Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχουν οι δήμοι Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Φερών...


Τρεις δήμοι του Έβρου, οι δήμοι Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Φερών, έχουν ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, στο κάλεσμα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με το γενικό τίτλο «η ώρα της Γης». Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων της πρωτοβουλίας, οι δήμοι αναλαμβάνουν να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες τους να κατεβάσουν τους διακόπτες φωτισμού για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου, στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Στη φετινή «Ώρα της Γης» αναμένεται να συμμετάσχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι οι πολίτες απαιτούν τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.
Στην Ελλάδα η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, αλλά και εθνικά τοπόσημα, όπως το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες θα σκοτεινιάσουν, και θα στείλουν ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 36 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
Οι Ελληνικές πόλεις έρχονται να προστεθούν σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο πόλεων (μέχρι στιγμής 538), μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.
«Αν όλοι σκοτεινιάσουμε τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια για αυτή τη μια ώρα, θα έχουμε δώσει ένα συμβολικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF μας καλεί όλους να ενωθούμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, απλά και μόνο σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα!», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.
Ήδη, μέσα από το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο του WWF, η Ώρα της Γης 2009 διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 χώρες και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά. Κάθε πολίτης που δηλώνει επίσημα συμμετοχή στην Ώρα της Γης του WWF, στέλνει το μήνυμα ότι συμμετέχει τον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής! Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα
www.earthhour.org/greece, η σχετική παραπομπή υπάρχει και στην πάνω δεξιά πλευρά της σελίδας του blog…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μας νοιάζει εμας ρε το κλίμα κλπ.Εμείς τα έχουμε όλα ΕΝ ΤΑΞΕΙ,μαυτα θα ασχολούμαστε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλήστε βρε και λίγο απ το Δήμο. Υπάρχουν κι άλλα θέματα.. Οι "Εν τάξει" δεν ασχολούνται τόσο όσο εσείς..

Ανώνυμος είπε...

ΕΜ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δ.Σ. αυτη την εβδομάδα.. χμμμμμμμμ...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons