
«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης, δεν είναι το θέμα να δώσουν από δύο χιλιάρικα στους αγρότες και να πάνε σπίτι τους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να χτυπήσουν τα καρτέλ που έχουν θησαυρίσει σε βάρος αγροτών και καταναλωτών. Παράλληλα, ζήτησε τη ριζική αναθεώρηση της νέας Κ. Α. Π. προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιά και ένα «εθνικό σχεδιασμό για τον αγροτικό χώρο». «Όχι να θυμόμαστε τους αγρότες όποτε κάνουν μπλόκα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ερχόμαστε σε μια περιοχή με προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους φορείς που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Διδυμοτείχου, εκτιμώντας πως είναι «ορατός ο κίνδυνος ερημοποίησης της περιοχής» καθώς «τα παιδιά που φεύγουν δε γυρίζουν πίσω» και πρότεινε «ένα εθνικό στόχο για την ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου», υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία στις πολιτικές που θα ακολουθηθούν.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, που πήραν το λόγο στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στο αγροτικό ζήτημα, όπως ο κ. Δούλιας Κώστας, γεωπόνος του εργοστασίου της Ε. Β. Ζ της Νέας Ορεστιάδας, παρουσιάζοντας μάλιστα την πραγματική εικόνα του αγροτικού χώρου της περιοχής, με συγκεκριμένα στοιχεία, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικά τα λάθη που έγιναν με τη νέα Κ. Α. Π» ενώ υποστήριξε ότι το πρόβλημα του αγροτικού κόσμου δεν είναι η παραγωγή αλλά οι μειωμένες τιμές που δόθηκαν και πως το «άνοιγμα» τιμής παραγωγού- τιμής κατανάλωσης είναι 10πλάσιο…Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών (Τοπαλούδης- σύλλογος Δασκάλων Διδυμοτείχου, Κουσινίδης Χάρης, Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου) αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα της παιδείας, όπως στις ελλείψεις στις υποδομές, σε εκπαιδευτικές μονάδες, και στη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Η Ένωση

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης εθνικού σχεδιασμού για τον αγροτικό χώρο, ζητώντας τη δημιουργία Μητρώου Αγροτών, αγροτικές υποδομές και σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων. Για το θέμα της παιδείας υπογράμμισε πως είναι η 3η φορά που η κυβέρνηση καλεί σε διάλογο «από μηδενική βάση», παρατηρώντας όμως πως, κάθε φορά, καλεί κόμματα και φορείς αλλά τους… γράφει στα παλιά της τα παπούτσια και κάνει ό,τι θέλει! Για τα θέματα υγείας δήλωσε πως δεν εξεπλάγη για τα όσα άκουσε αφού παντού παρατηρείται η «ίδια κατάρρευση». «Η κατάσταση είναι τραγική», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου νοσοκομείου προκειμένου να υπάρξει στροφή στις ιδιωτικές παροχές υγείας», ενώ πρότεινε ένα άλλο σχεδιασμό για την υγεία. Ειδικά για την περιοχή του β. Έβρου παρατήρησε πως υπάρχουν άνθρωποι με αγωνίες και προβληματισμούς, που έχουν διάθεση να αγωνιστούν μέσα από διάφορες συλλογικότητες. Παρατήρησε πως υπάρχει ένας μεγάλος φυσικός και πολιτιστικός πλούτος, ζητώντας να ενισχυθούν οι προσπάθειες για τη στήριξη των ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών που παράγουν ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα. «Ο πλούτος αυτός πρέπει να αναδειχθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά…
1 σχόλια:
Ο Δ.Ο. δεν ηταν εκει?????
Δημοσίευση σχολίου