που θα κινούμασταν ως δημοτική αρχή. Εκτός αν έχει μπει ρότα και δεν τη γνωρίζω. Όποιες επισημάνσεις, για σημαντικά θέματα, έχω κάνει δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν. Τώρα πλέον θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους… Πώς να δεχτώ ότι ο δήμος ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα εκκλησάκι, ένα κιόσκι στον πευκώνα, κι ενώ έγινε θεμελίωση που κόστισε 2 ή 3 χιλιάρικα, τελικά το θάψαμε και το αφήσαμε… Ήταν σπατάλη, ένα λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Δεν είναι δυνατό να πάμε να δομήσουμε κάπου και να μην ξέρουμε αν μπορούμε να το κάνουμε… Δεν δόθηκε απάντηση στο θέμα αυτό από τον δήμαρχο…Δεν είναι δυνατό να έχουμε συντηρητή στον ανελκυστήρα του δήμου με τιμή συντήρησης στα 900 ευρώ και να δίνουμε αλλού τη συντήρηση με 1.600 ευρώ κι ακόμα περισσότερο όταν ο παλιός συντηρητής έκανε νέα προσφορά για μηδενικό κόστος συντήρησης να επιμένουμε… Είναι πολλά, μικρά ίσως, αλλά πολλά…Αρκετά θέματα τα αντιμετωπίζουμε πολύ επιδερμικά», εκτίμησε ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων θεμάτων από την πλευρά του δήμου. «Αν δεν ανησυχούσα ίσως να μην είχα επιλέξει αυτή τη στάση», είπε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης.
Όσο αφορά τη «στάση» που θα τηρεί πλέον στα δημοτικά συμβούλια, ανέφερε πως δεν προτίθεται να κάνει «αντιπολίτευση στον κ. Μουζά. Απλά θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Θα ψηφίζω ή θα καταψηφίζω τα θέματα ανάλογα με την εκτίμησή και την άποψή μου, την οποία βέβαια θα αιτιολογώ. Θα παραμείνω στο συνδυασμό αλλά θα έχω κριτική στάση. Αφού έγιναν όλα αυτά εδώ και δύο χρόνια αυτή η στάση μου είναι μονόδρομος…»
Όσο για τις «προσωπικές του φιλοδοξίες» κι αν στοχεύει στο «δημαρχιακό θώκο», εμφανίστηκε απόλυτος και ξεκάθαρος. «Δεν έχω καμία βλέψη να πάω για δήμαρχος…Το ξεκαθαρίζω. Εκλέχτηκα για να προσφέρω κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο…»
Αναφορικά με το αν θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της Δ. Ε. Υ. Α. Ο, παρατήρησε πως για τη θέση αυτή έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο και για 4 χρόνια. «Δεν ξέρω τις προθέσεις του δημάρχου… Αν μου ζητηθεί η παραίτηση από τον δήμαρχο και την πλειοψηφία των συμβούλων που με ψήφισαν η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή τους…Θα το δω στην πορεία και θα πράξω ανάλογα…»Τέλος, για τις «αντιδράσεις» που εισπράττει από τους πολίτες για τις «επιλογές» και τη «στάση» που αποφάσισε να τηρήσει στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξε πως του λένε πως καλά κάνει και πράττει έτσι, κρατώντας όμως και μια... επιφύλαξη για το τι μπορεί να λένε «πίσω από την πλάτη» του....
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons