Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μήπως ήταν... "ψυχάκιας" κι ο Ιησούς;



Αν στις μέρες που “έζησε” ο Ιησούς υπήρχαν Mega, Σκάϊ και τα συναφή κωλοκάναλα παραπληροφόρησης, αποχαύνωσης, στοχοποίησης και...one stand καταδίκης, είναι πολύ πιθανό να “έβγαζαν” το Χριστό...”ψυχάκια”, καταθλιπτικό, παρανοϊκό, που επέλεξε την πορεία προς το θάνατο γιατί είχε...χρέη ή οικογενειακά προβλήματα και αποτελούσε μια ψυχωτική προσωπικότητα. Οποιοδήποτε άλλο “μήνυμα” έστελνε και έστειλε, η σταθερή, και πολιτική, επιλογή του να πορευτεί στο Γολγοθά, στο θάνατο και να θυσιαστεί για τον άνθρωπο, άσχετα αν λόγω...γνωριμιών στη συνέχεια αναστήθηκε, θα αποσιωπούνταν ή θα επιχειρούνταν να ερμηνευτεί με ψυχιατρικούς όρους.
Στην περίπτωση του 77χρονου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, σε μια πράξη ξεκάθαρα και άνευ ουδεμίας αμφιβολίας πολιτική, με βάση και τα όσα αναφέρονται στο σημείωμα που άφησε, παρατηρήθηκε μια αγωνιώδης προσπάθεια καθεστωτικών μέσων και πολιτικών, που διακατέχονταν από ορισμένα κοινά, κατά σύμπτωση, χαρακτηριστικά.

Συμπάθεια μεν για το νεκρό, συνοδευόμενη με ένα, ξεκάθαρα, υποκριτικό σεβασμό και, από την άλλη μια συστηματική προσπάθεια αποσύνδεσης του περιστατικού από τα πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία είχε, όσο κι αν δεν επέτρεπε δια του σημειώματος κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνείας, ο Δημήτρης Χριστούλιας. Και σα να μην έφτανε αυτό, ξεκίνησε και η επιχείρηση απόδοσης της πράξης σε...ψυχοπαθολογικές καταστάσεις ή κακές οικογενειακές σχέσεις και χρέη. “Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του...”, δήλωσε ανερυθρίαστα ο Μπεγλίτης, στο Σκάϊ. Αλλά ποιος πολιτικός “κοκκίνησε” ποτέ από ντροπή για να το κάνει αυτός; Άλλα δημοσιογραφικά καθεστωτικά υποχείρια απέδιδαν ευθύνες στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους γείτονες, που δεν κατάλαβαν τα προβλήματα του ανθρώπου αυτού για να τον βοηθήσουν κι άλλα κουνούσαν το δάχτυλό τους για να μην τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός! Βλακείες...
Ο Δημήτρης Χριστούλιας στάθηκε όρθιος και κοίταξε στα μάτια το θάνατο. Ξεπέρασε την “ανθρώπινη φοβία” για τη μοναδική βεβαιότητα της ζωής, το “τέλος”, κι εκεί, στο Σύνταγμα κοίταξε κατάματα τη Βουλή, το “σύστημα” και απόλυτα συνειδητά όπλισε και πυροβόλησε.
Πυροβόλησε με στόχο την “κυβέρνηση Τσολάκογλου”. Η σφαίρα είχε πολιτικές γραμμώσεις και χαραγμένα ονόματα. Πυροβόλησε εαυτόν έχοντας ξεπεράσει το φόβο για το θάνατο κι ελπίζοντας να κάνει δυνατότερο, για όλους μας, το πάθος για ζωή. Γι αυτή τη ζωή που μέρα με τη μέρα μας ξεφτιλίζουν, μας στερούνε, μας στραγγίζουν. Για το χαμόγελο που μας πάγωσαν, το όνειρο που μας στέρησαν, την ελπίδα που βίασαν, το αύριο που ξεπούλησαν. Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε ένα ατέλειωτο τρόμο;
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons