Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Διεθνής Αμνηστία: διερευνείστε σωστά την υπόθεση Κούνεβα...


Να διερευνήσουν, οι αρχές, σωστά την υπόθεση που αφορά την επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ζητά η Διεθνής Αμνηστία, εκτιμώντας πως η μέχρι τώρα έρευνα, από την αστυνομία, δεν ήταν ούτε λεπτομερής ουτε αντικειμενική. Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι «η αρχική φάση της έρευνας εστίασε σε άσχετες λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της κ.Κούνεβα και απέτυχε να λάβει υπόψη τις δραστηριότητές της ως συνδικαλίστριας ως πιθανό κίνητρο για την επίθεση».
Μέσα από τον δικτυακό της τόπο, η
Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους τους πολίτες να υπογράψουν μια αίτηση που θα παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών την 1η Μαϊου, ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στην αίτηση αυτή η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση:
-Να εξασφαλίσει ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την επίθεση κατά της Κ.Κούνεβα.
-Να λάβει άμεσα μέτρα για να φέρει τους δράστες στη Δικαιοσύνη και να εξασφαλίσει ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα λάβει αποκατάσταση και ικανοποιητική αποζημίωση.-Να προστατεύσει άλλους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και μέλη συνδικάτων από παρόμοιες επιθέσεις εφαρμόζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία για τα εργατικά δικαιώματα.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons