Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Τα... παράπονα στον Κιλτίδη για τον αποκλεισμό από τις ενισχύσεις...


Τα... παράπονά τους στον... υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Κιλτίδη, θα μεταφέρουν οι αγρότες της Βύσσας, στη συνάντηση που έχουν «κλείσει» μαζί του, την ερχόμενη Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα «παράπονα» είναι συγκεκριμένα και αφορούν κατά πρώτο λόγο τον «αποκλεισμό» των παραγωγών πατάτας, σκόρδου και κρεμμυδιών, του Έβρου από τις ενισχύσεις του «πακέτου» των 500 εκ. ευρώ, ζητώντας φυσικά να συμπεριληφθούν και αυτοί και κατά δεύτερο να επιζητήσουν λύση στο πρόβλημα της αδιάθετης παραγωγής που κινδυνεύει να «σαπίσει» στις αποθήκες, αφού δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των αθρόων εισαγωγών που έχουν γίνει.

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προσπαθούν να αποτρέψουν το Σ. Μ. Α....
- Σε ένδικα μέσα προτίθενται να προσφύγουν οι κάτοικοι των οικισμών Κορνοφωλιάς, Λυκόφης και Δαδιάς, του δήμου Σουφλίου, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή, προτάσσοντας περιβαλλοντικούς (ρέμα Μαγγαζίου και γειτνίαση με δάσος της Δαδιάς) αλλά και αρχαιολογικούς «λόγους» για τις αντιδράσεις τους.
Εχθές, στην περιφέρεια, διεξήχθη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρείας που θα κατασκευάσει το Σ. Μ. Α, ο οποίος, σύμφωνα με την προκήρυξη και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, προβλέπεται να κατασκευαστεί στη νότια πλευρά του ρέματος Μαγγαζίου, στην περιοχή «Δερβένι», όπου ο δήμος έχει παραχωρήσει ένα αγροτεμάχιο και όχι στη βόρεια πλευρά του ρέματος, για την οποία έχει εκδοθεί και εγκριθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και υπάρχει σύμφωνη γνώμη της ΙΘ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων για το Σταθμό Μεταφόρτωσης! Παράλληλα, υποστηρίζουν πως στο «Δερβένι» έχουν εντοπιστεί και επιφανειακές αρχαιότητες και ζητούν την αλλαγή του σχεδιασμού για την εγκατάσταση του Σ. Μ. Α. Να σημειωθεί ότι στις προθέσεις των κατοίκων περιλαμβάνεται ακόμη και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Press-a εχεις χάσει επεισόδια ???
ή κάνεις montaz?????

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ" ΤΙΣ "ΕΦΑΓΕ" ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ; (ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ LAPTOP)

Ανώνυμος είπε...

Τι θα δούμε ή καλύτερα τι θα ακούσουμε ακόμα.Τις έφαγε λένε κάποιος χάλερ που μπήκε στη μέση.Δεν αντέχεται ο μεγάλος ούτε απο συγγενείς.Κάποιος σώστά μάλλον πρόβλεψε ότι θα φάει το ξύλο της αρκούδας,φοβούμαι μην είναι ο πρώτος δημαρχος της πόλης απο ιδρύσεως της,που μπορεί να πάει φυλακή .

Ανώνυμος είπε...

Παντώς σχετικά με τους σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμάτων ΜΟΝΟ ο δήμος Ορεστιάδας ΔΕΝ συμμετέχει
Που να προλάβει αλλωστε εχει τοσα πολλα να κανει.

manos on 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:07 μ.μ. είπε...

naiii

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ , ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ΄ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ....... ΑΛΙΚΗ ΖΕΙΣ... ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ...
D.WHO

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons