Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

... Newsletter...Διατηρείστε τη Σαμοθράκη καθαρή, ταχυδρομείστε τα σκουπίδια στους άλλους δήμους…
«Σκούπισαν, ψέκασαν, τελείωσαν»! Τα απορριμματοφόρα των δήμων του Έβρου, σε δύο “aller-retour” δρομολόγια, έκαναν «επιδρομή αλληλεγγύης» στην Σαμοθράκη και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν εκτελέσει με επιτυχία την επιχείρηση “ξεβρώμισμα” του νησιού που μετά από μεγάλη…προσπάθεια δύο μηνών, διεκδικούσε με αξιώσεις το πρώτο βραβείο «μπόχας και δυσωδίας»! Μετά την αποκομιδή πέρασαν και τα συνεργεία με τα ψεκαστικά τους, για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε λογής (μικρό ή μεγαλύτερο) μικρόβιο που θα μπορούσε να απειλήσει τη δημόσια υγεία. Επειδή, όμως, η παραγωγή σκουπιδιών είναι μία αέναη διαδικασία για το ανθρώπινο είδος, Περιφέρεια, Νομαρχία και Δήμος συσκέφθηκαν… τηλεφωνικά και κατέληξαν στην απόφαση να εξετάσουν πόσο εφικτό είναι να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο «πρέσα-ταφή». Η συγκεκριμένη «σύλληψη» προβλέπει την ενοικίαση ειδικού μηχανήματος συμπίεσης των σκουπιδιών που θα συγκεντρώνονται και, στη συνέχεια, θα μετατρέπονται σε «δεμάτια», που θα θάβονται σε χώρο που θα υποδεχτεί- επιλεγεί από το δήμο και δεν θα προκαλέσει την οργή-αντίδραση κανενός.

«Μπερδέματα» με τις «πρόωρες εκπτώσεις» και «προσφορές»…
Άνω-κάτω είναι ο κόσμος της αγοράς από την «ιδέα» του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να κατευθύνει τα μέλη του σε πρόωρες εκπτώσεις-προσφορές, για να αντιμετωπίσουν, λέει, τη χρηματο-οικονομική κρίση. Το συχνότατο φαινόμενο «σεφτές γιοκ» προκαλεί οικονομικό «έμφραγμα» στον επαγγελματικό κλάδο, που αναζητά αγωνιωδώς διέξοδο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις των επιταγών κάθε «τέλος του μήνα». Ωστόσο, η λύση που προτείνει ο Σύλλογος Εμπόρων της Αθήνας φαίνεται να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους «αδελφούς» συλλόγους της υπόλοιπης χώρας, που κρίνουν απαράδεκτη την τακτική που πλασάρουν «οι Αθηναίοι» ως «έσχατο» μέσο προσέλκυσης πελατών. Η αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι, συνήθως, τα βήματα των συναδέλφων της πρωτεύουσας βιάζονται να ακολουθήσουν ουκ ολίγοι «απελπισμένοι» έμποροι της περιφέρειας. «Αφού ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι ότι είμαστε σε άθλια κατάσταση, και ακούει από τις ειδήσεις ότι στην Αθήνα ξεκινούν οι προσφορές, αποφεύγει, ακόμη, τις χριστουγεννιάτικες αγορές, αναμένοντας ότι και εμείς θα ακολουθήσουμε την τακτική της μείωσης τιμών…», δηλώνουν. Υπήρξαν, μάλιστα, και ορισμένες περιπτώσεις εμπόρων της Νέας Ορεστιάδας που ανάρτησαν στις προθήκες των καταστημάτων τους «χαρτάκια» προσφορών, ωστόσο, άμεσα, ο εμπορικός σύλλογος τους έκανε συστάσεις να τα απομακρύνουν, καθώς, ναι, μεν, οι προσφορές είναι νόμιμες μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη, αλλά μπορούν να αφορούν μόνο σε συγκεκριμένο ποσοστό του εμπορεύματος και δεν επιτρέπεται να «διαφημίζονται» στη βιτρίνα. Για την πληροφόρηση όλων, ο νόμος «λέει» ότι οι εκπτώσεις (θερινές-χειμερινές) γίνονται στα προκαθορισμένα διαστήματα και οι προσφορές επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι ένα μήνα προ της έναρξης των εκπτώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή, οι προσφορές είναι νόμιμες μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη. Επίσης, το εμπόρευμα που διατίθεται στο καταναλωτικό κοινό με μειωμένες τιμές δεν μπορεί να ξεπερνά το 50%.
Το βέβαιο είναι ότι την Κυριακή, στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας στο ξενοδοχείο «Βιέννη», στις 11 το πρωί, το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και πεδίο κατάθεσης προβληματισμού των ντόπιων επαγγελματιών, οι οποίοι θα ζητήσουν να πληροφορηθούν από τον παριστάμενο πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Δημήτρη Αρμενάκη, «τι παίζει», τελικά, με το ζήτημα των «πρόωρων εκπτώσεων». Βέβαια, το «επίσημο» θέμα της εκδήλωσης θα είναι η «ενημέρωση για το πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης ΕΡΜΕΙΟΝ», αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά, όταν το φλέγον «ζόρι» των εμπόρων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι η οικονομική… κρισάρα!

Τι θα κάνουν με τον Ο. Π. Α. Δ αποφασίζουν οι γιατροί του β. Έβρου…
Άνω-κάτω είναι και ο κλάδος των ελεθεροεπαγγελματιών ιατρών, όλης της χώρας, επειδή μέσα στο «χάος» της οικονομικής κρίσης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καθυστερήσεις καταβολής των οφειλόμενων από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου. Αυτό το θέμα θα επιχειρήσουν να συζητήσουν «διεξοδικά» και οι ελεύθεροι επαγγελματίες-ιατροί του βορείου Έβρου, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα». Οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο «έσχατο» μέσο πίεσης προς τον Ο. Π. Α. Δ. να αναστείλουν, δηλαδή, τις συμβάσεις τους με το δημόσιο, εάν δεν δρομολογηθεί η άμεση εξόφλησή τους. Αυτό σημαίνει ότι θα «αναστενάξουν» οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Οργανισμού, που θα πρέπει να πληρώνουν επί τόπου, οι ίδιοι, τις ιατρικές εξετάσεις τους. Και, ναι, μεν, οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να επιβαρύνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, όμως, τι να κάνουν και αυτοί, όταν τα πράγματα έχουν «σφίξει» τόσο πολύ;Sport Press-a…


ΒΟΛΕΪ: Νέο ξεκίνημα για την Ορεστιάδα, κρίσιμο παιχνίδι στην Καλαμαριά για τον Εθνικό…
«Νέο προπονητή» έχει, το Νικολάϊ Ζελιάσκοφ, νέα… εικόνα θα παρουσιάσει; Αυτό είναι το ερωτηματικό για την Ορεστιάδα που στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου φιλοξενεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο τον Πανελλήνιο, που μέχρι στιγμής πραγματοποιεί πορεία αντιστρόφως ανάλογη των εβριτών. Οι «πράσινοι», μετά την αλλαγή προπονητή, εμφανίζονται με βελτιωμένη ψυχολογία, τουλάχιστον αυτό έδειξαν στις προπονήσεις που προηγήθηκαν, και ελπίζουν να το «δείξουν» και στο γήπεδο, στο παιχνίδι με την ομάδα της Κυψέλης, για την 6η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών, που συμπληρώνεται από τις συναντήσεις: Μεσσηνία- Απόλλων Αθηνών, Επίκουρος- Παναχαϊκή, Κόροιβος- Νίκη Αιγινίου, Μεταμόρφωση- Κόρινθος, ΑΕΚ- Μουδανιά.
Για την Α1 κατηγορία, ο Εθνικός αγωνίζεται στις 7 το απόγευμα, στην Καλαμαριά, με τον Απόλλωνα σε ένα από το πλέον κρίσιμα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, καθώς αναμετράται με ένα αντίπαλο «ιδίων στόχων»… Την ίδια ώρα αγωνίζονται η Λαμία με την Κηφισιά ενώ 3 αγώνες θα διεξαχθούν αύριο, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ηρακλή. Την Κυριακή θα παίξουν επίσης η Σύρος με τον ΠΑΟΚ και ο Άρης με τον Μίλωνα. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το, επίσης, ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Πάτρα, όπου σφυρίζει ως πρώτος διαιτητής ο «δικός μας», Χρήστος Μπαντιανίδης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στο Αγρίνιο η Θράκη, την Ηράκλεια φιλοξενεί ο Ορέστης…
Με την Ηράκλεια αγωνίζεται την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, ο Ορέστης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Δ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι έχει αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς η σερραϊκή ομάδα βρίσκεται αρκετά υψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, σε αντίθεση με τον Ορέστη που προσπαθεί να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Για την ίδια αγωνιστική θα παίξουν επίσης: Ορφέας Ξάνθης- Άγιος Αθανάσιος, Πανδραμαϊκός- Βισαλτιακός, Χρυσό- Ασπίς Δραβήσκου, Προσοτσάνη- Σάππες, Κρηνίδες, Πετρούσα, Εχίνος Σπορ- Βιστωνίδα, Εθνικός Γαζώρου- Ελευθερούπολη.
Για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, η Ένωση Θράκης ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό στην έδρα του Παναιτωλικό. Η εικόνα που θα παρουσιάσουν οι εβρίτες αποτελεί ερωτηματικό καθώς εδώ και καιρό οι παίκτες, ουσιαστικά, παίζουν για… πάρτι τους και μόνο, αφού έχουν εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση που δε μπορεί να βρει λύση στα οικονομικά αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί. Πάντως μέχρι τώρα έχουν δείξει πως «ξέρουν» να παίρνουνι βαθμούς και αποτελέσματα μακριά από την έδρα τους καθώς στα 6, μέχρι τώρα, εκτός έδρας παιχνίδια μετράνε 2 νίκες και μια ισοπαλία ενώ έχουν χάσει τρεις φορές. Για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα παίξουν επίσης: Δόξα Δράμας- Φωκικός, Θερμαϊκός- Εθνικός Κατερίνης, Λαμία- Πρέβεζα, Νίκη Βόλου- Εθνικός Φιλιππιάδας, Γιαννιτσά, Εορδαϊκός, Ζάκυνθος, Αναγέννηση Σερρών, Νέοι Επιβάτες- Αναγέννηση Άρτας και Πυρσός Γρεβενών- Μακεδονικός. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Νοεμβρίου.

«Διπλασιάστηκε» το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια τεύτλων...


Η «καλή», οικονομικά, χρονιά για την τευτλοκαλλιέργεια διπλασίασε το ενδιαφέρον των αγροτών του Έβρου να ασχοληθούν, και πάλι, με το προϊόν. Ενώ πέρυσι, με το.. «ζόρι» και τα «παρακάλια», καλλιεργήθηκαν 22,5 χιλιάδες στρέμματα, φέτος και μέχρι σήμερα ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις καλλιέργειας για 42 χιλιάδες στρέμματα, περίπου, έκταση που είναι αρκετά πιθανό να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα 45 χιλιάδες στρέμματα που «δόθηκαν», ως ποσόστωση, στο εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, αναμένεται να καλυφθούν ενώ μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αγρότες.
Φυσικά, η διοίκηση της βιομηχανίας, δεν θα παραχωρήσει στρέμματα για καλλιέργεια από...αγάπη προς τους αγρότες του Έβρου αλλά γιατί η ποιότητα των τεύτλων στην περιοχή είναι...κορυφαία και τις αποδόσεις δε μπορούν ούτε να τις πλησιάσουν οι καλλιεργητές στα άλλα δύο εργοστάσια, Σέρρες και Πλατύ. Η παραγωγή ζάχαρης ανά στρέμμα είναι σημαντικά μεγαλύτερη ενώ και η διαδικασία είναι οικονομικότερη, μειώνοντας σημαντικά το κόστος/ τόνο. Εκτός αυτού το 60% της παραγωγής του εργοστασίου της Νέας Ορεστιάδας «κατευθύνεται» στη γειτονική Βουλγαρία (η οποία μπορεί να απορροφήσει και το σύνολο της παραγωγής), διαγράφοντας ουσιαστικά το κόστος μεταφορικών προς την Αθήνα, που μέχρι πρότινος υπολογίζονταν ως «σημαντικό έξοδο», που ανέβαζε το κόστος...
Όσο αφορά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, η μέση στρεμματική ακαθάριστη πρόσοδος για τα τεύτλα ήταν 322 ευρώ/ στρέμμα ενώ στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση που κυμαίνεται από 50 έως 55 ευρώ, ανεβάζοντας τα έσοδα ανά στρέμμα στα 377- 382 ευρώ. Με δεδομένο ότι οι «ανταγωνιστικές» των τεύτλων καλλιέργειες, καλαμπόκι, σιτηρά κ. τ. λ, αν και είχαν εξίσου καλές παραγωγές εντούτοις δεν είχαν καθόλου καλές τιμές, είναι «λογική» και ευκόλως εξηγήσιμη η «στροφή» προς την τευτλοκαλλιέργεια...
Για την «καλή» χρονιά στα τεύτλα βοήθησαν οι καλές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και η συστηματική προσπάθεια της βιομηχανίας να κατευθύνει όσο το δυνατόν σωστότερα τους αγρότες για να έχουν καλές αποδόσεις και να εκμεταλλευτούν την καλλιεργητικό περίοδο. Έτσι, η σπορά έγινε πρόωρα (μέχρι τις 10 Μαρτίου είχε ολοκληρωθεί) ενώ η συγκομιδή... καθυστέρησε όσο γινόταν, καθώς οι δύο αυτές παράμετροι θεωρούνται καθοριστικές για μια «καλή χρονιά». Παράλληλα, και οι αγρότες, ασχολήθηκαν επιμελώς με την καλλιέργεια και δεν την παραμέλησαν, κάτι που «αποτυπώθηκε» στα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς τα τεύτλα ήταν «πεντακάθαρα» από υγιεινής πλευράς (ασθένειες κ. α) αλλά και από ξένες ύλες (χόρτα κ. α)...
Τη νέα καλλιεργητική περίοδο, 2009, το τιμολόγιο αγοράς του προϊόντος από τη βιομηχανία θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 2008, με όποια bonus προβλέπονταν καθώς και οι «προσφορές» και διευκολύνσεις σε λιπάσματα, σπόρους, φάρμακα, εφόδια. Όσο αφορά το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών θα «τσιμπήσει» 10- 12 ευρώ παραπάνω ανά στρέμμα, με την αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθεί ένα ποσό ακόμη, από κονδύλιο που θα προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αφού τελεί υπό... διαπραγμάτευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τέλος, στις συνέλευση των μετόχων της Ε. Β. Ζ, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, ο μεγαλομέτοχος της Βιομηχανίας, η Αγροτική Τράπεζα δηλαδή, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθεί άλλα ποσόστωση ζάχαρης, θα παραμείνει δηλαδή για τη χώρα μας στους 157 χιλιάδες τόνους ενώ θα λειτουργήσουν και τα τρία εργοστάσια, σε Νέα Ορεστιάδα, Σέρρες, Πλατύ...

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Στη σφήνα και στην press-a


* Παρακολουθώντας το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας είναι ένας πολύ καλός λόγος για να… μεταδημοτεύσεις!
* Δημότης Αράχοβας θα γίνω! Άσε που στην Αράχοβα βγάζουν και νωρίτερα δήμαρχο, γιατί είναι πιο κοντά στην Αθήνα…Κατά Γαβριήλ πάντα…
* Βέβαια, ίσως και να το… αδικούμε το δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ «χαμηλά» αλλά κάθε φορά αποδεικνύει πως μπορεί και… χαμηλότερα…Χαίρε βάθος αμέτρητο και απύθμενο…
* Το 90% από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας θα υλοποιηθεί, είπε ο δήμαρχος. Δηλαδή σύμφωνα με τον δήμαρχο, που το δήλωσε ευθαρσώς και επωνύμως, και με δεδομένο ότι το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 63 εκ. ευρώ θα υλοποιηθούν ή θα δρομολογηθούν έργα ύψους 56,7 εκ. ευρώ στο δήμο το 2009; Μάλλον του ξέφυγε η δέσμευση...
* Λεμόνι στην πορτοκαλιά, μωρό μου, είναι το πρόγραμμά σου…
* Καλά το χαρακτήρισε ο Λύτρας ως «Golden πρόγραμμα»…
* Εδώ τη ΣΑΤΑ, που αποτελεί θεσμοθετημένο πόρο του δήμου, δε μπορούν να αξιοποιήσουν στο σύνολό της, ούτε πέρυσι ούτε φέτος, και θα εντάξουν έργα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ; Γνώριζαν ότι την ημέρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου η «αδιάθετη» ΣΑΤΑ στα ταμεία του δήμου ανέρχονταν σε 1,9 εκ. ευρώ;
* Αλήθεια, και με ποια τεχνική υπηρεσία θα καταρτίσουν μελέτες και θα παρουσιάσουν «ωριμότητα» για τα έργα; Με αυτή που έχει βαρέσει «διάλυση» και «παραιτήσεις», όπως λένε οι «κακές» γλώσσες;
* Κουίζ: Τι σχέση έχουν μελέτες της Τ. Υ με…έργα «αντιπυρικής προστασίας»;
* Από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας, για την περιοχή της Οινόης, προβλέπεται το… «μέσα της ελιάς και το έξω του αυγού»… Ήταν να καθίσει μετά και να ψηφίσει ο Μωρικίδης; Καλό τους «έκανε» που έφυγε αλλά κακώς που δεν τα είπε και μετά να αποχωρήσει…
* Και να φανταστεί κανείς ότι Σκαρλατίδης, Μωρικίδης, Καντζιάρης (σ.σ οι τρεις που απείχαν από την ψηφοφορία για το τεχνικό πρόγραμμα για να μη μπουν στον πειρασμό να το καταψηφίσουν) ήταν από τους… Μουζά- χεντίν…
* Ήταν…
* «Αχ, ρε Σκαρλατίδη, την πιο καλή δουλειά έκανες (σ. σ που δεν ήρθες)», αναφώνησε σε στιγμή απόγνωσης ο Καντζιάρης…
* Αν έχετε απορίες ακόμη για το ποιοι θα γίνουν αντιδήμαρχοι, θυμηθείτε ποιοι έγλειψαν μέχρι… λιωσίματος τον δήμαρχο…Ακόμα σάλια τους τρέχουν…
* Πάντως, αν ήμουν στη θέση του δημάρχου, με τόσο γλείψιμο, θα είχα… ολοκληρώσει τουλάχιστον τρεις φορές (τις σκέψεις μου)…
* Τι μου κάνεις μάνα μου; Τι σου κάνω τέλειε δήμαρχε, άξιε τιμονιέρη, αλάνθαστε οδηγέ, μεγάλε δάσκαλε, μπροστάρη και αγωνιστή; Ότι θες αρκεί να γίνω αντιδήμαρχος, με την αξία μου, βεβαίως, βεβαίως κι όχι με πλάγια μέσα…
* «Εδώ δε μπορούν να… κατουρήσουν θέλουν και να μας κυβερνήσουν;» Σχόλιο πολίτη για την αδυναμία να ουρήσουν εντός της λεκάνης οι εκλεγμένοι του δ. σ Ορεστιάδας (σ. σ ακριβής περιγραφική εικόνα της τουαλέτας που χρησιμοποιούν)…
* Τι να κάνουμε συμπάσχοντες; Υπομονή…

Ο press-a-δόρος

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...


Μέχρι και... «Θρακικό χωριό» στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας...
- Από μικροέργα καθημερινότητας μέχρι... λίμνη ιχθυοκαλλιέργειας από τα νερά του βιολογικού καθαρισμού, ενυδρείο, συστήματα τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένους οικισμούς αλλά και... δημιουργία «Θρακικού χωριού» περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας, για το 2009, που ψηφίστηκε με ψήφους 10 υπέρ και 7 κατά, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το ύψος του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται σε 63, περίπου, εκ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος του να μην έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, προσβλέποντας στο... ΕΣΠΑ 2007-2013...Για πρόγραμμα τίτλων και επικεφαλίδων, έκανε λόγο ο Γρηγόρης Τζότζολας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ενώ ο Άγγελος Παπαϊωάννου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, παρατήρησε πως υπάρχει μόνο μια έτοιμη μελέτη σε ένα πρόγραμμα 63 εκ. ευρώ. «Το τεχνικό μας πρόγραμμα αποτυπώνει το... όραμά μας για το δήμο», είπε ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθεί το...90%! Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαμαλίδης, πάντως υποστήριξε ότι μόλις το 5% του προγράμματος μπορεί να υλοποιηθεί...
Απουσίες με... μηνύματα στη συνεδρίαση του δ. σ. Ορεστιάδας...
- Σημαντικά πολιτικά μηνύματα «έστειλε» η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, για την παράταξη του δημάρχου, Δημήτρη Μουζάκαι τον ίδιο προσωπικά. Τουλάχιστον τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του είναι πλέον ορατό και δια γυμνού οφθαλμού πως έχουν διαφοροποιηθεί και δεν είναι αποφασισμένοι να «γυρίσουν πίσω», με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο πρόεδρος του δ. σ, Αθανάσιος Σκαρλατίδης, επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση, προφανώς, για να μην «αναγκαστεί» να υπερψηφίσει ή καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Μωρικίδης, προτίμησε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, αποφεύγοντας το δίλημμα «υπέρ ή κατά» ενώ ο πρόεδρος της Δ. Ε. Υ. Α. Ο, Θανάσης Καντζιάρης, ήταν εκτός αίθουσας στη διάρκεια της ψηφοφορίας καθώς διαφωνούσε σε αρκετά σημεία του τεχνικού προγράμματος και δεν θα το ψήφιζε. Παράλληλα, εκτός των «πολιτικών προβλημάτων» που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμαρχος, είναι εμφανές ότι έχει και «υπηρεσιακά προβλήματα» αφού η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν ήταν παρούσα για να «υποστηρίξει» το πρόγραμμα, όσο αφορά το τεχνοκρατικό του μέρος, τουλάχιστον. Τα «κάστανα από τη φωτιά» κλήθηκε να βγάλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Παπαδόπουλος, που αρκέστηκε σε μια απλή ανάγνωση του προγράμματος και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του απευθύνονταν απαντούσε «προφανώς», «μάλλον», «έτσι φαίνεται», «ίσως»...Είναι πρώτη φορά που στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου όπου συζητείται το τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζει η τεχνική υπηρεσία, αυτή δηλαδή που το κατάρτισε! Οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» υποστηρίζουν πως η υπηρεσία φλερτάρει με τα όρια της «διάλυσης» και πως «τίποτα δε λειτουργεί». Η απουσία από τη συνεδρίαση, ουσιαστικά, δείχνει να επιβεβαιώνει τις περιρρέουσες φήμες...
Εκδήλωση Πανσπουδαστικής και ΠΑΜΕ για θέματα παιδείας...

- Σε θέματα Παιδείας είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, το Π.Α.ΜΕ. και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την αναφορά και κριτική στις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο, τις θέσεις των διοργανωτών για τις συνέπειες της κρίσης στην εκπαίδευση αλλά και τα γενικότερα προβλήματα σχολικής στέγης στην περιοχή του βορείου Έβρου. Ειδική αναφορά θα γίνει και στα προβλήματα των πανεπιστημιακών σχολών της Νέας Ορεστιάδας. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει και έκθεση προοδευτικού βιβλίου.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Τμήμα «διαιτολογίας και τροφίμων» στη Νέα Ορεστιάδα;Στις 4 Δεκεμβρίου θα τεθεί προς συζήτηση στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η πρόταση του Πρύτανη, Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, που αφορά στην ίδρυση και 3ου τμήματος του Πανεπιστημίου, στη Νέα Ορεστιάδα και συγκεκριμένα του τμήματος «διαιτολογίας και τροφίμων». Η «είδηση» προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, στην Πρυτανεία, ο κ. Σιμόπουλος με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά και τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Άγγελο Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο των «κινήσεων διεκδίκησης» μιας ακόμη σχολής που αποφασίστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, η οποία συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα τον αποκλεισμό της Νέας Ορεστιάδας από τη «διεύρυνση» του Δ. Π. Θ.
Ο Πρύτανης φέρεται να συμφωνεί και να καταλήγει στην πρόταση αυτή, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν «δεσμευτικός» πως η σχολή θα «καταλήξει» στη Νέα Ορεστιάδα. Πάντως ζήτησε από τον δήμο Ορεστιάδας να μην περιμένει ως «μάνα εξ ουρανού» τη σχολή αλλά να κινηθεί και ο ίδιος προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το τμήμα, έτσι ώστε η πρόταση να μην είναι «αίολη», αλλά να στηρίζεται από ένα απαραίτητο υπόβαθρο υποδομών. Ουσιαστικά, μετά το «Ο. Κ.» του κ. Σιμόπουλου, πρωτεύοντα ρόλο θα παίξουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, από την πλευρά του δήμου, τόσο σε επίπεδο «εξασφάλισης» της συναίνεσης του Πρυτανικού Συμβουλίου όσο και για τις εγγυήσεις που αφορούν στην εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών, κυρίως υποδομών, για τη λειτουργία της 3ης σχολής, οι οποίες θα συνοδεύονται και από τις απαραίτητες μελέτες. Ο υπουργός Παιδείας, στην πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή, ήταν απόλυτα συγκεκριμένος. «Φέρτε μου μελέτες», είπε…

...Newsletter...


Crash test το τεχνικό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του δ. σ Ορεστιάδας...
Crash test θα αποτελέσει, σε πολιτικό επίπεδο, η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ορεστιάδας, που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί στις 8 το βράδυ. Το ενδιαφέρον δεν έγκειται μόνο στη «στάση» των παρατάξεων μειοψηφίας, που αναμένεται «σκληρά κριτική» αλλά, κυρίως, σε αυτή των «ενδοπαραταξιακών» αντιδράσεων που πιθανά να εκδηλωθούν με δεδομένη την «κόντρα» που έχει εκδηλωθεί εδώ και καιρό μεταξύ αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Τάσου Παπαδόπουλου, και συμβούλων της παράταξης του δημάρχου. Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται εγκρίσεις μελετών για αγροτικά έργα, εγκρίσεις δαπανών και πρωτοκόλλων προσωρινής παραλαβής έργων του δήμου. Τα συνολικά θέματα ανέρχονται στον αριθμό 26 και όλα δείχνουν ότι θα το «ξημερώσουν» οι δημοτικοί σύμβουλοι...
Συνάντηση Μουζά, Παπαϊωάννου με τον πρύτανη του Δ. Π. Θ...
Συνάντηση με τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα έχουν το μεσημέρι ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς και ο επικεφαλής της παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας, Άγγελος Παπαϊωάννου, για το θέμα της «διεύρυνσης» του Πανεπιστημίου στη Νέα Ορεστιάδα. Ο κ. Μουζάς, φέρεται να ενημέρωσε την «τελευταία στιγμή» τους κυρίους Τζότζολα και Παπαϊωάννου για τη συνάντηση στην Πρυτανεία και για το λόγο αυτό δεν κατέστη δυνατό να συμμετέχει και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται με ενδιαφέρον, όπως και ο «βαθμός» ετοιμότητας του δήμου Ορεστιάδας γι’ αυτή τη συνάντηση, ευχόμενοι να μην είναι του... «ποδαριού» αλλά και να μην «γίνεται για να γίνει»...
Στην... ηλεκτρονική διακυβέρνηση «περνά» ο δήμος Ορεστιάδας...

Από την... Εντάξει διακυβέρνηση του δήμου Ορεστιάδας στην... «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση», η οποία θα παρουσιαστεί στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια ημερίδας ενημέρωσης και πληροφόρησης που διοργανώνεται στο «Σπορόκεντρο» (πολιτιστικό πολύκεντρο) της Νέας Ορεστιάδας. Με την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» εκτιμάται πως οι δημότες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν αρκετές υποθέσεις τους χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία ενώ παράλληλα θα αυτοματοποιηθούν ορισμένες υπηρεσιακές λειτουργίες, προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών. Παράλληλα, θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στις καθημερινές εργασίες των δημοτικών υπαλλήλων ενώ γενικότερα αναμένεται να εκσυγχρονίσει τόσο την οργάνωση όσο και την παροχή υπηρεσιών.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

Volley A2: Προβλημάτισε και πάλι η Ορεστιάδα, ήττα 3-1 από τον Απόλλωνα...


Η... ανάκαμψη της Ορεστιάδας δεν ήρθε ούτε αυτή την αγωνιστική, 5η, και μοιραία ήρθε η ήττα με 3-1, στην Αθήνα, από τον Απόλλωνα. Οι κακές εμφανίσεις διαδέχονται η μια την άλλη και ο στόχος της διεκδίκησης της ανόδου, απομακρύνεται ενώ αντίθετα "προσελκύεται" το φάσμα του υποβιβασμού αφού οι "πράσινοι" βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Όσο κι αν φαίνεται αποκρουστική, κάθε τέτοια σκέψη, οι διαδοχικές κακές και άνευρες εμφανίσεις, προς εκείνη την κατεύθυνση δείχνουν, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από τη διοίκηση...
Στο σημερινό παιχνίδι, η Ορεστιάδα ξεκίνησε με δύο αλλαγές στην 6άδα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος επέλεξε ως παρτενέρ του Αλεχάντρο Τόρο, στους ακραίους, τον Δούλια, στη θέση του Διαμαντίδη, και ως διαγώνιο τον Καρδαμανίδη, αντί του Ποτολίδη. Το βασικό «σχήμα» δηλαδή αποτελείτο από τον Παρασκευαϊδη, πασαδόρο, Τόρο, Δούλια, ακραίους, Κεμανετζή, Γραμματικόπουλος, κεντρικούς, διαγώνιο τον Καρδαμανίδη και λίμπερο τον Δαρίδη.
Το πρώτο σετ οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 25-21 κυρίως χάρη στην αδυναμία των «πράσινων» να «τελειώσουν» επιθέσεις…
Στο δεύτερο σετ, η Ορεστιάδα έδειξε να βρίσκει τα «πατήματά της» και παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη, με αποτέλεσμα να κερδίσει το σετ, με 22-25 και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά στο 19-19 η Ορεστιάδα ξέφυγε με 2 πόντους, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το 21-23. Λάθος επιθετικές επιλογές τελικά «έδωσαν» το σετ στους γηπεδούχους, με 26-24.
Χωρίς ψυχικές, κυρίως, δυνάμεις η Ορεστιάδα έχασε εύκολα το σετ με 25-20 και γνώρισε μια «βαριά», από πολλές πλευρές, ήττα με 3-1 από μια ομάδα της «σειράς»...
* Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Πανελλήνιος κέρδισε τον πρωτοπόρο και μέχρι πρότινος αήττητο Επίκουρο με 3-2, καταφέρνοντας να «γυρίσει» τον αγώνα από 0-2(16-25, 24-26, 25-19, 25-17 και 17-15) ενώ η Μεσσηνία κέρδισε με 3-0 στο Αιγίνιο την τοπική Νίκη (25-27, 12-25, 16-25). Επίσης, ΑΣΠ Μεταμόρφωσης - ΑΕΚ Αθηνών 0-3 (18-25, 21-25, 14-25), ΓΕ Παναχαϊκή - ΠΟ Ν. Μουδανιών 3-1 (25-22,25-20,23-25,25-21), ΓΣ Απόλλων - ΑΟ Ορεστιάδος 3-1 (25-21, 22-25, 26-24, 25-20)

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

... Newsletter...


«Παραμύθιασαν» τους γονείς του σχολείου Πλάτης...
- «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» σιγοτραγουδούν με χαμόγελο πικρίας στα χείλη οι γονείς των παιδιών του σχολικού κέντρου της Πλάτης, του δήμου Τριγώνου. Η «δέσμευση» του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδη, στο... περιθώριο των εγκαινίων του μουσείου Καππαδοκών, στις 20 Σεπτεμβρίου, πως το αίτημα τους για τη λειτουργία του σχολείου ως 5/θέσιο θα ικανοποιηθεί έμεινε στα λόγια. Έτσι, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι δάσκαλοι παραμένουν τέσσερις με αποτέλεσμα τα παιδιά της 3ης και 4ης τάξης να συνεχίζουν να παρακολουθούν σε συνδιδασκαλία τα μαθήματα!
Τα παιδιά του σχολείου της Πλάτης ξεκίνησαν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους με 12 ημέρες καθυστέρηση, από την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, εξαιτίας της αντίδρασης των γονέων στον «υποβιβασμό» της σχολικής μονάδας από 6/θέσια σε 3/θέσια. Μετά από σειρά συναντήσεων, ενεργειών και απόσπαση «δεσμεύσεων» δέχτηκαν να μη λειτουργήσει ως ολοήμερο το σχολείο και ο δάσκαλος που προορίζονταν για την ολοήμερη λειτουργία να αναλάβει τάξη, ώστε σε πρώτη φάση να υπάρχουν 4 δάσκαλοι και σύντομα να τοποθετηθεί ένας ακόμη, ώστε η μονάδα να είναι 5/θεσια και κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της. Η μοναδική τάξη που δεν λειτούργησε είναι η πρώτη, αφού λόγω της αναστάτωσης που είχε προκληθεί, οι γονείς «έγραψαν» τα παιδιά σε άλλα σχολεία. Τελικά ο 5ος εκπαιδευτικός δεν τοποθετήθηκε ποτέ και είναι αμφίβολο αν και πότε θα... εμφανισθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν το θέμα τέθηκε και πάλι στον υπουργό Παιδείας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Ορεστιάδα, ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε επιμελώς να απαντήσει...
Νερό... φαρμάκι στο Τυχερό, παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο δήμος...

- Στα παλαιότερα των υποδημάτων του φαίνεται πως έχει «γράψει» ο δήμος Τυχερού τις έγγραφες ενημερώσεις και επισημάνσεις της διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Έβρου για την κακή ποιότητα του πόσιμου νερού. Οι παραμετρικές τιμές, μετά από ελέγχους και αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρουσιάζουν σημαντικές παρεκκλίσεις από τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις μικροβιολογικές παραμέτρους. Η εκτίμηση της υπηρεσίας της νομαρχίας είναι πως οι «παρεκκλίσεις οφείλονται κύρια στην απουσία η ελλιπή λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος χλωρίωσης του νερού». Οι συστάσεις έγιναν επανειλημμένα προς το δήμο Τυχερού αλλά φαίνεται πως δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα η διεύθυνση Υγείας να παραπέμψει το δήμο Τυχερού στη δικαιοσύνη...

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...


Φωνές διαμαρτυρίας παραγωγών σπαραγγιού για τον «αποκλεισμό» από τις αποζημιώσεις...
- Δεν έχουν σκοπό να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» οι σπαραγγοπαραγωγοί του Έβρου και να δεχτούν, χωρίς άλλη διαπραγμάτευση, την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τους αφήσει «έξω» από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τη διαπιστωμένη μείωση της παραγωγής τους. Η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει να κάνει με το εάν η μείωση αυτή είναι στο 10%, όπως αποφάνθηκε η Ειδική Επιτροπή που σύστησε το υπουργείο ή εάν φτάνει στο 40%-50%, όπως υποστηρίζουν, και δηλώνουν ότι μπορούν να αποδείξουν οι σπαραγγοπαραγωγοί. Πρώτο βήμα τους, όπως…τα συμφώνησαν εχθές με τον αντινομάρχη Έβρου, Μιχάλη Κογιομτζή, είναι να στείλουν στο υπουργό τα στοιχεία που δείχνουν το πραγματικό μέγεθος της απώλειας εισοδήματος και να ζητήσουν από τους βουλευτές του νομού να στηρίξουν το αίτημά τους για ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ. Εάν ο Αλέξανδρος Κοντός εμφανίσει σημάδια…κώφωσης, οι εκπρόσωποι των παραγωγών σπαραγγιού από το Τυχερό, τη Βύσσα, την Πλάτη, τα Κόμαρα και την Ελιά, θα ανέβουν στο αεροπλάνο για μία πτήση προς Αθήνα και…θα τα πουν από κοντά με τον υπουργό. Πάντως, το παράπονο των σπαραγγοπαραγωγών είναι ότι ενώ έκαναν τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να αναβαθμίσουν και να πιστοποιήσουν το εξαγώγιμο προϊόν τους για να αποκτήσει καλό όνομα και να μπει «πρώτη θέση-βιτρίνα» στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει διάθεση να τους στηρίξει, μολονότι η πλειοψηφία των σπαραγγοπαραγωγών είναι της κατηγορίας «νέοι αγρότες»…
Ο πρώην νομάρχης Φωκίδας...διοικητής στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου...
- Το ενδιαφέρον, με την τοποθέτηση του πρώην νομάρχη Φωκίδας, Δημήτρη Κονιστή, στη θέση του νέου διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν έχει να κάνει, τελικά, με την τελική επιλογή του υπουργείου Υγείας, αλλά με το τι προηγήθηκε μέχρι να ανακοινωθεί το όνομά του. Οι γαλάζιοι βουλευτές του νομού και οι κομματικοί παράγοντες κονταροχτυπήθηκαν, όπως λέγεται, για να προωθήσουν τη δική τους πρόταση και τον «δικό» τους άνθρωπο, με αποτέλεσμα ο Αβραμόπουλος και οι λοιποί της ηγεσίας του υπουργείου να αγανακτήσουν και να ορίσουν διοικητή ένα πρόσωπο που δεν «έπαιζε» στην αρένα της επικράτησης…
Όπως και να ‘χει, ο κ. Κονιστής ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος και το βιογραφικό του, εκτός από θητεία στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση (1989-1993) γράφει επίσης ότι έχει διατελέσει διευθυντής στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και έχει υπηρετήσει στον ΟΤΕ από διευθυντική θέση. Η επίσημη ορκωμοσία του θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Περιφέρεια Α. Μ.-Θ. και…ο Θεός του Ε. Σ. Υ. ας τον φωτίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό…
Η βουλευτής του Κ. Κ. Ε, Σοφία Καλεντίδου, περιοδεύει στον β. Έβρο...
- Περιοδεία στο βόρειο Έβρο θα πραγματοποιήσει αύριο (21-11-08) η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Σοφία Καλεντίδου, με πρόγραμμα που, μέχρι το μεσημέρι, περιλαμβάνει διαδοχικές «στάσεις» στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής της πόλης και στη Νέα Ορεστιάδα, όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου στη 1 τοπ μεσημέρι. Το πιθανότερο, δηλαδή, είναι η βουλευτίνα του Κ. Κ. Ε. να είναι και το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που θα έχει…τη χαρά να συναντηθεί με το νέο διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρη Κονιστή. Στις 5 το απόγευμα, η κα. Καλεντίδου θα βρεθεί στο «κεντρικό» καφενείο του Πυθίου, που ως γνωστόν φιλοξενεί πάντα ένα καλό ακροατήριο «ταλαιπωρημένων» αγροτών, όπου θα μιλήσει στους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και θα συζητήσει γενικότερα με τον αγροτικό κόσμο για τα προβλήματα του κλάδου. Από την «ατζέντα» της κουβέντας δεν θα απουσιάσει και το θέμα των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει αυτόν το μήνα οι αγρότες και οι οποίες θα έχουν κλιμακούμενη συνέχεια και ενός του Δεκεμβρίου.
Έκκληση για οικονομική βοήθεια εργαζομένης...
- Οι καιροί για τις…τρύπιες τσέπες μας είναι ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολοι, ωστόσο όλοι μπορούν να βρουν…στο βάθος του υστερήματός τους ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο και συνάδελφο που είχε τη κακή τύχη να πρέπει να αντιμετωπίσει και πρόβλημα υγείας στην οικογένειά του. Το θέμα αφορά στην οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται εργαζόμενη, η κόρη της οποίας έχει πρόβλημα υγείας και η έκκληση απευθύνεται από το Εργατικό Κέντρο Έβρου προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως όμως προς τα Σωματεία-μέλη του, να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που θα δώσουν μία ανάσα στη «συνάδελφο». Για το σκοπό αυτό έχει ήδη ανοίξει ειδικός λογαριασμός στην Eurobank, με αριθμό 0026-0269-94-0101295113, όπου το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη καταθέσει 1000 ευρώ και ο κάθε ενδιαφερόμενος φορέας μπορεί να καταθέτει το ποσό που μπορεί να διαθέσει. Στον καιρό της φτώχειας, ας μείνει τουλάχιστον λίγος πλούτος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς…

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Στο «σφυρί» η Mercedes ή θα του «μείνει»;


Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Ορεστιάδας στη δεύτερη αίτηση ανακοπής που κατέθεσε ο δήμος Ορεστιάδας, ζητώντας την αναστολή του πλειστηριασμού του αυτοκινήτου, Mercedes, που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος για τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η πρώτη αίτηση ανακοπής, που είχε κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη και συζητήθηκε την επόμενη ημέρα δεν έγινε δεκτή, για τυπικούς λόγους και συγκεκριμένα γιατί δεν είχε «κοινοποιηθεί σωστά στους επισπεύδοντες». Σε περίπτωση που η αίτηση απορριφθεί, τότε ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα, στο ειρηνοδικείο.Υπενθυμίζεται ότι η «υπόθεση» αφορά 4 πρώην εργαζόμενους που διεκδίκησαν δικαστικά και κέρδισαν την καταβολή επιδομάτων που δεν τους αποδίδονταν. Ο δήμος Ορεστιάδας έχει πληρώσεις τις συμφωνηθείσες δόσεις αλλά προέκυψαν... διαφορές. Οι δύο πρώτες δόσεις, που αφορούσαν το «κεφάλαιο» πληρώθηκαν κανονικά και η «διαφορά» προέκυψε στην 3η δόση, στον υπολογισμό των τόκων. Το ύψος τους υπολογίστηκε με 6%, ποσοστό που υπολείπεται κατά 6% του υπολογισμού της οφειλής που είχαν κάνει οι ενάγοντες, δηλαδή με 12%. Από την πλευρά του, ο δήμος Ορεστιάδας, υποστηρίζει ότι δε μπορεί να καταβάλλει μεγαλύτερο τόκο από το 6%, γιατί αυτός είναι ο υψηλότερος που υπολογίζεται από τους φορείς του δημοσίου κι όχι το τρέχον επιτόκιο και εκτιμά πως έχει καταβάλλει όλα όσα, νομίμως, προβλέπονται, ελπίζοντας η δικαστική απόφαση στην αίτηση ανακοπής να είναι θετική, να του… μείνει η Mercedes και να μην πληγωθεί και το... πρεστίζ του...

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...


«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» από τον Ο. Π. Α. Δ...
- Κανένα δεν πληρώνει, εδώ και μήνες, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου! Φαρμακοποιοί και ιατροί είναι στο... περίμενε για να εισπράξουν τα οφειλόμενα από το ταμείο, για περισσότερο από 6 μήνες οι πρώτοι και για 8 οι δεύτεροι. Οι φαρμακοποιοί του Έβρου, στην πρόσφατη γενική συνέλευσή τους, αποφάσισαν, από την 1η Δεκεμβρίου, να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του δημοσίου καθώς δεν «αντέχουν» άλλο το οικονομικό βάρος. Έτσι, και εφόσον δεν βρεθεί λύση, σε λίγες ημέρες οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώνουν το σύνολο των φαρμάκων που θα αγοράζουν κι όχι μόνο τη συμμετοχή τους, που ανέρχεται στο 25%. Όσο αφορά τους γιατρούς, ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού αλλά και ο σύλλογος ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, με επιστολές τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την καλούν να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την πληρωμή των οφειλόμενων, εδώ και 8 μήνες...Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα πληρωμής των ιατρών έχουν φύγει από τον ΟΠΑΔ αλλά τα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών είναι... άδεια...

«Πανηγύρια» για ποντίκια, αδέσποτα και έντομα στη Σαμοθράκη...
- «Σκουπίδια πάρτι» κάνουν τα ποντίκια και τα αδέσποτα στη Σαμοθράκη. Τα σκουπίδια σχηματίζουν πλέον... λοφίσκους, μετά από 45 ημέρες που έχουν να και η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική και άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Η πρόταση της νομαρχίας, να κηρυχτεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» το νησί δεν έγινε δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών, που θεώρησε ότι πρέπει πρώτα να εκδικαστεί, στις 26 Νοεμβρίου, η άρση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει ζητήσει ο δήμος και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις, στη συνέχεια. Ο νομάρχης, Νίκος Ζαμπουνίδης, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, κυρίους Παυλόπουλο και Αβραμόπουλο, ζητώντας να κηρυχτεί άμεσα η Σαμοθράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Υποστήριξε επίσης πως, τα δύο υπουργεία, δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και έχουν επιδοθεί σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι μεταφοράς ευθυνών από το ένα στο άλλο. Αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος με τη μέθοδο...Πινγκ Πονγκ, δηλαδή...

«Άλλα κόλπα» από τη δημοτική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ορεστιάδας...
- Σε μια «άλλη» επαφή με τους πολίτες και την κοινωνία αποσκοπεί η δημοτική οργάνωση του ΠΑ. ΣΟ. Κ Ορεστιάδας, που εχθές το βράδυ πραγματοποίησε τη γενική της συνέλευση. «Συμπαθητικές» και «αντιπαθητικές» φυσιογνωμίες, «μικρομάγαζα» και «πολυκαταστήματα» από το «νέο ΠΑΣΟΚ», το «παλαιό», το «ανανεωτικό, εκσυγχρονιστικό», έδωσαν το παρόν, αφού οι δημοσκοπήσεις έχουν... «ανοίξει την όρεξη» και έχουν αντιστρέψει το μέχρι πρότινος στραβό και γαϊδουροφαγωμένο κλίμα...Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν, που λέει και το τραγούδι... Το «τρίπτυχο» των στόχων της οργάνωσης, που με ιδιαίτερη διάθεση και όρεξη έχει ξεκινήσει μια «νέα και ειλικρινή» προσπάθεια καλύτερης και πιο...πολιτικής λειτουργίας, περιγράφεται στη βελτίωση της επαφής με τους πολίτες, την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων, την καλύτερη σχέση και επαφή με τη νεολαία...

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων συζητούν οι αγρότες...

- Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη μορφή που αυτές θα έχουν θα αποφασίσουν στις 6σήμερα το απόγευμα οι αγρότες του Έβρου, στη σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η ΠΑΣΥ, στην Κορνοφωλιά. Μια εβδομάδα μετά την κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» διεκδικώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής, μια «άλλη πολιτική» στη γεωργία...

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Ασφαλιστικά κατά του πλειστηριασμού της Mercedes του δημάρχου Ορεστιάδας…


Το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος Ορεστιάδας, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, Mercedes, που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος για τις μετακινήσεις του, ο οποίος έχει «κηρυχτεί» για τις 19 Νοεμβρίου.
Η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού ορίστηκε να συζητηθεί τον Μάρτιο του 2009 και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, έγινε η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ο δήμος ζητά την αναβολή της διαδικασίας πλειστηριασμού μέχρι την εκδίκαση του αιτήματος ανακοπής.
Η «διαφορά» των δύο πλευρών (δήμου και δικηγόρων των 4 πρώην εργαζομένων), που μπορεί να οδηγήσει στον πλειστηριασμό του αυτοκινήτου, έγκειται στον υπολογισμό των τόκων, των δικαστικών εξόδων και των εξόδων δικηγόρων και δικαστικού επιμελητή. Ο δήμος έχει πληρώσει, σε δύο δόσεις, το σύνολο του κεφαλαίου προς τους πρώην εργαζόμενους για τα επιδόματα που τους οφείλονταν και στην τελευταία δόση, που αφορούσε στους τόκους, το ύψος τους υπολογίστηκε με 6%, ποσοστό που υπολείπεται κατά 6% του υπολογισμού της οφειλής που είχαν κάνει οι ενάγοντες, δηλαδή με 12%. Όπως υποστηρίζει ο δήμος Ορεστιάδας, δε μπορεί να καταβάλλει μεγαλύτερο τόκο από το 6%, γιατί αυτός είναι ο υψηλότερος που καταβάλλει το δημόσιο και οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης και όχι το τρέχον επιτόκιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά στάλθηκαν τα εντάλματα πληρωμής, προς έγκριση στον Επίτροπο, υπολογίζοντας τους τόκους με 12%, αλλά «κόπηκαν» και ο Επίτροπος, που ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων των δήμων, ζήτησε να γίνει εκ νέου υπολογισμός με 6%. Ο δήμος Ορεστιάδας θεωρεί ότι έχει καταβάλλει όλα όσα, νομίμως, προβλέπονται και ελπίζει να «κερδίσει» τη δικαστική διαμάχη και να του… μείνει το αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν δεδικασμένες, παρόμοιες υποθέσεις…
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μη γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και για… τυπικούς λόγους, και ο πλειστηριασμός να διεξαχθεί κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη. Με δεδομένο ότι η κήρυξη του πλειστηριασμού, με… ντελάλη μπροστά στο Ειρηνοδικείο, έγινε την περασμένη Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, για τις 19 Νοεμβρίου, η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων θα έπρεπε να έχει γίνει 5 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού, χρονικό περιθώριο όμως που δεν υπήρχε αφού οι εργάσιμες ημέρες που μεσολαβούν είναι… 4, καθώς η 19η Νοεμβρίου δεν υπολογίζεται…
Αν δεν γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά, τότε ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί κανονικά αλλά σε περίπτωση που το Μάρτιο του 2009 ο δήμος Ορεστιάδας κερδίσει την υπόθεση, τότε οι 4 πρώην εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αγοράσουν οι ίδιοι στο δήμο ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο, παλαιότητας 4 ετών, με 80 χιλιάδες χιλιόμετρα, ίδιου χρώματος… Βέβαια, αυτός που θα έχει πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό και θα «πάρει» τη Mercedes δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και θα συνεχίσει να την κατέχει…
Για τους ενδιαφερόμενους, η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στο ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ (στα 2/3 της τιμής εκτίμησης)…

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα του Ορέστη...Λεζάντες φωτογραφιών, από κάτω προς τα πάνω:

1. Οι παίκτες του Ορέστη πανηγυρίζουν το 1-1 που πέτυχε ο Κώστογλου...

2. Ο διαιτητής δείχνει τη 2η κίτρινη κάρτα στον Αραμπατζή και τον αποβάλλει...

3. Ο Γιώργος Μαλασίδης σε μια προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αντιπάλους...

4. έντονες διαμαρτυρίες για το 2ο γκολ των φιλοξενουμένων που ξεκίνησε από οφσάϊντ...

5. "Αγανάκτησαν" οι φίλαθλοι του Ορέστη από τα σφυρίγματα του διαιτητή...

6. Ο τερματοφύλακας της Ελευθερούπολης αποκρούει προ του Λόλακα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ψυχωμένος Ορέστης «γύρισε» το 1-3 σε 3-3 με 10 παίκτες!Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης ο Ορέστης, στο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη, αλλά το γεγονός ότι μπόρεσε και βρήκε τη δύναμη, παίζοντας με 10 παίκτες από το 40΄ και έχοντας «κόντρα» τη διαιτησία, να «γυρίσει» το ματς από 1-3 σε 3-3, στα 10 τελευταία λεπτά, του έδωσε πολλούς πόντους αυτοπεποίθησης, αυτοσεβασμού και πίστης πως μπορεί η συνέχεια να είναι καλύτερη…
Είναι γεγονός πως όταν ο Βλάχος, στο 80΄ πετύχαινε το 1-3 για την Ελευθερούπολη και με δεδομένο ότι από το τέλος του α΄ μέρους η ομάδα της Νέας Ορεστιάδας είχε μείνει με παίκτη λιγότερα εξαιτίας της αποβολής του Γιώργου Αραμπατζή, με «τραβηγμένη» 2η κίτρινη, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν πως «κάτι» μπορούν να "βγει" από τον αγώνα. Το πίστεψαν και το κυνήγησαν οι 10 παίκτες των «μπλε», που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και λίγο έλειψε να πάρουν και τη νίκη, αν το σουτ του Γιώργου Μυλωνά, στο 95΄, δεν έστελνε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι…
Τα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ο Ορέστης εμφανίσθηκε… «πελαγωμένος» στο γήπεδο. Η άμυνα έμπαζε, τα χαφ δε μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, οι επιθετικοί απομονωμένοι…Η Ελευθερούπολη κυριάρχησε και στο 21’ προηγήθηκε με 0-1, όταν ο Βλάχος «έκλεψε» τη μπάλα από τον Λουφόπουλο και με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης και πάλι από λάθος, σούταρε από καλή θέση αλλά δε βρήκε «πλεκτό»…Μετά το 30΄ ο Ορέστης ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει με κάποιες αξιώσεις στην επίθεση. Στο 32΄, σε εκτέλεση φάουλ από τον Αραμπατζή, ο Καπακτσόγλου απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Το ένα κόρνερ έφερε το…δεύτερο και μετά από μια πρώτη κεφαλιά του Λόλακα, ο Τσααβά μπροστά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 38΄ σημειώθηκε το 1-1, με σουτ του Κώστογλου από το ύψος της περιοχής και δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής κ. Μελιτζανάς, του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, έδειξε «υπερβολικό» έως… «ύποπτο» ζήλο στον πειθαρχικό έλεγχο και 2η κίτρινη στον Αραμπατζή για.. παρεμπόδιση τερματοφύλακα ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη του στον Καπακτσόγλου!
Στις αρχές της επανάληψης, στο 51΄, ο Παρασκευάς των φιλοξενουμένων από εμφανή θέση οφσάϊντ έκανε σέντρα σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Ντασκαγιάννη, που ήταν και λίγο έξω… Οι διαμαρτυρίες για το νέο διαιτητικό λάθος δεν απέδωσαν τίποτα περισσότερο από μια μικροδιακοπή ενώ ένας φίλαθλος «πήδηξε» τα κάγκελα και κινήθηκε απειλητικά προς τον επόπτη, αλλά συγκρατήθηκε από τους ψυχραιμότερους…
Στο 75΄ ο διαιτητές κ. Μελιτζανάς, κατάφερε και ξεσήκωσε εκ νέου τις έντονες διαμαρτυρίες όταν με σουτ του Καραγιαννίδη της Ελευθερούπολης, ο Ντασκαγιάννης απέκρουσε η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό του Ορέστη και επέστρεψε στα χέρια του και ο ρέφερι έδωσε έμμεσο, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο…Το 1-3 έγινε στο 80΄ με κοντινό σουτ του Βλάχου, που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα και το αμυντικό μπέρδεμα των γηπεδούχων…
Ένα λεπτό αργότερα αρχίζει η… ανατροπή! Ο Γιάννης Κώστογλου εκτελεί φάουλ και στέλνει τη μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Μυλωνάς με κοντινό σουτ μειώνει σε 2-3… Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιστεύουν περισσότερο και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο. Μια καλή ευκαιρία ισοφάρισης έχασε ο Κώστογλου, στο 85΄, όταν μπήκε στην περιοχή αλλά έπιασε ένα «κακό» σουτ που έστειλε τη μπάλα άουτ. Ότι δεν κατέφερε ο επιθετικός του Ορέστη λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, το κατάφερε ένας αμυντικός στο 90΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ, και πάλι από τον Κώστογλου, ο Τσααβάς, από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-3…
Από τους παίκτες του Ορέστη θα ήταν άδικο να ξεχωρίσει κανείς κάποιον ιδιαίτερα αφού όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν κόντρα σε αντιπάλους και διαιτησία…Από τον Ορφέα ξεχώρισαν οι Σαμαράς, Βλάχος, Μανάφης. Όσο αφορά τη διαιτησία; Λίγο έλειψε να «τινάξουν στον αέρα» το παιχνίδι. Η βαθμολογική θέση του Ορέστη φαίνεται πως δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να «παίζουν παιχνίδια» σε βάρος του…
ΟΡΕΣΤΗΣ: Ντασκαγιάννης, Μαλασίδης, Μυλωνάς Γ., Λουφόπουλος, Τσααβά, Πετρόπουλος (64΄ Μυλωνάς Π.), Σκερλετίδης (80΄ Πετρόπουλος), Τζουμακίδης (75΄ Κατήρης), Κώστογλου, Αραμπατζής, Λόλακας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: Καπακτσόγλου, Νάκου, Κεχαγιάς (75΄Μασούρας), Σαμαράς, Καζαράς, Μανάφης, Αντωνάκης (46΄ Παρασκευάς), Μπαμπατζανής (84΄ Καλέτσιος), Καραγιαννίδης, Βλάχος, Κεσικιάδης.

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Volley Α2: Κακή εμφάνιση, ήττα και προβληματισμός για την Ορεστιάδα…Συνέχεια της τραγικής της εμφάνισης στην Κόρινθο αποτέλεσε ο αγώνας της Ορεστιάδας με το Αιγίνιο, για την 4η αγωνιστική της Α2 ανδρών στο βόλεϊ. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς διάθεση, με πολλά λάθη και χωρίς να ξέρει τι και γιατί το παίζει, έδειξαν οι «πράσινοι» και δικαίως προβλημάτισαν για την εικόνα τους αλλά και για τη συνέχεια. Κι όλα αυτά απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, που απλά έπαιζε ή προσπαθούσε να παίξει συγκεκριμένα πράγματα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα χάλια των γηπεδούχων…Από πού να ξεκινήσει και που να καταλήξει κανείς για την εμφάνιση της Ορεστιάδας…Η επιστροφή του Ηλία Γραμματικόπουλου στην 7άδα και η…μερική του Γιάννη Καρδαμανίδη, που αγωνίστηκε ως αλλαγή, δε βοήθησαν στην επιστροφή στις «νίκες» ενώ και οι σπασμωδικές κινήσεις του προπονητή, Μπάμπη Σταματόπουλου, περισσότερο αποσυντόνισαν παρά βοήθησαν…
Το πρώτο σετ οι γηπεδούχοι το έχασαν χωρίς να… καταλάβουν αφού φάνηκαν να έχουν μείνει στα αποδυτήρια και να είναι εκτός αγώνα. Το 18-25 που το έχασαν είναι μάλλον κολακευτικό για τους «πράσινους». Στο επόμενο σετ η «μερική» βελτίωση οδήγησε σε μια «αγχώδη» επικράτηση με 26-24 και στο 1-1 αλλά φαινόταν πως τα προβλήματα παρέμειναν ως είχαν…Προβλήματα που επιβεβαιώθηκαν στα επόμενα σετ. Στο 3ο σετ η Ορεστιάδα βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, με 20-24, μείωσε σε 23-24 αλλά ένα λάθος σε κόντρα επίθεση οδήγησε αντί στην ισοφάριση στο 23-25 και το 1-2. Από εκεί και πέρα, και με δεδομένη την αγωνιστική εμφάνιση των εβριτών, ουδείς ανέμενε τίποτα περισσότερο και μάλλον λογική εξέλιξη αποτέλεσε το 20-25 και το 1-3 της Νίκης Αιγινίου…
Η Ορεστιάδα αγωνίστηκε με τους Γραμματικόπουλο, Παρασκευαϊδη, Τόρο, Κεμανετζή, Διαμαντίδη, Ποτολίδη, λίμπερο τον Δαρίδη ενώ έπαιξαν ως αλλαγές οι Σιαντίδης, Καρδαμανίδης, Δούλιας. Το Αιγίνιο έπαιξε με τους Παπαδημητρίου, Γκιτζέκο, Γκορίδη, Ράπτη, Αντρές, Φίνο, Ράπτη, λίμπερο τον Τσιουπλή ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι Βενετικίδης, Δημητριάδης.
Συνολικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστική και η βαθμολογία:
ΕΣΟΠ Επίκουρος - ΓΣ Απόλλων Αθ.3-0 ( 27-25,25-18,25-17) ΠΟ Ν. Μουδανιών - ΓΣ Πανελλήνιος 2-3 (18-25, 25-20, 25-20, 18-25,9-15) ΑΣ Κόροιβος - ΑΣΠ Μεταμόρφωσης 3-0 (25-16, 25-15, 25-13) ΓΕ Μεσσηνίας - ΑΓΕ Κορίνθου 3-2 (29-27, 19-25, 39-37, 20-25, 15-8) ΑΟ Ορεστιάδος - ΜΑΣ Νίκη 1-3 (18-25, 26-24, 23-25, 20-25) ΑΕΚ - ΓΕ Παναχαϊκή 3-0 (25-21, 25-21, 25-15)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες) 1. ΕΣΟΠ Επίκουρος (12-1) 12 2. ΑΕΚ (11-6) 9 3. ΓΣ Πανελλήνιος (11-7) 8 4. ΓΕ Μεσσηνίας (10-8) 7 5. ΑΣ Κόροιβος (9-7) 7 6. ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (9-8) 7 7. ΑΓΕ Κορίνθου (8-8) 6 8. ΓΕ Παναχαϊκή (7-8) 5 9. ΠΟ Ν. Μουδανιών (8-11) 4 10. ΑΟ Ορεστιάδος (5-9) 3 11. ΓΣ Απόλλων (3-10) 3 12. ΑΣΠ Μεταμόρφωσης (2-12) 1
Volley Α1
Λαμία- Εθνικός 3-1: Το πάλεψε αλλά...
Όσο κι αν «ανακάτεψε την τράπουλα» ο Γιάννης Ανδρεάδης, ο προπονητής του Εθνικού, δεν κατάφερε να πάρει η ομάδα του «κάτι» από το παιχνίδι στη Λαμία, για την 6η αγωνιστική της Α1 των ανδρών. Η Λαμία έδειξε περισσότερη συγκέντρωση και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, απέφυγε τα λάθη και πήρε τελικά τη νίκη με 3-1 σετ.
Ουσιαστικά, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς βασικό διαγώνιο, και η θέση καλύπτεται εκ περιτροπής ενώ αγωνίζεται και χωρίς ξένους, αφού και ο μοναδικός ξένος που έχει, ο Βραζιλιάνος Άλβες, μένει μέχρι να… φύγει. Ο προπονητής του Εθνικού ξεκίνησε τον αγώνα με διαγώνιο τον Πέτρογλου και ακραίους τους Σαμαρά, Άλβες, στη συνέχεια πέρασε διαγώνιο τον Χρήστο Κίτσιο, με δίδυμο ακραίων τους Πέτρογλου, Σαμαρά και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με διαγώνιο τον Κώστα Κίτσιο…
Τα σετ: 25-15, 25-23, 25-27, 25-22

* Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την Κηφισιά, πετυχαίνοντας την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η αθηναϊκή ομάδα παραμένει η μοναδική χωρίς νίκη…
Τα σετ: 23-25, 25-23, 25-23, 20-25, 15-11..

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η αγωνιστική) Παρασκευή (14/11) Απόλλων Καλ.-Αρης 0-3 (22-25, 20-25, 20-25) Σάββατο (15/11) Λαμία-Εθνικός Αλ. 3-1 (25-15, 25-23, 25-27, 25-22) ΠΑΟΚ-ΑΟ Κηφισιάς 3-2 (23-25, 25-23, 25-23, 20-25, 15-11)
Κυριακή (16/11) Γήπ. Ρέντη, 17.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟΝΣ Μίλων (Ρουσάκης – Ονοπας) Γήπ. Σύρου, 19.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΓΣ Ηρακλής Liu Jo (Βουδούρης – Τριανταφύλλου) Δευτέρα (17/11) Γηπ.Γλυφάδας, 19.00 (Novasports 1): Παναθηναϊκός AO - ΕΑ Πατρών Λουξ (Μιχαλινάκης – Καραμπέτσος).
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες) 1. Παναθηναϊκός 15-2 15 2. Ηρακλής 15-2 15 3. ΕΑ Πατρών 13-4 12 4. Ολυμπιακός 13-7 11 5. Λαμία 13-12 9 6. Μίλωνας 9-9 8 7. Φοίνικας Σύρου 10-10 8 8. ΠΑΟΚ 11-13 8 9. Αρης 7-15 5 10. Απόλλων Καλαμαριάς 7-17 3 11. ΑΟ Κηφισιάς 9-18 3 12. Εθνικός Αλεξ. 4-17 2
• Παναθηναϊκός, Ηρακλής, ΕΑ Πατρών, Ολυμπιακός, Μίλωνας και Φοίνικας Σύρου έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

...Newsletter...


«Μεγάλο πακέτο» κρατούσε ο Αι- Ευριπίδης…
Ήρθε, είδε, εγκαινίασε και… μοίρασε, ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επισκέφθηκε εχθές τον Έβρο, συνοδευόμενος από γενικούς γραμματείς του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ξεκινώντας από τη Νέα Βύσσα και κατηφορίζοντας μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Το… «πακέτο παροχών υποδομών» περιελάμβανε νηπιαγωγεία, νέα σχολικά κτίρια, προσθήκες αιθουσών, παρεμβάσεις σε υπάρχοντα σχολεία, ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμΕΑ…. Ευχή όλων να μη μείνουν τα έργα στα… λόγια αλλά να υλοποιηθούν. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να σπεύσουν και να βελτιώσουν τους ρυθμούς τους οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, προκειμένου να «βρουν» οικόπεδα και να παρουσιάσουν «ετοιμότητα».
Είναι γεγονός πως ο κ. Στυλιανίδης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά, ακόμη και για θέματα που δεν ήταν, ίσως, και τόσο έτοιμος. Όπως στην περίπτωση του προκάτ 6ου νηπιαγωγείου της Νέας Ορεστιάδας. Μέλη του συλλόγου γονέων τον περίμεναν με πανό στην είσοδο του δημαρχείου Ορεστιάδας, μαζί με φοιτητές της ΠΣΚ που συμπαραστάθηκαν, και ο υπουργός σταμάτησε για να ενημερωθεί από τους γονείς και δεσμεύτηκε να «αλλάξει» το είδος του κτιρίου, είτε με «βαριά κατασκευή» είτε με μόνιμες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, ανέφερε πως θα κατασκευαστούν 15 νέα κτίρια που θα στεγάσουν νηπιαγωγεία, σε όλο το νομό. «Έχουμε προϋπολογίσει για το σκοπό αυτό πέντε εκατομμύρια ευρώ και είμαστε έτοιμοι να τα δημοπρατήσουμε, εφόσον υπάρχουν οικόπεδα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, έθεσε θέματα που αφορούν τη λειτουργία νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου, την προσθήκη τριών νέων αιθουσών στο 1ο γυμνάσιο και την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των μαθητών ΑΜΕΑ, το οποίο έθεσε ο έπαρχος β. Έβρο, προτείνοντας τη «λύση» ανακατασκευής των υπαρχόντων κτιρίων του δημοτικού και γυμνασίου Σοφικού. Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου και ζήτησε προϋπολογισμό των δαπανών για την υλοποίησή τους. Όσο αφορά το ειδικό σχολείο, του «φάνηκαν πολλά» τα 7,5 εκ. ευρώ που ζήτησε ο έπαρχος και στο τέλος της περιοδείας του, στην Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε πως θα διατεθούν για το σκοπό αυτό 5 εκ. ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως «είναι σε εξέλιξη ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο λήγει το 2012 και για τον Έβρο έχουν προϋπολογιστεί 35 εκατομμύρια ευρώ».
Τη διεύρυνση του Δ. Π. Θ στη Νέα Ορεστιάδα ζήτησε ο δήμαρχος…
Για το θέμα της διεύρυνσης του Δ. Π. Θ και την ίδρυση μιας ακόμη σχολής στη Νέα Ορεστιάδα, που επίσης έθεσε ο κ. Μουζάς, η απάντηση ήταν πως «οποιοδήποτε αίτημα για διεύρυνση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική μελέτη ανάπτυξης και βιωσιμότητας». Επεσήμανε επίσης πως «στόχος του υπουργείου είναι η διεύρυνση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όμως, σύμφωνα με νέο νόμο, θα πρέπει η πρόταση που θα κατατίθεται στο υπουργείο, μετά από διαβούλευση πρυτανικών αρχών και τοπικών κοινωνιών, να καλύπτεται και από τις απαιτούμενες μελέτες».
Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, ο υπουργός Παιδείας, εγκαινίασε, διαδοχικά, τη νέα πτέρυγα του 1ου δημοτικού σχολείου και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας.

Το ΥΠΕΣ δεν έδωσε το «ΟΚ» για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Σαμοθράκη…
«Γλίτωσε», προς το παρόν τουλάχιστον, την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η Σαμοθράκη, όπως είχε αποφασιστεί να κηρυχτεί στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη, στη νομαρχία, και μετά το διαπιστωμένο αδιέξοδο που προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη αδυναμία συμφωνίας για το χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων, τα οποία έχουν συσσωρευτεί ανεξέλεγκτα εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες σε διάφορα σημεία του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έδωσε το «ΟΚ» για να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα αναμένουν το αποτέλεσμα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος κατά προσφυγών κατοίκων στη χωροθέτηση χώρων συγκέντρωσης σκουπιδιών.
Όπως είναι γνωστό, η «λύση» αυτή προκρίθηκε προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αφού είναι πλέον ορατός και άμεσος ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Σαμοθράκη μπορεί να γλίτωσε από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» αλλά τα σκουπίδια παραμένουν…

Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Διδυμότειχο…
Ο «σακχαρώδης διαβήτης» είναι το θέμα της 4ης ανοιχτής εκδήλωσης υγειονομικής ενημέρωσης του πληθυσμού, που διοργανώνει αύριο, Κυριακή, στο Διδυμότειχο, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου. Η εκδήλωση, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος αποτελεί μάστιγα για τις αναπτυγμένες χώρες και αφορά πάνω από το 1/10 του ελληνικού πληθυσμού.

Σαββατοκύριακο αθλητικής δράσης…
Τη Νίκη Αιγινίου φιλοξενεί στις 7 σήμερα το απόγευμα, στο νέο κλειστό, η Ορεστιάδα, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 των ανδρών. Μοναδικός στόχος για τους «πράσινους» είναι η νίκη και το 3ποντο που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.
- Για την Α1 των ανδρών, ο Εθνικός αγωνίζεται στη Λαμία, με την τοπική ομάδα και η αποστολή του χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη», με δεδομένη τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα θα διεξαχθεί επίσης ο αγώνας ΠΑΟΚ – Κηφισιάς ενώ δύο ακόμη συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Μίλωνα και η Σύρος τον Ηρακλή. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ε. Α Πατρών. Η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής άνοιξε την Παρασκευή με τον Άρη να κερδίζει με 3-0, εκτός έδρας, την Καλαμαριά και να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

- Στο ποδόσφαιρο, για την 9η αγωνιστική της Δ΄ εθνικής, ο Ορέστης φιλοξενεί στις 3 αύριο το μεσημέρι τον Ορφέα Ελευθερούπολης, επιθυμώντας διακαώς να γευτεί τη χαρά της νίκης και να ελπίσει σε καλύτερη συνέχεια.
- Όσο αφορά την Ένωση Θράκης, των χιλίων προβλημάτων, αγωνίζεται στο «Φώτης Κοσμάς» με τον Πυρσό Γρεβενών, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής και με τους παίκτες της ομάδας, απογοητευμένοι από τις αρνητικές εξελίξεις και τα προβλήματα να δηλώνουν πως παίζουν πια μόνο για τον εαυτό τους…

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Αχ Ευριπίδη! το χαλί… μπουχάρα αλλά από κάτω σκουπίδια…

Τον… «στρατηγό Ευριπίδη» φαίνεται πως περιμένουν στον Έβρο και άπαντες έχουν επιδοθεί σε ένα τεράστιο αγώνα να «ετοιμάσουν» τις προς επιθεώρηση «μονάδες». Τι κι αν οι… μονάδες είναι σχολικές; Βαψίματα, επιδιορθώσεις, πλακάκια και ότι ήταν σε κατασκευαστική ή επισκευαστική εκκρεμότητα για καιρό, γίνεται τώρα. Σκοπός και στόχος ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επισκέπτεται αύριο τον Έβρο, να αποκομίσει την καλύτερη των εντυπώσεων για τις «άρτιες υποδομές», την «ποιότητα των σπουδών», την «εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»…
Στο 1ο δημοτικό σχολείο της Νέας Ορεστιάδας, το οποίο θα επισκεφτεί το πρωί ο υπουργός, βάφουν, περνούν πλακάκια, κάνουν εργασίες στον αύλειο χώρο, φυτεύουν δέντρα, καθαρίζουν, απολυμαίνουν, αρωματίζουν…Τα ετοιμάζουν για τον… υπουργό, όχι για τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο! Αυτά έχουν μάθει να παρακολουθούν τα μαθήματα και σε αίθουσες- αποθήκες, μέχρι πρότινος, σε υπεράριθμα τμήματα, σε περιορισμένη αυλή, στην οποία, παρεμπιπτόντως, θέλουν να κατασκευάσουν και νηπιαγωγείο... Τώρα ενδιαφέρθηκε κι ο δήμος κι η νομαρχία, που «διέθεσε» μέχρι και 60 χιλιάδες ευρώ για ό,τι εργασίες χρειαστούν…Ακόμα και τα παιδιά των 9, 10, 11 και 12 χρονών τους πήραν είδηση και γελούν. «Μαμά, έρχεται ο υπουργός και γι’ αυτό βάφουν το σχολείο μας…» Για τον υπουργό βάφουν το σχολείο και «συμμαζεύουν» τις εγκαταστάσεις, όχι για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, για το μέλλον αυτής της πόλης, του νομού, της χώρας… Ο Ευριπίδης δεν πρέπει να δει την πραγματικότητα, την καθημερινότητα, τις ατέλειες, τα προβλήματα...Αυτά είναι για τους δασκάλους, τους γονείς, τα παιδιά, αυτοί ας τα αντιμετωπίσουν, όχι...κοτζάμ υπουργός που μας κάνει την «τιμή»!
Θα επισκεφτεί και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ΄ γυμνασίου της Νέας Ορεστιάδας, ο κ. Στυλιανίδης, αλλά δεν θα προχωρήσει 50 μέτρα πιο πέρα να δει τα προκάτ που στήθηκαν για να στεγάσουν το 6ο νηπιαγωγείο, ίδια προκάτ με αυτά που χρησιμοποιεί η Δ. Ε. Υ. Α Ορεστιάδας για να αποθηκεύει… σωλήνες, στα οποία θέλουν να στεγάσουν 4χρονα και 5χρονα παιδάκια…
Που να πάει, πώς να προχωρήσει μια περιοχή με ριψάσπιδες, γονυπετείς και ζήτουλες ελεημοσύνης, που δεν θέλουν να «στεναχωρήσουν» τον υπουργό παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα αλλά μια εικονική πραγματικότητα;

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Αυθαίρετο κτίσμα στον «πευκώνα» με… τις ευλογίες του δήμου Ορεστιάδας!
Το δρόμο της αυθαιρεσίας «δείχνει» ο δήμος Ορεστιάδας, ο οποίος δε δίστασε να «ευλογήσει» την κατασκευή κτίσματος σε αναδασωτέα έκταση! Όσο κι αν… διαβάζεται υπερβολικό και προκλητικό, αποτελεί πραγματικότητα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αφού χρειάστηκε να παρέμβει το Δασαρχείο για να σταματήσει τις οικοδομικές δραστηριότητες που είχαν ξεκινήσει στο βόρειο τμήμα του πευκώνα της Νέας Ορεστιάδας, 50 περίπου μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό, λίγα μέτρα από το κτίριο του Δικτύου Νομαρχιών, και οι οποίες φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως πολεοδομική άδεια και νομιμότητα.
«Τυπικά», οι εργασίες φέρεται να ξεκίνησαν από ιδιώτη που επιθυμούσε να ανεγείρει ένα εκκλησάκι, στο συγκεκριμένο σημείο. Απευθύνθηκε, αρχικά, στο δασαρχείο όπου εισέπραξε αρνητική, φυσικά, απάντηση καθώς ο πευκώνας της Νέας Ορεστιάδας-μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της πόλης- έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέος και δεν επιτρέπεται καμία τέτοια «παρέμβαση». Στη συνέχεια ο ιδιώτης ζήτησε «βοήθεια» από τον αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος με τη σειρά του και σύμφωνα πάντα με σίγουρες πηγές, απευθύνθηκε στον δήμαρχο. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να… αρνηθεί την «αυθαιρεσία» κι έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η κατασκευή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ζήτησε να γίνουν και τα… «στραβά μάτια» ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες, έτσι ώστε μέχρι να τις πάρουν… είδηση οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι πολίτες, το κτίσμα να είναι έχει ολοκληρωθεί. Μετά ποιος θα έπαιρνε στην «πλάτη» του την αμαρτία να απαιτήσει κατεδάφιση του «οίκου του Θεού»; Μάλιστα, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή η αυθαίρετη δόμηση, τις βραδινές ώρες τοποθετούνταν κι ένα μεγάλο όχημα μπροστά από το χώρο ώστε να μην είναι ορατή από «κακά μάτια»…Λογάριαζαν όμως χωρίς το Δασαρχείο, το οποίο μετά από καταγγελία, επενέβη και σταμάτησε τις εργασίες που είχαν φτάσει μέχρι το σημείο της θεμελίωσης. Πάντως ο κ. Μουζάς, δεν το… «έβαλε κάτω». Όπως μας μετέφερε «γνώστης» του θέματος, επιχείρησε να ασκήσει πίεση στο Δασαρχείο για να συνεχιστεί η κατασκευή, αλλά συνάντησε την κάθετη άρνηση των υπηρεσιακών παραγόντων του, η θέση των οποίων δεν κάμφθηκε ούτε κι όταν «απείλησε» με… παρέμβαση από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. κ. Νικηφόρο.
Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος της Ορεστιάδας είναι απολύτως έκθετος έως και, πιθανά, συνένοχος σε μια παρανομία- αυθαιρεσία, όσο «καλός» κι αν ήταν ο σκοπός της. Αν ένας «Εν τάξει» δήμαρχος δείχνει το δρόμο ή κάνει «τα στραβά μάτια» σε μια προσπάθεια οικοδόμησης σε αναδασωτέα έκταση, τότε πως μπορεί να επιβάλλει τη νομιμότητα σε άλλες, πολύ μικρότερου μεγέθους, περιπτώσεις αυθαιρεσιών και παρανομιών «απλών» πολιτών; Το «Εν Τάξει», τελικά, αποδεικνύεται, δυστυχώς, λάστιχο κι είναι κρίμα γιατί οι πολίτες πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν το, πετυχημένο σίγουρα, μότο…
ΥΓ1. Είναι, πάντως απορίας άξιον, πως, ενώ από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών μεσολάβησαν δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν υπήρξε ούτε ακούστηκε καμία φωνή καταγγελίας για το περιστατικό, ούτε από τους συμβούλους των παρατάξεων μειοψηφίας. Δεν… «είδαν»; Δεν «γνώριζαν»; Ή μήπως «σιώπησαν»;
ΥΓ2. Η έτερη απορία αφορά την πολεοδομία του δήμου που σε πλείστες περιπτώσεις εξαντλεί την αυστηρότητά της και το «γράμμα του νόμου», αλλά στην προκειμένη περίπτωση κι ενώ «μπροστά» στα μάτια της, στον πευκώνα, γίνονταν παράνομες οικοδομικές εργασίες φάνηκε να δείχνει «αδράνεια», «ελαστικότητα» ή ακόμα και παροδική και επιλεκτική… «τύφλωση»…

Στη σφήνα και στην... press-a...


* Μπρρρρ…
* Αυτή δεν ήταν συνεδρίαση, η χθεσινή (11-11-08) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, σα γενική συνέλευση του συλλόγου νεκροθαφτών «το γρήγορο φτυάρι- όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά» ήταν!
* Και να τελείωνε εδώ το θέμα του κανονισμού λειτουργίας των νέων κοιμητηρίων, να πεις άντε μια συνεδρίαση ήταν και πέρασε. Έλα που αφού το συζήτησαν για περισσότερο από μια ώρα τελικά αποφάσισαν πως καλύτερο θα είναι να το αναβάλλουν για επόμενη συνεδρίαση!
* Έλεος! Πάλι θα χτυπάμε ξύλα, θα φτύνουμε τον κόρφο μας, θα γυρνάμε τρεις φορές γύρω από τον εαυτό μας;
* Να τους «βγάζουμε» (σ. σ, τους νεκρούς) σε 3 χρόνια; Να τους βγάζουμε σε 5 χρόνια; Κι άμα δεν έχουν λιώσει; Που θα τους πηγαίνουμε μετά; (σ. σ. για βόλτα στο πάρκο της Οινόης γιατί θα έχουν πιαστεί τόσο καιρό ακίνητοι) Θα μεταφέρουμε τα κόκαλά τους στο οστεοφυλάκιο; Όχι στο καθιστικό!
* Μπρρρ και πάλι μπρρρ…
* Τελικά μου φαίνεται περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν για τους… νεκρούς παρά για τους ζωντανούς!
* Μας «πρόκοψαν» σ’ αυτή τη ζωή φροντίζουν και για την άλλη!
* Πιο πολύ Εντάξει θα είναι οι… σχωρεμένοι μας παρά εμείς…
* 35 στρέμματα νεκροταφείο του… «κουτιού» θα έχει η Νέα Ορεστιάδα. Δεν κοιτάν που 35 στρέμματα πράσινο δεν έχει ολάκερη η πόλη…(τελικά 70 στρ. είναι όπως ορθά παρατήρησε σχολιαστής- τρια του blog και τον- την ευχαριστούμε για τη διόρθωση)
* Μπορεί στη Νέα Ορεστιάδα να μη μπορείς να ζεις αλλά… θα χαίρεσαι να πεθαίνεις!
* Άντε βρε, γεροί να είμαστε να τα χαρούμε, τα καινούρια νεκροταφεία…
* Δηλαδή, τα νέα νεκροταφεία είναι έργο… πνοής ή κομμένης αναπνοής;
* Μπρρρ…
* Αλήθεια, τώρα που θα ανοίξουν καινούριο «μαγαζί» (σ. σ. κοιμητήριο) θα κάνουν και… προσφορές για να «τραβήξουν» κόσμο; Λέτε να μοιράζουν δωροεπιταγές για μνημόσυνα ή να έχουν προσφορές του τύπου στους 2 ο 3ος δώρο;
* Μπορεί και κάθε Δευτέρα να διοργανώνουν και «σχωρεμένος πάρτι» με δωρεάν ποτά για τις κυρίες…
* Καλά έκαναν ο Παπαϊωάννου και ο Τζότζολας και έθεσαν και το θέμα της καύσης των νεκρών. Πρέπει να προβλεφθεί και η περίπτωση αυτή…Μπορεί να μη γουστάρει κάποιος να δώσει τη χαρά για rave party στα σκουλήκια…
* Στο… παρά τρίχα απεφεύχθη το «επεισόδιο» μεταξύ προέδρου δ. σ και δημάρχου, με αφορμή την «έλλειψη επικοινωνίας» μεταξύ των δύο. Τους «τσίγκλησε» ο Τζότζολας και ο πρόεδρος ήταν έτοιμος να αρπαχτεί αν «παρεκτρέπονταν» και του επιτίθονταν ο δήμαρχος, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφία. Αλλά ο Ορεστιάδας απέφυγε την κακοτοπιά λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκονται στην ίδια… ευθεία με τον πρόεδρο…Δεν το τράβηξε ο δήμαρχος, δεν το τράβηξε και ο πρόεδρος που είχε γράψει την απάντησή του, σε περίπτωση που συνέβαινε το αντίθετο…

* Αφού δεν είναι σε ευθεία... γραμμή μήπως η...ζυγοστάθμιση είναι αναγκαία;
* Τελικά πήραν άλλα 120 χιλιάρικα δάνειο, ως δήμος, για να πληρώσουν οφειλές της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης προς το Ι. Κ. Α και την εφορία. Τους εργαζόμενους, που συμπληρώνουν 4 μήνες απλήρωτοι, θα τους πληρώσουν ή, αν δεν παρέλθει εξάμηνο, δεν προβλέπεται;
* Προς δημοτικούς συμβούλους: Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά…Ο press-a-δόρος

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Η… πλατεία ήταν γεμάτη από «αγανακτισμένους» αγρότες…Αποφασισμένοι να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους» είναι οι αγρότες του Έβρου, όπως δήλωσαν στη μεσημεριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Μια συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε από ικανοποιητική συμμετοχή αγροτών και αγροτικών μηχανημάτων, τα οποία «παρέταξαν» κατά μήκος των οδών Β. Κωνσταντίνου και Κωνσταντινουπόλεως. Μάλιστα, μετά τη συγκέντρωση της πλατείας κατευθύνθηκαν προς την Αγροτική Τράπεζα, της οποίας την είσοδο συμβολικά απέκλεισαν για μισή, περίπου, ώρα.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η Ενότητα», Γιάννης Μαργαριτίδης, αναφέρθηκε στην κατάσταση και πως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και κάλεσε τους αγρότες να «ανοίξουν μέτωπο με αυτή την πολιτική της Ε. Ε. και με αυτούς που τη στηρίζουν». «Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, διαφορετικά δεν έχουμε σωτηρία», είπε χαρακτηριστικά.
Ψηφίσματα συμπαράστασης στο συλλαλητήριο των αγροτών εξέδωσαν πολλοί φορείς του νομού και κομματικές οργανώσεις, με τα οποία δήλωσαν την απόλυτη στήριξή τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων που καταθέτουν οι αγρότες, καθώς όπως σημειώνουν, «η κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος αφορά άμεσα το σύνολο της τοπικής οικονομίας του νομού».
Η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, μετά από ανοιχτή σύσκεψη των Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Στις σκέψεις που κατατέθηκαν περιλαμβάνεται και ο συμβολικός αποκλεισμός, για λίγες ώρες, στα τέλη του μήνα, του κάθετου άξονα στο ύψος της Κορνοφωλιάς, με αγροτικά μηχανήματα, και την παρουσία αγροτών από όλο το νομό.
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης των αγροτών…
«Εμείς οι αγρότες που συγκεντρωθήκαμε στην Ορεστιάδα σήμερα 11/ Νοέμβρη /2008 , διαπιστώνουμε ότι στα τρία χρόνια εφαρμογής της νέας ΑΠ, που ψηφίστηκε το 2003 από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζει η σημερινή , η οικονομική κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού μας επιδεινώθηκε ραγδαία. Βασικές καλλιέργειες όπως η τευτλοκαλλιέργεια, η καπνοκαλλιέργεια, η βαμβακοκαλλιέργεια και άλλες οδηγούνται στην καταστροφή. Οι τιμές σ’ όλα τα αγροτικά προϊόντα δεν καλύπτουν πλέον ούτε το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της παραγωγής. Οι επιδοτήσεις με το νέο σύστημα περικόπτονται μέχρι και 20% χωρίς να υπολογίζουμε τον πληθωρισμό που από το 2002 ξεπερνάει το 20%. Το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών μειώνεται. Η ύπαιθρος εγκαταλείπεται.
Την αντιαγροτική αυτή πολιτική που επιβάλει η ΕΕ και την έχουν εφαρμόσει με φανατισμό οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούμε πλέον να την ανεχθούμε και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.
Διεκδικούμε:
Την έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες. Ζητούμε 26 λεπτά το κιλό για το καλαμπόκι, 40 λεπτά για το σκληρό σιτάρι, 60 λεπτά το κιλό στο βαμβάκι , 1,40 ευρώ το κιλό στο πρόβειο γάλα , 92 λεπτά στο γίδινο , 70 λεπτά για το αγελαδινό και 8 ευρώ το κιλό το κρέας στα αμνοερίφια
Την προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και την ενίσχυση των εξαγωγών μέσα από ισότιμες διακρατικές σχέσεις.
Την ανατροπή των κανονισμών της ΕΕ που συρρικνώνουν βασικές καλλιέργειες και κλείνουν βασικές βιομηχανίες ( ζάχαρη–λιπάσματα )
Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής με κατασκευή έργων υποδομής , έρευνας και παραγωγής φθηνών αγροτικών εφοδίων.
Εκδημοκρατισμό και ενίσχυση των συνεταιρισμών για να περιορίσουν την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και να αναδειχτούν σε εργαλεία ανάπτυξης.
ΑΤΕ κρατική, με κοινωνικά χαρακτηριστικά και ουσιαστική ρύθμιση των χρεών των αγροτών και των συνεταιρισμών.
Αναπροσαρμογή του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ ώστε να καλύπτεται το ποσό του ΦΠΑ που πληρώνουμε στα έξοδα.
Καταβολή των επιδοτήσεων χωρίς παρακρατήσεις.
Επιδότηση των μεταφορικών εξόδων για όλα τα αγροτικά προϊόντα που πωλούνται εκτός νομού.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και σταθερή χρηματοδότησή του από το κράτος, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο.
Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες.
Την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων των αγροτών και των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά, Δημόσια και αναβαθμισμένα συστήματα Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας.
Μέτρα για την σωτηρία των κτηνοτρόφων.
Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας».

...Newsletter...Ολοκληρώνονται στον Έβρο τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης...
- Προς ολοκλήρωση οδεύουν τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται στον Έβρο και τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, με 10 εκ. ευρώ. Η εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφέρειας είναι πως θα «κλείσουν» μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Παναγιώτης Δρόσος, στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κομοτηνή, με συμμετοχή νομαρχών και δημάρχων της περιφέρειας, όπου εξετάστηκε η πορεία ολοκλήρωσης του Π. Ε. Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το 2009 τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες εδαφών σε 700 χιλιάδες στρέμματα....
- Εντός του 2009 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργεί το Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την καταγραφή των θρεπτικών στοιχείων, των βαρέων μετάλλων και των υδροδυναμικών ιδιοτήτων των εδαφών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, σε ό,τι αφορά την περιοχή του βορείου Έβρου, έχουν ολοκληρωθεί οι δειγματοληψίες που έγιναν με εδαφοτομές σε αρδευόμενες εκτάσεις 700.000 στρεμμάτων, καθώς και οι δειγματοληψίες από τα νερά των γεωτρήσεων και με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί τους παραγωγούς να κλείσουν τις εδαφοτομές, βάθους έως και 70 εκατοστών, για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την περίοδο όργωσης των χωραφιών τους. Στόχος του προγράμματος είναι από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να καταστεί ορθολογικότερη η χρήση λιπασμάτων και νερού και να παράγονται ασφαλή αγροτικά προϊόντα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καθημερινά τα περιστατικά διακίνησης λαθρομετανάστων...
- Ένας ακόμη….φέρελπις διακινητής λαθρομεταναστών ολοκλήρωσε την… «καριέρα» του στον Έβρο. Πρόκειται για ένα 58χρονο Έλληνα τον οποίο συνέλαβαν συνοριοφύλακες του τμήματος Σουφλίου να μεταφέρει εννέα λαθρομετανάστες με Ι. Χ αυτοκίνητο, με ελβετικές πινακίδες. Οι λαθρομετανάστες είχαν περάσει στη χώρα μας από τον ποταμό Έβρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζοί σε συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου τους παρέλαβε ο διακινητής για να τους προωθήσει στη Θεσσαλονίκη. Για τη μεταφορά τους θα έπαιρνε χίλια ευρώ από τον καθένα, μόλις θα έφθαναν στη συμπρωτεύουσα. Οι συνοριακοί φύλακες κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που ανήκαν σε άλλο όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.
* θα ακολουθήσει και νέο Newsletter με περισσότερες ειδήσεις...

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...Πρόταση νέου δανεισμού του δήμου Ορεστιάδας για «χρέη» της τηλεόρασης…
- Στη λήψη ενός ακόμη δανείου προκειμένου να αποπληρωθούν οφειλές της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης προς το Ι. Κ. Α και την εφορία, προτίθεται να προχωρήσει ο δήμος Ορεστιάδας. Η πρόταση για τη σύναψη του δανείου, ύψους 120 με 130 χιλιάδων ευρώ θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα συνέλθει στις 6 το απόγευμα. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί ο κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων και 6 ακόμη θέματα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά η ενημέρωση που θα προηγηθεί της συνεδρίασης, από τον δήμαρχο για τρέχοντα θέματα, οι ερωτήσεις που θα τεθούν και ο «διάλογος» που θα αναπτυχθεί…
«Προετοιμασία» ενόψει επίσκεψης Στυλιανίδη…
- Η καταγραφή των αναγκών για σχολικές υποδομές στους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας ήταν ο στόχος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στη νομαρχία, με πρωτοβουλία του νομάρχη, Νίκου Ζαμπουνίδη και τη συμμετοχή των προϊσταμένων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των δημάρχων, Γιώργου Αλεξανδρή, Δημήτρη Μουζά. Η σύσκεψη διοργανώθηκε ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, και προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στον Έβρο. Όπως υπογραμμίστηκε, τα μεγαλύτερα προβλήματα υποδομών παρουσιάζονται στις υποδομές της προ- σχολικής αγωγής καθώς οι μονάδες μπορεί να λειτουργούν αλλά δεν πληρούν ούτε τις βασικές προϋποθέσεις. Σημαντικό χαρακτηρίζεται και το πρόβλημα εξεύρεσης οικοπέδων για την ανέγερση σχολικών μονάδων αφού όπως είπε χαρακτηριστικά ο νομάρχης «χρήματα υπάρχουν»! Στόχος της συνάντησης ήταν να υπάρξει ένας σχεδιασμός- πρόταση που θα καλύπτει τις ανάγκες της επόμενης 10ετίας. Στις προτάσεις που αποφασίστηκαν περιλαμβάνονται και αυτές που αφορούν την ίδρυση μουσικού γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη και ειδικού σχολείου στα «όρια» των δήμων Ορεστιάδας- Διδυμοτείχου, στο Σοφικό, στο οποίο θα λειτουργούν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οι φορείς του Έβρου προσβλέπουν σε «δεσμεύσεις»- ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, αντίστοιχες με αυτές της Ροδόπης όπου εξήγγειλε 33 έργα συνολικού προϋπολογισμού 47,5 εκ. ευρώ. Ξεχνούν βέβαια ότι ο κ. Στυλιανίδης «εκλέγεται» στο γειτονικό νομό και όχι στον Έβρο και αυτό, έχει αποδείξει, ότι παίζει σημαντικότατο ρόλο στις επιλογές του…
Ζητείται… παραλήπτης του αντλιοστασίου στα παλιά σφαγεία Ν. Ορεστιάδας…
- Τα… «γραπτά μένουν», φαίνεται πως σκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, Λευτέρης Χαμαλίδης. Μετά την… προφορική επισήμανση, στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, για την ανάγκη λειτουργίας, επιτέλους, του αντλιοστασίου στην περιοχή των παλαιών σφαγείων της Νέας Ορεστιάδας, επανέρχεται στο θέμα με άρθρο του, το οποίο θα δημοσιευτεί στον τύπο τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Χαμαλίδης χαρακτηρίζει «επιτακτική» την ανάγκη λειτουργίας του συγκεκριμένου αντλιοστασίου, επισημαίνοντας πως η περιοχή κινδυνεύει να «πνιγεί» στα νερά εάν δεν λειτουργήσει το αντλιοστάσιο, το οποίο αποτελεί μια «ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής». Η μη λειτουργία του αντλιοστασίου οφείλεται στο ότι… δεν το παραλαμβάνει κανείς αφού κανείς δεν «θέλει» να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό ο κ. Χαμαλίδης σημειώνει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί «επαρκής δαπάνη», που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία και συντήρησή του…
«Δουλειές» με… μετανάστες για 3 Έλληνες…
- Δεκαέξι μετανάστες μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο τρεις Έλληνες διακινητές, που συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες του τμήματος Διδυμοτείχου, στο 23ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Διδυμοτείχου- Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες, αλλοδαποί και ημεδαποί, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νέας Ορεστιάδας ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό, ένα Ι. Χ αυτοκίνητο που «λειτουργούσε» ως προπομπός, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κοκαΐνης…

...Newsletter...


«Χόρτασαν» λόγια και υποσχέσεις και βγαίνουν στο δρόμο οι αγρότες του Έβρου...
- Το δρόμο του...αγώνα παίρνουν αύριο οι αγρότες του Έβρου, χορτασμένοι από υποσχέσεις και λόγια, «πεινασμένοι» όμως από τις τιμές των προϊόντων τους που δεν τους επιτρέπει ούτε το κόστος παραγωγής να καλύψουν. Στις 11 το πρωί της Τρίτης, στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με βασικά αιτήματα την αλλαγή της πολιτικής που επιτρέπει στα καρτέλ να «αρπάζουν» τσάμπα την αγροτική παραγωγή, με εξευτελιστικές τιμές και τη διεκδίκηση τιμών που θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος. «Δεν πάει άλλο» τονίζουν οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις που καλούν αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα. Το συλλαλητήριο της Νέας Ορεστιάδας διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, «Η Ενότητα» και η Π. Α. ΣΥ., ενώ αρκετοί φορείς έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών...


Ενημέρωση για τον πετρελαιαγωγό από τη διεθνή εταιρεία Trans-Balkan Pipeline...
- Επιτέλους «επίσημη ενημέρωση» για την πορεία του πετρελαιαγωγού και μάλιστα από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και υπεύθυνους, τουτέστιν την εταιρεία Trans-Balkan Pipeline, που συστάθηκε για την κατασκευή του αγωγού. Η εκδήλωση ενημέρωσης έχει προγραμματιστεί στις 12 αύριο το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλάς» της Αλεξανδρούπολης, παρουσία τοπικών φορέων, όχι όμως της Οικολογικής Εταιρείας και της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στον Πετρελαιαγωγό, που δεν κλήθηκαν. Στη διάρκειά της, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Trans-Balkan Pipeline, Αλεξάντερ Ταρακάνοφ και ο Διευθύνων του Ελληνικού Τμήματος, Χρήστος Δήμας, θα παρουσιάσουν τις προτεραιότητες και τις αρχές της εταιρείας για τις μελέτες του αγωγού και την κατασκευή του.
* θα ακολουθήσει και νέο Newsletter με περισσότερες ειδήσεις...

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

A2 Volley:«Πνίγηκε» στο ισθμό της Κορίνθου η Ορεστιάδα…Με…. «κάτω τα χέρια» έχασε η Ορεστιάδα στην Κόρινθο, με 3-0 (25-12, 25-16, 29-27) από την τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική της Α2 ανδρών του βόλεϊ. Οι εβρίτες εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών που δημιούργησαν με την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν εκτός των αναγκών και των συνθηκών του. Μικρή εξαίρεση το 3ο σετ, όπου προηγήθηκαν με 21-23 αλλά δε μπόρεσαν ούτε αυτό το σετ να το «τελειώσουν» και να αναπτερώσουν τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια…Στα δύο προηγούμενα σετ, είτε βρίσκονταν στο τερέν είτε όχι ήταν το… ίδιο και τα έχασαν με χαρακτηριστική ευκολία.
Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα δείχνει να βασανίζεται και πάλι, όπως και πέρυσι, από μεγάλες αγωνιστικές μεταπτώσεις και δε μπορεί να παρουσιάσει μια «σταθερή» αγωνιστική εικόνα. Βέβαια, δεν θα πρέπει κανείς να παραβλέψει πως η βασική της σύνθεση παρουσιάζεται σημαντικά τροποποιημένη, σε σχέση με την περασμένη σεζόν, εξαιτίας των προβλημάτων τραυματισμών, με αποτέλεσμα να είναι μια «νέα» ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τόρο, Σιαντίδης, Διαμαντίδης και Ποτολίδης μπήκαν στην 7άδα, άλλοι κατ’ επιλογή και άλλοι κατ’ ανάγκη κι ενώ η προετοιμασία είχε γίνει με διαφορετικό σχεδιασμό…Πρώτο ζητούμενο δείχνει να είναι η απόκτηση μιας σταθερότητας και σιγά- σιγά, με την προσθήκη και των απόντων λόγω τραυματισμών, η ομάδα να βρει το δρόμο της «ανόδου»…
Συνολικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής ήταν:
ΑΓΕ Κορίνθου - ΑΟ Ορεστιάδος 3-0 (25-12, 25-16, 29-27) ΜΑΣ Νίκη - ΕΣΟΠ Επίκουρος 1-3 (21-25, 23-25, 25-19, 21-25) ΓΣ Απόλλων - ΠΟ Ν. Μουδανιών 3-1 (25-11, 21-25, 25-17, 25-23) ΑΣΠ Μεταμόρφωσης - ΓΕ Μεσσηνίας 2-3 (25-18, 22-25,24-26,25-20,14-16) ΑΣ Κόροιβος - ΑΕΚ Αθηνών 2-3 (31-29,27-25,18-25,19-25,9-15) ΓΣ Πανελλήνιος - ΓΕ Παναχαϊκή2-3 (25-21,21-25,17-25,25-21,19-21)

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

Σαββατοκύριακο πλούσιας αθλητικής δράσης...ΒΟΛΕΪ
Α1: Τον Παναθηναϊκό φιλοξενεί ο Εθνικός και…ότι βγει…
Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται στις 7 σήμερα το απόγευμα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 των ανδρών. Η αποστολή των εβριτών μόνο εύκολη δεν είναι απέναντι στους «πράσινους» που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη μέχρι τώρα νικηφόρα πορεία τους. Στη διάρκεια της εβδομάδας ο Εθνικός αποδέσμευσε και τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μισέλ και είναι σε αναζήτηση αντικαταστάτη…Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι: Σάββατο (08/11): Γήπ. Μίλωνα, 19.00, ΑΟΝΣ Μίλων – ΓΣ Λαμία (Γεωργιάδης- Γεροθόδωρος), γήπ. Αλεξανδρούπολης, 19.00, Εθνικός Αλεξ. – Παναθηναϊκός (Μιχελινάκης- Μπαντιανίδης), γήπ. Καλαμαριάς, 19.00, Απόλλων Καλαμαριάς – Φοίνικας Σύρου (Βαρθαλίτης-Ιωάννου), γήπ. Ζηρίνειο, 19.30, ΑΟ Κηφισιάς – Ηρακλής Liu Jo (Ρουσάκης – Βουδούρης), γήπ. Βασιλικών 21.00 (Novasports 3), Άρης ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ ΑΕ – Ολυμπιακός (Καραμπαλάσης – Λέκκας) Κυριακή (09/11): Γήπ. ΕΑΠ 17.00, ΕΑ Πατρών Λουξ – ΠΑΟΚ (Γεωργουλέας - Ονόπας).

Α2: Στην Κόρινθο, για τη 2η νίκη, η Ορεστιάδα…

Στην Κόρινθο βρίσκεται η Ορεστιάδα για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών η ομάδα του Έβρου έδειξε πως έχει λύσεις και απαντήσεις για μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και με βλέψεις ανόδου. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής: ΜΑΣ Νίκη - ΕΣΟΠ Επίκουρος (Θεμελής-Μπέλλος), ΓΣ Απόλλων - ΠΟ Ν. Μουδανιών (Αποστολόπουλος-Καπάνταης), ΑΣ Κόροιβος - ΑΕΚ Αθηνών (Πανούτσος-Σαραβελάκης), ΓΣ Πανελλήνιος - ΓΕ Παναχαϊκή (Φραγκάκης-Μουλά Λ.), ΑΓΕ Κορίνθου - ΑΟ Ορεστιάδος (Πετούσης-Μπακλέσης), ΑΣΠ Μεταμόρφωσης - ΓΕ Μεσσηνίας ( Γαρατζιώτης-Κυριοπούλου).

Β΄ εθνική: Νέα Βύσσα- Γ. Ε Αλεξανδρούπολη στο ντέρμπι του Έβρου…

Εβρίτικο ντέρμπι σήμερα για την 2η αγωνιστική της Β΄ εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των ανδρών καθώς στις 6 το απόγευμα η Νέα Βύσσα υποδέχεται την Γ. Ε Αλεξανδρούπολης, Οι γηπεδούχοι θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ενώ από την πλευρά της η Γ. Ε. Α θέλει να «ζευγαρώσει» τις επιτυχίες, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Σκύδρας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ΄ εθνική: Αντιμέτωπη με προβλήματα και Γιαννιτσά η Θράκη…

Με τα οικονομικά προβλήματα να την «πνίγουν», κυριολεκτικά και να έχουν άμεσες επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι η Ένωση Θράκης φιλοξενεί την Κυριακή την Αναγέννηση Γιαννιτσών, για την 10η αγωνιστική της Γ΄ εθνικής. Παρελθόν αποτελεί για την Ένωση ο Δημήτρης Σαλαπάτας, που παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή ενώ ήδη έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους 4 ποδοσφαιριστές, αναμένεται να πάρουν και… άλλοι σειρά. Χωρίς υπερβολή η Θράκη ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί και πολλοί φοβούνται πως μπορεί η κατάσταση να οδηγήσει μέχρι και στη διάλυση!
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ-ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΝ. ΣΕΡΡΩΝ-ΑΝ.ΑΡΤΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛ.-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΩΚΙΚΟΣ-ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΠΥΡΣΟΣ ΓΡ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΑΟΝΕ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ Θ.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δ΄ εθνική: Στον Πανδραμαϊκό αγωνίζεται ο Ορέστης…
Στη Δράμα ταξιδεύει αύριο ο Ορέστης για την 8η αγωνιστική της Δ΄ εθνικής κατηγορίας και κόντρα στον Πανδραμαϊκό θα προσπαθήσει να μη γυρίσει με «άδεια χέρια», αν και η προσπάθειά του έχει αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής είναι: Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-Βιστωνίδα, Ορφέας Ελευθερούπολης-Εχίνος Σπορ, Πανδραμαϊκός-Ορέστης Ορεστιάδας, Βισαλτιακός Νιγρίτας-Χρυσού Α.Ε., Ελπίς Σαππών-Ορφέας PUMA Ξάνθης, Πιερικός Μελισσοκομείου-Μ. Αλέξανδρος Αγ. Αθανασίου, Εθνικός Γαζώρου-Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας-Ασπίς Δραβήσκου
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons