Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Προθεση επιπλεον χρηματοδοτησης


Το θέμα της κατασκευής σύγχρονων υποδομών για το ειδικό σχολείο β. Έβρου, που λειτουργεί στη Νέα Ορεστιάδα και έχει αποτελέσει- η χωροθέτησή του- πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ φορέων (Σοφικό ή Θούριο), τέθηκε από το νομάρχη, Νίκο Ζαμπουνίδη, στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης, 17 Νοεμβρίου, με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που επισκέπτεται το νομό. Ο νομάρχης ζήτησε από την υφυπουργό να βρεθεί οπωσδήποτε λύση για την επιπλέον χρηματοδότηση με 3 εκ. ευρώ (5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί και εγγραφεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου από τον πρώην υπουργό, Ευριπίδη Στυλιανίδη), που είναι απαραίτητη προκειμένου να δημιουργηθεί εκ θεμελίων μια σύγχρονη «ειδική σχολική μονάδα».
«Θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας τη στέγαση του ειδικού σχολείου στον β. Έβρο. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό, μέσα από τους πόρους του ΕΣΠΑ, κεντρικά η περιφερειακά, για να εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το τεχνικό δελτίο και να ξεκινήσει αυτό το έργο, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή», ήταν η «απάντηση- δήλωση» της κας Χριστοφιλοπούλου, για το ειδικό σχολείο, που άφησε περιθώρια ελπίδας για επιπλέον χρηματοδότηση. Το αν βέβαια θα… εξοικονομηθούν, τελικά, οι επιπλέον πόροι, είναι άλλη ιστορία…
Όπως είναι γνωστό, στην τελευταία του συνεδρίαση το νομαρχιακό συμβούλιο, είχε αποφασίσει να «κατέβει» μια επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση για το ειδικό σχολείο και αναλόγως της απάντησης που θα «έπαιρνε» θα… ξανασυζητούσε την αποδοχή της παραχώρησης, από το δήμο Ορεστιάδας, οικοπέδου έκτασης 16 στρεμμάτων στο Θούριο για την ανέγερση του ειδικού σχολείου. Η επιτροπή δεν κατέβηκε ποτέ στην Αθήνα αλλά η ευκαιρία δόθηκε με την επίσκεψη Χριστοφιλοπούλου. Οι πληροφορίες λένε πως αν η επιπλέον χρηματοδότηση εξασφαλιστεί, τότε η μονάδα θα ανεγερθεί στο Θούριο, αν όχι τότε, μάλλον, θα «κατευθυνθεί» στο Σοφικό, όπου θα ανακατασκευαστούν τα υπάρχοντα κτίρια…

6 σχόλια:

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ on 17 Νοεμβρίου 2009 στις 4:08 μ.μ. είπε...

Την ώρα που δεν μιλούν για ανακασκευή των κτιρίων αλλά για κατεδάφιση του ενός, που είναι μάλιστα ασφαλές να λειτουργεί σχολείο και επουδενί κατεδαφιστέο, προκρίνουν την ανέγερση νέου κτιρίου για τα ειδικά.
Ποιος ο λόγος να συμβεί αυτό εκεί και όχι στο νέο οικόπεδο, όπου δεν χρειάζεται μια, προδήλως άσκοπη και ζημιογόνα, κατεδάφιση και υπάρχει χώρος και για άλλες κατασκευές;
Εκτιμώ πως ακόμη και με τα χρήματα που τώρα έχουμε τα ειδικά σχολεία πρέπει και θα κατασκευαστούν στο οικόπεδο των 16 στρεμμάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ..ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ.!!!!!!!!!
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ; ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ;
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ειχα πει γιατι ο Δημος Διδ/χου σιωπα.σιωπουσε γιατι τα πιονια του Τοκαμανη ο Μουζας και ο Επαρχος ο Πολ Αντωνιαδης ενεργουσαν υπερ αυτου.μολις ξεσηκωθηκαν οι συλλογοι και γονεις των παιδιων ΑΜΕΑ και καναν πισω οι πυργοι ,ανελαβε αυτοπροσωπως ο Τοκαμανης.

Ανώνυμος είπε...

προσοχη,προσοχη ο 5ος οροφος θυμωσε.μηλοξυδο

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕ ΜΑΜΙΕΤΕ Ο 5ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΓΟΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΪ.....ΣΤ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons