Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...


«Μεγάλο πακέτο» κρατούσε ο Αι- Ευριπίδης…
Ήρθε, είδε, εγκαινίασε και… μοίρασε, ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επισκέφθηκε εχθές τον Έβρο, συνοδευόμενος από γενικούς γραμματείς του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ξεκινώντας από τη Νέα Βύσσα και κατηφορίζοντας μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Το… «πακέτο παροχών υποδομών» περιελάμβανε νηπιαγωγεία, νέα σχολικά κτίρια, προσθήκες αιθουσών, παρεμβάσεις σε υπάρχοντα σχολεία, ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμΕΑ…. Ευχή όλων να μη μείνουν τα έργα στα… λόγια αλλά να υλοποιηθούν. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να σπεύσουν και να βελτιώσουν τους ρυθμούς τους οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού, προκειμένου να «βρουν» οικόπεδα και να παρουσιάσουν «ετοιμότητα».
Είναι γεγονός πως ο κ. Στυλιανίδης έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά, ακόμη και για θέματα που δεν ήταν, ίσως, και τόσο έτοιμος. Όπως στην περίπτωση του προκάτ 6ου νηπιαγωγείου της Νέας Ορεστιάδας. Μέλη του συλλόγου γονέων τον περίμεναν με πανό στην είσοδο του δημαρχείου Ορεστιάδας, μαζί με φοιτητές της ΠΣΚ που συμπαραστάθηκαν, και ο υπουργός σταμάτησε για να ενημερωθεί από τους γονείς και δεσμεύτηκε να «αλλάξει» το είδος του κτιρίου, είτε με «βαριά κατασκευή» είτε με μόνιμες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, ανέφερε πως θα κατασκευαστούν 15 νέα κτίρια που θα στεγάσουν νηπιαγωγεία, σε όλο το νομό. «Έχουμε προϋπολογίσει για το σκοπό αυτό πέντε εκατομμύρια ευρώ και είμαστε έτοιμοι να τα δημοπρατήσουμε, εφόσον υπάρχουν οικόπεδα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, έθεσε θέματα που αφορούν τη λειτουργία νυχτερινού γυμνασίου και λυκείου, την προσθήκη τριών νέων αιθουσών στο 1ο γυμνάσιο και την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των μαθητών ΑΜΕΑ, το οποίο έθεσε ο έπαρχος β. Έβρο, προτείνοντας τη «λύση» ανακατασκευής των υπαρχόντων κτιρίων του δημοτικού και γυμνασίου Σοφικού. Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου και ζήτησε προϋπολογισμό των δαπανών για την υλοποίησή τους. Όσο αφορά το ειδικό σχολείο, του «φάνηκαν πολλά» τα 7,5 εκ. ευρώ που ζήτησε ο έπαρχος και στο τέλος της περιοδείας του, στην Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε πως θα διατεθούν για το σκοπό αυτό 5 εκ. ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως «είναι σε εξέλιξη ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα, το οποίο λήγει το 2012 και για τον Έβρο έχουν προϋπολογιστεί 35 εκατομμύρια ευρώ».
Τη διεύρυνση του Δ. Π. Θ στη Νέα Ορεστιάδα ζήτησε ο δήμαρχος…
Για το θέμα της διεύρυνσης του Δ. Π. Θ και την ίδρυση μιας ακόμη σχολής στη Νέα Ορεστιάδα, που επίσης έθεσε ο κ. Μουζάς, η απάντηση ήταν πως «οποιοδήποτε αίτημα για διεύρυνση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική μελέτη ανάπτυξης και βιωσιμότητας». Επεσήμανε επίσης πως «στόχος του υπουργείου είναι η διεύρυνση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όμως, σύμφωνα με νέο νόμο, θα πρέπει η πρόταση που θα κατατίθεται στο υπουργείο, μετά από διαβούλευση πρυτανικών αρχών και τοπικών κοινωνιών, να καλύπτεται και από τις απαιτούμενες μελέτες».
Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, ο υπουργός Παιδείας, εγκαινίασε, διαδοχικά, τη νέα πτέρυγα του 1ου δημοτικού σχολείου και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας.

Το ΥΠΕΣ δεν έδωσε το «ΟΚ» για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Σαμοθράκη…
«Γλίτωσε», προς το παρόν τουλάχιστον, την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η Σαμοθράκη, όπως είχε αποφασιστεί να κηρυχτεί στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη, στη νομαρχία, και μετά το διαπιστωμένο αδιέξοδο που προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη αδυναμία συμφωνίας για το χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων, τα οποία έχουν συσσωρευτεί ανεξέλεγκτα εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες σε διάφορα σημεία του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έδωσε το «ΟΚ» για να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου θα αναμένουν το αποτέλεσμα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος κατά προσφυγών κατοίκων στη χωροθέτηση χώρων συγκέντρωσης σκουπιδιών.
Όπως είναι γνωστό, η «λύση» αυτή προκρίθηκε προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αφού είναι πλέον ορατός και άμεσος ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Σαμοθράκη μπορεί να γλίτωσε από το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» αλλά τα σκουπίδια παραμένουν…

Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Διδυμότειχο…
Ο «σακχαρώδης διαβήτης» είναι το θέμα της 4ης ανοιχτής εκδήλωσης υγειονομικής ενημέρωσης του πληθυσμού, που διοργανώνει αύριο, Κυριακή, στο Διδυμότειχο, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου. Η εκδήλωση, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος αποτελεί μάστιγα για τις αναπτυγμένες χώρες και αφορά πάνω από το 1/10 του ελληνικού πληθυσμού.

Σαββατοκύριακο αθλητικής δράσης…
Τη Νίκη Αιγινίου φιλοξενεί στις 7 σήμερα το απόγευμα, στο νέο κλειστό, η Ορεστιάδα, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 των ανδρών. Μοναδικός στόχος για τους «πράσινους» είναι η νίκη και το 3ποντο που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση.
- Για την Α1 των ανδρών, ο Εθνικός αγωνίζεται στη Λαμία, με την τοπική ομάδα και η αποστολή του χαρακτηρίζεται ως «δύσκολη», με δεδομένη τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα θα διεξαχθεί επίσης ο αγώνας ΠΑΟΚ – Κηφισιάς ενώ δύο ακόμη συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Μίλωνα και η Σύρος τον Ηρακλή. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ε. Α Πατρών. Η «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής άνοιξε την Παρασκευή με τον Άρη να κερδίζει με 3-0, εκτός έδρας, την Καλαμαριά και να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

- Στο ποδόσφαιρο, για την 9η αγωνιστική της Δ΄ εθνικής, ο Ορέστης φιλοξενεί στις 3 αύριο το μεσημέρι τον Ορφέα Ελευθερούπολης, επιθυμώντας διακαώς να γευτεί τη χαρά της νίκης και να ελπίσει σε καλύτερη συνέχεια.
- Όσο αφορά την Ένωση Θράκης, των χιλίων προβλημάτων, αγωνίζεται στο «Φώτης Κοσμάς» με τον Πυρσό Γρεβενών, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής και με τους παίκτες της ομάδας, απογοητευμένοι από τις αρνητικές εξελίξεις και τα προβλήματα να δηλώνουν πως παίζουν πια μόνο για τον εαυτό τους…
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons