Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ανάθεση προμήθειας από τη ΚΔΕΠΑΟ με κριτήριο το... “επειδή είναι κοντά”!



Ένα ακόμη “κριτήριο” προσθέτουν ο δήμος Ορεστιάδας και τα νομικά του πρόσωπα, όπως η ΚΔΕΠΑΟ για παράδειγμα, στον τρόπο επιλογής- ανάθεση προμηθειών, αποδεικνύοντας περίτρανα πως, όπως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έτσι και εχθρός του διαγωνισμού επιλογής προμηθευτή είναι η απόσταση. Μέχρι τώρα, όλοι ξέραν ή έτσι νόμιζαν, πως για την “επιλογή” ενός “προϊόντος”- προμήθειας, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οικονομικά, οι προδιαγραφές κ.α. Το ότι θα έπαιζε ρόλο η... απόσταση και το...πόσο κοντά είναι ο προμηθευτής, αποτελεί μια πρόσθετη παράμετρο που, πιθανότατα, μόνο η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας θα μπορούσε να “εφεύρει” για να προχωρήσει στην ανάθεση μιας προμήθειας, τριών χιλιάδων ευρώ, με μοναδική αιτιολογία το... “επειδή είναι κοντά”!

Η απιστεύτου σύλληψης αιτιολόγηση της επιλογής αφορά την “προμήθεια φυτών εξωτερικού χώρου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας” (βλ. http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimotikikoinofelisepixeirisi/ada/%CE%9249%CE%99%CE%9F%CE%959%CE%A5-%CE%9B1%CE%99), όπου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την επιλογή του προμηθευτή με βάση τα...μέτρα! Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δ.σ της ΚΔΕΠΑΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου, όπου η πρόεδρος της επιχείρησης, εισηγούμενη το θέμα, είπε πως “θα ήταν όμορφο τώρα που άνοιξε ο καιρός να προμηθευτούμε φυτά και δέντρα και να διαμορφώσουμε ανάλογα τον εξωτερικό χώρο της ΔΗΚΕΠΑΟ”. Το διοικητικό συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση (σ.σ προφανώς και..χιλιομέτρηση) αποφάσισε και ενέκρινε δαπάνη και προμηθευτή με μοναδικό κριτήριο, όπως αναφέρεται και στο πρακτικό, το...“επειδή είναι κοντά”!
Πριν βέβαια αρχίσουν και βγαίνουν αυθαίρετα και αβίαστα συμπεράσματα, καλό θα είναι να ξέρετε πως για την σωστή ανάπτυξη ενός φυτού εξωτερικού χώρου, σημαντικό ρόλο παίζει το μικροκλίμα- νανοκλίμα της περιοχής. Ως εκ τούτου, όσο πιο κοντά στην περιοχή όπου φύτρωσε και αντίκρισε το πρώτο φως του ήλιου μεταφυτευτεί, τόσο ευνοϊκότερες και συντριπτικά περισσότερες είναι οι ελπίδες να μεγαλώσει, να ανδρωθεί ή να γυναικωθεί, χωρίς να παρουσιάσει διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν τις αναπτυξιακές του προοπτικές και “βγει” κανένα μαραμένο, μπασμένο ή ομοφυλόφιλο(αν και ο όρος δεν είναι δόκιμος για τα φυτά). Εξάλλου, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί πως η βίαιη απόσχιση του φυτού από τον, τεχνητά, φυσικό του χώρο μπορεί να προκαλέσει κρίσεις κατάθλιψης, που μπορεί μάλιστα να επιδεινωθούν αντιστρόφως ανάλογα της απόστασης όπου μεταφέρθηκε ,ενώ υπάρχουν και γεωπονικές περιπτώσεις φυτών που “έπεσα픨στα ναρκωτικά και παρουσίασαν διάφορες παραβατικές- μη αποδεκτές και προκλητικές συμπεριφορές ή προχώρησαν σε ριζοσπαστικοποίηση της εμφάνισής τους. Αποτέλεσμα ήταν να εμφανίζουν πορτοκαλί- κόκκινα και μπλε φύλλα (τα βλέπεις και δεν ξέρεις αν είναι φυτό ή σημαία του ΣΥΡΙΖΑ), να ανθοφορούν ανώμαλα, γονιμοποιούμενα όποτε γουστάρουν και αναλόγως των εποχικών σεξιστικών ορέξεων που παρουσιάζουν, ενώ καταγράφονται και “ιερόδουλα” φυτά (από το ελληνικό φυτολόγιο στη συντριπτική τους πλειοψηφία) που “δίνονται” ανεξέλεγκτα σε...μερακλήδες και μάλιστα χωρίς προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να αποτελούν φυτο-υγειονομική βόμβα την οποία ούτε ο Λοβέρδος μπορεί να αντιμετωπίσει...Δεν είναι τυχαίο που τα κρούσματα δαυλίτη των ανθήρων (Ustilago Violacea), που αποτελεί το πιο τρομερό αφροδίσιο νόσημα των φυτών, έχουν αυξηθεί...
Επίσης, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις φυτών που αντέδρασαν “φτύνοντας” το λίπασμα που τους έβαζαν, ξερνώντας το νερό που τα πότιζαν, αρνούμενα να ενταχθούν στη νέα εδαφική πραγματικότητα την οποία επέλεξαν γι' αυτά...χωρίς αυτά. Ως εκ τούτου κατέληξαν ανορεξικά! Για το λόγο, αυτό, το “επειδή είναι κοντά” της αιτιολόγησης επιλογής προμηθευτή, όχι μόνο δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση ανάθεσης αλλά, ουσιαστικά, επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την επισταμένη, πολυγωνική και πολυμορφική επιστημονική προσέγγιση του θέματος από το δ.σ της επιχείρησης, διαλύοντας αυτομάτως και δια της απολύτου εντολής “διαλύθητι” τα όποια σύννεφα- υποψίες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και να σκιάσουν την ξαστεριά της απόφασης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons