Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Όποιος παράνομα προσλαμβάνει… πληρώνει και τους προσληφθέντες…


Αφού τους προσλάβατε, πληρώστε τους! Στη βάση αυτής της απλής λογικής, μάλλον, αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου ύψους 654.096 ευρώ (με απόφαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, Δημήτρη Σταμάτη) στους δύο προέδρους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Τραϊανούπολης-Αλεξανδρούπολης της περιόδου 2003-2006, οι οποίοι, όπως απεφάνθη το Α. Σ. Ε. Π., προσέλαβαν παράνομα «κόσμο» στη συγκεκριμένη Επιχείρηση.
Το ύψος του προστίμου δεν είναι τυχαίο, αφού έχει υπολογιστεί με κριτήριο τα χρήματα που δόθηκαν ως μισθοί στους «παρανόμως προσληφθέντες», και τα οποία τώρα καλούνται να πληρώσουν αυτοί που τους προσέλαβαν.Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι και τα μέλη του δ. σ μπορούν να ασκήσουν έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ζητώντας τη μείωση τη μείωση του προστίμου αλλά δε μπορούν να διεκδικήσουν την ακύρωσή του.
Εν τω μεταξύ, με πρόστιμα φέρεται να απειλούνται και τα πρόσωπα που έχουν θητεία στο Δ. Σ. της ίδιας Επιχείρησης κατά την περίοδο 2007-2008, αφού, όπως καταγγέλλεται, ακολούθησαν τις ίδιες πρακτικές προσλήψεων, χωρίς δηλαδή να έχει καμία γνώση για αυτές το Α. Σ. Ε. Π. και να έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμεςδιαδικασίες.

Από την πλευρά της, η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Τραϊανούπολης σχολιάζει ότι «η κερδοφόρα κατά το παρελθόν Επιχείρηση, έφτασε στα χρέη και σε ζημιογόνες χρήσεις λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί τα τελευταία χρόνια» και εκτιμά ότι ένας από τους λόγους που την έφεραν στην κατάσταση αυτή είναι και οι προσλήψεις που τόσα χρόνια γίνονταν «για να εξυπηρετήσουν τις φιλοδοξίες εκείνων που πέρασαν από το Διοικητικό της Συμβούλιο».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons