Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

...Newsletter...


- Χωρίς εφημερίες γιατρών νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από τις 9 Νοεμβρίου...
Η... κατά γράμμα εφαρμογή του νέου, μειωμένου ωραρίου εφημεριών, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις 9 Νοεμβρίου θα αφήσει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θράκης. Τα νοσοκομεία έχουν καταθέσει για το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα εφημεριών, με 2 και 4 εφημερίες, αντίστοιχα, για τους ειδικούς και εκπαιδευόμενους γιατρούς και φυσικά οι γιατροί δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στο σύνολο του κάθε μήνα.
- Αφού δεν μαζεύουν σκουπίδια τα...ψεκάζουν από φόβο επιδημικών ασθενειών...
Αφού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στη χωροθέτηση ενός χώρου συγκέντρωσης σκουπιδιών και τα απορρίμματα παραμένουν για...μήνες στους οικισμούς της Σαμοθράκης, τελικά θα τα...ψεκάσουν αφού φοβούνται για πιθανή εμφάνιση επιδημικών και άλλων ασθενειών! Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει στο νησί των Καβείρων, για το θέμα των σκουπιδιών, είναι αδιαπέραστο και οι ελπίδες εξεύρεσης λύσης είναι ελάχιστες, αφού όλοι δείχνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Η νομαρχία έχει στείλει φάρμακα και τον εξοπλισμό που απαιτείται προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει στους ψεκασμούς, μετά από αίτημα του συλλόγου Γονέων. Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται και.. επιθεώρηση από τη διεύθυνση Υγείας της νομαρχίας...
- Μείωση μισθών και περικοπή δώρου Χριστουγέννων πρότεινε ο Δαστερίδης, προκαλώντας αντιδράσεις...
Την βρήκε τη λύση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ο πρόεδρος του Ε. Β. Ε. Α, Νίκος Δαστερίδης και πρότεινε, σε δηλώσεις του, τη «μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων κατά τα πρότυπα της Γερμανίας». «Η δήλωση αυτή αποτελεί κυνική ομολογία της εργοδοσίας σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων», ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ. Κ. Ε, που... ευκαιρίας δοθείσης, κατήγγειλε και τη «μεθόδευση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», η οποία θεωρεί πως θα πλήξει άμεσα του εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους καταστηματάρχες.
- «Όχι» στους ιδιώτες η καθαριότητα των δήμων και 24ωρη απεργία...
Την αντίδραση των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, για να δοθεί σε ιδιώτες ο τομέας καθαριότητας των δήμων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, στην οποία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και άλλων δήμων του Έβρου. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η καθαριότητα είναι ένα κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο τομέα.
- «Πρόκληση» θεωρεί τις αυξήσεις μισθών των διοικητών ταμείων το Ε. Κ. Ε...
«Προκλητική και απαράδεκτη θεωρεί το εργατικό κέντρο Έβρου τον διπλασιασμό των αποδοχών προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων γιατί «λήφθηκε σε μία στιγμή που οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, με τεράστια οικονομικά προβλήματα, προβλέπεται να πάρουν αύξηση 3%-3,5%». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει επίσης πως «το πρώτο και κυρίαρχο μέλημα της κυβέρνησης έπρεπε να είναι η εξασφάλιση πόρων, η μείωση των ελλειμμάτων, η διασφάλιση των αποθεματικών και η βελτίωση της λειτουργίας των ασφαλιστικών Ταμείων και όχι οι προκλητικές αυξήσεις μισθών και αμοιβών για τους διορισμένους εκλεκτούς διοικητές των Ταμείων». Το Ε. Κ. Ε καταλήγει καλώντας την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα, φροντίζοντας, παράλληλα, για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dasteridh ta dika soy daneia den tha plhrvsoyme emeis ainte kapitala

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons