Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλια κατα Κεντρων Κρατησης


Ανεβάζουν” τα... decibel της φωνής τους οι πολίτες του νέου δήμου Ορεστιάδας στην προσπάθειά τους να “ακουστούν” από τα κέντρα – παράκεντρα λήψης αποφάσεων. Έτσι, μετά και το “άοσμο, άγευστο και άνοστο” ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των νέων κέντρων παράνομων μεταναστών που ετοιμάζεται να “στήσει” η κυβέρνηση, συγκρότησαν Πρωτοβουλία κατά των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών ζητώντας “την άμεση άρση κάθε σκέψης, απόφασης και σχεδιασμού νέων κέντρων παράνομων μεταναστών και λύσεων «πακέτο» στον Νομό Έβρου”. Παράλληλα δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στις εγκληματικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, επιλογές, θεωρώντας πως υπονομεύεται το μέλλον του τόπου.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Πρωτοβουλίας καλούν τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας που συντάχθηκε ενώ καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στη μια το μεσημέρι, μπροστά στο δημαρχιακό κατάστημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβουλία κατά των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών, αναφέρεται:

Οι δημότες του νέου Δήμου Ορεστιάδας, κάτοικοι του Βορείου Έβρου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι :

  1. Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο μέρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας και η ικανότητα της περιοχής να αποσβέσει τμήμα του εθνικού προβλήματος έχει ήδη εξαντληθεί με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο

  2. Το τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την ίδρυση νέων κέντρων παράνομων μεταναστών θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της περιοχής

  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίασή του στις 17/2/11, οι κομματικές παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ), βουλευτές, αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, καταδίκασαν ομόφωνα κάθε σχεδιασμό για ίδρυση κέντρου παράνομων μεταναστών στην περιοχή (όπως κι αν αυτό ονομαστεί)

  4. Κάθε νόμος - απόφαση της πολιτικής εξουσίας που εκφράζει συμφέροντα, προθέσεις και προγράμματα πολιτικών ομάδων και κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών δεν δικαιούται να θίγει τα συνταγματικά δικαιώματα και στο πλαίσιο αυτό οποιοσδήποτε νόμος ή απόφαση για ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου (ή κέντρου κράτησης, φύλαξης, 1ης υποδοχής ή όπως αλλιώς «βαπτιστεί») σε λύση «πακέτο» στον νομό Έβρου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα χωρίς καν αυτή να ζητηθεί, θα είναι παράνομη.

Ζητούμε

την άμεση άρση κάθε σκέψης, απόφασης και σχεδιασμού νέων κέντρων παράνομων μεταναστών και λύσεων «πακέτο» στον Νομό Έβρου και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις εγκληματικές αυτές επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

Καλούμε

τους πολίτες να υπογράψουν το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας που εκδόθηκε και να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων παράνομων μεταναστών στο Βόρειο Έβρο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, ώρα 1:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons