Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter…


- «Πρεμιέρα» το πρωί της Τετάρτης για την αστική συγκοινωνία στη Νέα Ορεστιάδα...

Γεγονός θα αποτελεί από το πρωί της Τετάρτης η αστική συγκοινωνία στη Νέα Ορεστιάδα. Στις 7.30 το πρωί, από την αφετηρία, που έχει οριστεί η σχολή του ΟΑΕΔ, θα «φύγει» το πρώτο λεωφορείο που θα διέρχεται, πραγματοποιώντας στάσεις, την Κωνσταντινουπόλεως, Οινόη, Ζαρίφη, Ιπποκράτους και θα «τερματίζει» στις εργατικές κατοικίες του Πύργου. Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα σήματα για τις στάσεις, ενώ τα 7 ημερήσια δρομολόγια θα γίνονται με ειδικά λεωφορεία που προμηθεύτηκε το ΚΤΕΛ, που έχει και την ευθύνη λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας.

- Κοντά στο 4% η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2009 στην Αλεξανδρούπολη...

Αυξημένα κατά 3,9% θα είναι το 2009 τα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν οι δημότες της Αλεξανδρούπολης, όπως, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση. Τη στιγμή που άλλοι δήμοι της χώρας αποφασίζουν να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις τελών προκειμένου, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομίκή συγκυρία, να μην επιβαρύνουν ούτε κατά ελάχιστο τους δημότες, ο κ. Αλεξανδρής και η παράταξή του προχώρησαν στην αύξηση των τελών, χωρίς να πείσουν με τα επιχειρήματά τους. Στην ίδια συνεδρίαση, και εκτός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε και πάλι το θέμα της αλλαγής ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, από Πέμπτη σε Σάββατο, χωρίς όμως να υπάρξει τελική απόφαση αφού την πρόταση δέχονται μόνο οι μικροπωλητές- έμποροι και την απορρίπτουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην «πράσινη λαϊκή» του Σαββάτου, καθώς με τη μεταφορά θα χάσουν μία ημέρα.

- Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας...

14 θέματα θα απασχολήσουν τους δημοτικούς συμβούλους Ορεστιάδας, στη συνεδρίαση του δ. σ που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 4 Νοεμβρίου. Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται τεχνικά θέματα που αφορούν σε έργα που εκτελούνται στο δήμο καθώς και η αποδοχή της επιχορήγησης 100.000 ευρώ, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ορεστιάδας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τη διαχείριση και λειτουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2007. Επίσης θα συζητηθεί η έγκριση πρόσληψης οκτώ εργατών καθαριότητας για την αντιμετώπιση εποχιακών, ή πρόσκαιρων αναγκών, δίμηνης χρονικής διάρκειας σε διάστημα δώδεκα μηνών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα που αφορά τα έξοδα (2.500 ευρώ) φιλοξενίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Κοντού, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη, το οποίο δεν «πέρασε» στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση και θα συζητηθεί εκ νέου.

- Κλιμάκιο του ΠΑ. ΣΟ. Κ στο επαρχείο για αγροτικά θέματα...

Κλιμάκιο το ΠΑ. ΣΟ. Κ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα, θα επισκεφθεί στις 9 αύριο το πρωί τον έπαρχο β. Έβρου, Πολυχρόνη Αντωνιάδη, στο επαρχιακό κατάστημα. Στη διάρκειά της θα γίνει ενημέρωση από τον έπαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για αγροτικά θέματα που απασχολούν την περιοχή του β. Έβρου.

- Μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ για σχέδια βελτίωσης κτηνοτροφικών μονάδων...

Μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ μπορούν να αντλήσουν οι κτηνοτρόφοι που θα υποβάλλουν πρόταση και θα ενταχθούν στα «Μικρά Σχέδια Βελτίωσης», που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των μονάδων τους και την αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων. Στο πρόγραμμα, που ήδη «τρέχει» μπορούν να ενταχθούν οι εκμεταλλεύσεις με μέγεθος τουλάχιστον 150 αιγοπρόβατα, οι οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να αγοράσουν μηχανή αρμέγματος. Οι προτάσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ειδικά για τη Σαμοθράκη, οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και στο δήμο. Να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα στο οποίο ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του δεν μπορεί να ξεπερνά τους 12 μήνες.

- Ξεκίνησε η απογραφή για τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού....

Ξεκίνησε σήμερα για τους δικαιούχους της περιοχής Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης η απογραφή για τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού 2009. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των τοπικών Υπηρεσιών Εργατικής Εστίας, θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου, και θα διενεργείται κατά τις εργάσιμες ημέρες. Για τους δικαιούχους του Σουφλίου η απογραφή θα γίνει στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου και για εκείνους των Φερών στις 12, 15 και 16 Δεκεμβρίου. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται είναι το ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και αστυνομική ταυτότητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ??? Η ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ???ΑΛΗΘΕΙΑ,,,ΠΟΙΟΝ ΘΑ "ΦΟΡΤΩΣΕΙ" ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ,,ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥ???ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΒΟΛΤΑ" ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΛΗ!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ??
ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ Η ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΘΟΥΡΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΞΙΠΑΡΑ Η ΤΟΝ ΣΑΚΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
Η ΟΥΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΘΗΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!!!ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ,,,ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ-ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ,,ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΑ ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ...Ο ΜΕΣΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ 20€,,ΑΝΤΕ 25€...ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΗΤΑΝ 100 ΜΕ 125 !!!!!!ΑΤΟΜΑ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ,,ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!!!!ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ,,ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ !!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons