Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Με νέα «κρίση» αντιμέτωπος ο Μουζάς λόγω μη έγκαιρης κατάθεσης προϋπολογισμού...


Το πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας, το οποίο θα λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα «μάρανε» το δήμο Ορεστιάδας, ο οποίος φαίνεται να εκτίθεται στο θέμα της έγκαιρης κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2009, τον οποίο έπρεπε να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αλλά δεν το έπραξε. Την «παράλειψη» δεν την άφησαν να... «πέσει κάτω» οι κ. κ. Τζότζολας και Παπαϊωάννου (οι επικεφαλείς των παρατάξεων μειοψηφίας), οι οποίοι με ξεχωριστή επιστολή που κατέθεσαν σήμερα το πρωί, με την οποία απευθύνονται στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, υπογραμμίζουν πως σύμφωνα με το νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων, εφόσον ο προϋπολογισμός δεν έχει ψηφιστεί από το δ. σ μέχρι τέλος Νοεμβρίου, τότε το συμβούλιο θα πρέπει να συνέλθει «αυτοδίκαια» την πρώτη Κυριακή μετά την ημερομηνία αυτή και να προχωρήσει στη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού. Έτσι, ζητούν από τον κ. Σκαρλατίδη να ενημερώσει τα μέλη του δ. σ να προσέλθουν την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να συζητήσουν και να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2009. Παράλληλα, ο κ. Τζότζολας, κοινοποίησε την επιστολή και στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας..
Όπως ορίζει ο νέος κώδικας, η δημαρχιακή επιτροπή συντάσσει το σχέδιο του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων του δήμου και το υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου κάθε έτους. Στη συνέχεια το δ. σ, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, πρέπει να προχωρήσει στην ψήφισή του, σε ειδική συνεδρίαση και στη συνέχεια να κατατεθεί προς έγκριση στην περιφέρεια. Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί ο προϋπολογισμός προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ούτε καν στη... δημαρχιακή επιτροπή!
Η κατάθεση των επιστολών Τζότζολα- Παπαϊωάννου σήμανε... συναγερμό από το πρωί στο δημοτικό κατάστημα και ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, σε κατάσταση πανικού λένε οι πληροφορίες, φέρεται να τηλεφωνεί, να συσκέπτεται και να τρέχει για να προλάβει να μαζέψει τα αμάζευτα, αφού «τυπικά» τουλάχιστον είναι έκθετος ενώ αντιμετωπίζει μια ακόμη «κρίση», που οφείλεται σε λάθος, παράλειψη ή κακή εκτίμηση.
«Δεν υπάρχει καμία σοβαρή προσέγγιση των ζητημάτων του δήμου λόγω διαπιστωμένης ανεπάρκειας και επιπολαιότητας», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως η μη ψήφιση του προϋπολογισμού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων θεμάτων που αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Να σημειωθεί ότι πριν την εφαρμογή του νέου κώδικα το οικονομικό έτος των δήμων «έκλεινε» στις 28 Φεβρουαρίου κάθε έτους ενώ τώρα με την ημερολογιακή λήξη της χρονιάς.

«Παίζεται» σήμερα το 3ο πανεπιστημιακό τμήμα στη Νέα Ορεστιάδα...

Ιδιαιτέρως σημαντική κρίνεται η σημερινή ημέρα για τη Νέα Ορεστιάδα καθώς η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που συνέρχεται από το πρωί στην Κομοτηνή, θα συζητήσει, μεταξύ των άλλων θεμάτων, και αυτό της ίδρυσης 3ου τμήματος του Πανεπιστημίου στην τέταρτη και... μικρότερη έδρα του. Η πρόταση του Πρύτανη, Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, προς το Πρυτανικό Συμβούλιο αφορά την ίδρυση σχολής «διαιτολογίας και τροφίμων» στη Νέα Ορεστιάδα. Εφόσον υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες για την εξέλιξη της συνεδρίασης της Συγκλήτου, αναφορικά με το νέο τμήμα, θα ακολουθήσει και νέα ανάρτηση...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons