Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κι ο Γερμανός θέλει τον...Έλληνά του...


Δεν είναι μόνο ο Έλληνας που θέλει το…Γερμανό του, είναι κι ο Γερμανός που θέλει τον…Έλληνά του. Τον άνθρωπό του…
Έτσι, μετά τον G.A.P που το 2010 είχε βραβευτεί-παρασημοφορηθεί από τον αρχιτραπεζίτη της Γερμανίας, πρόεδρο της “Ντόϊτσε Μπάνκ”, Γιόζεφ Άκερμαν (προφανώς για τη μεγάλη απόφασή του να γαμήσει τη χώρα του και τους πολίτες της και να σώσει τους δανειστές της και τις γερμανικές τράπεζες), ήρθε η ώρα και η χρονιά να ανακηρυχτεί ως «Ευρωπαίος πολιτικός της χρονιάς», ο «δικός μας», ο πρωθυπουργός της μικρής, φτωχής πλην τίμιας Ελλάδας (ένα πράγμα σαν το «κορίτσι με τα σπίρτα», μέρες που είναι) αλλά της τεράστιας και βαριάς τσολιαδίστικης…φουστανέλας, Αντώνης Σαμαράς! Κοτζάμ “Handelsblatt” (η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας) τον ανακήρυξε «Ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς»! Κανονικά θα έπρεπε να τον ανακηρύξει «Ευρωπαίο πολιτικό της…μισής χρονιάς» ή «Ευρωπαίο πολιτικό του…β΄ εξαμήνου 2012» αφού από τον Ιούνιο που ανέλαβε μέχρι τον Δεκέμβριο το…12μηνο δε βγαίνει.
Εκτός αυτού, πριν τον Ιούνιο, άλλα έλεγε και άμα της εκλογής του δεν τα…επανέλαβε ούτε στη σκέψη του! Οπότε, για ποιο εξάμηνο βραβεύεται; Για το «αιρετικό» πρώτο ή για «απεταξάμην της επαναδιαπραγμάτευσης, θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου» του β΄ εξαμήνου; Μάλλον για το δεύτερο… Θα μου πείτε κι ο Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» έλεγε και…εννοούσε τα δικά μας, οπότε, ίσως να’ ναι και…λεπτομέρειες.
Προφανώς η γερμανική οικονομική ελίτ επιβραβεύει τον κ. Σαμαρά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κατά τα άλλα και όχι “δικό” τους, για τις περισσότερες από 3.200 αυτοκτονίες από το ξέσπασμα της κρίσης, το μεγάλο haircut στους μισθούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το 25% και βάλε της ανεργίας (για τους νέους ξεπερνά το 54%), για τους χιλιάδες νεοάστεγους των μεγάλων αστικών κέντρων, για τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τα φάρμακα που δεν υπάρχουν, την υγεία που συνεχώς υποβαθμίζεται, για την παιδεία που συρρικνώνεται, υποβαθμίζεται και κρυώνει , τη διάλυση προνοιακών και κοινωνικών δομών, την υποχρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης, τη μεγάλη αύξηση φόρων, την επιβολή χαρατσιών, που πληρώνουν τα συνήθη ζώα, την 6η χρονιά συνεχούς ύφεσης, το σκανδαλώδες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ. α. Γι’ αυτά και άλλα τόσα τον επιβραβεύουν τον Αντώνη. Όχι γιατί «έσωσε» τους Έλληνες αλλά γιατί έσωσε το γερμανικό- και όχι μόνο- κεφάλαιο, γιατί καλύτερο «άνθρωπό τους» δε θα μπορούσαν να βρουν στην Ελλάδα…
Όπως ακριβώς και με τον Γιωργάκη, τον οποίο οι “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς” της Γερμανίας χαρακτήριζαν ως «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την Ευρώπη δεν την έσωσε το γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας, αλλά η απόφαση της Αθήνας να πάρει τα λεφτά! Γιατί σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία του κράτους θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι».
Υπενθύμιση: Νύχτα έφυγε ο Γιωργάκης, Αντωνάκη… Νύχτα! «Θαρραλέος», ο Γιώργος, «Αταλάντευτος» ο Αντώνης, τόσο «αταλάντευτος» όσο και οι θέσεις του…Ποια μοίρα σας ενώνει;
Υ.Γ. Η πληροφορία ότι υπήρχε πρόταση για αντίστοιχη απόδοση τίτλου τιμής στον Βενιζέλο ελέγχεται ως ανακριβής γιατί θα ήταν πολύ ... “χοντρό” να τον ανακηρύξουν σε οτιδήποτε, αφού μόλις πέρυσι είχε ανακηρυχτεί ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons