Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Βραβείο…εξειδικευμένης όσφρησης στους Σπάικ και Ντιέγκο….


Είναι μην πέσεις στη μύτη της χαριτωμένης μουσούδας τους!
Δύο ζωηροί, λυγερόκορμοι, τετράποδοι «συνάδελφοι», που συνοδεύουν τα «αφεντικά» τους, τους τελωνειακούς υπαλλήλους των Κήπων που τους έχουν «χρεωμένους», με τους οποίους και συνεργάζονται για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών σε οχήματα που περνούν από το Τελωνείο.
Πρόκειται για τον Σπάικ και τον Ντιέγκο, τα δύο ειδικά εκπαιδευμένα λυκόσκυλα, που με το πλεονέκτημα της …όσφρησης καταφέρνουν να βρουν αυτά που ανθρώπου μάτι δεν πιάνει, αφού οι διακινητές σκαρφίζονται και κατασκευάζουν απίθανες κρύπτες για τα παράνομα φορτία τους. Με τη μέθοδο της…μύτης, λοιπόν, οι δύο άριστοι συνεργάτες των τελωνειακών των Κήπων, ανέκοψαν δυο περιστατικά εκτέλεσης δρομολογίων μεταφοράς ηρωίνης που επιχείρησαν ένα ζευγάρι νεαρών Βουλγάρων (1η Φεβρουαρίου) και ένας 50χρονος Ιταλός (3 Φεβρουαρίου), μέσω του συγκεκριμένου Τελωνείου.
Η εμπειρία των υπαλλήλων να διακρίνουν τη νευρικότητα από την οποία συνήθως διακατέχονται οι διακινητές σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των σκύλων να εντοπίζουν με τα ρουθούνια τους τις ναρκωτικές ουσίες, αποτέλεσαν τα συστατικά αυτής της διπλής επιτυχίας. Στο πρώτο περιστατικό, ο Ντιέγκο, που είχε υπηρεσία την περασμένη Κυριακή, βρήκε τα 100 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 58 κιλών, που μετέφεραν οι δύο Βούλγαροι, ενώ σήμερα το πρωί, ήταν ο Σπάικ που «ξεμπρόστιασε» τον Ιταλό, ο οποίος σε τρεις κρύπτες του αυτοκινήτου που οδηγούσε (με Γερμανικές πινακίδες) είχε τοποθετήσει 72 μικρά δέματα με περιεχόμενο 38 κιλά ηρωίνης.
Δεν έγινε γνωστό με ποιες λιχουδιές επιβραβεύτηκαν οι δύο «πρωταγωνιστές» της ιστορίας, όμως γνωρίζουμε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιάννης Μπέζας, επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του Τελωνείου, Γιώργο Αντωνάκη, και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στο προσωπικό-ανεξαρτήτως αριθμού ποδιών…-για το διπλό επιτυχές χτύπημα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ Ωραία θα ηταν να ειχαμε και τετοιους τετράποδους φιλους,με αποστολη τον εντοπισμό των πασης φυσεως ΄΄πολιτικών λαμόγιων΄΄;
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ τι γινόταν;

Ανώνυμος είπε...

Eιδικά στον δήμο Ορεστιάδας όπου γίνεται συνοστισμός, μπορούν δεν μπορούν,δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όλοι στο ψητό.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
ΜΠΟΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΣΥΓΓΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ. ΙΣΩΣ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

και να φανταστεις αυτοι ασκουν πολιτικη! μουλοχτα. κρυβονται, γιατι δεν εχουν τα κοτσια να μιλησουν ανοιχτα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΙ ΓΕΩΣΚΩΛΗΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons