Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"Η αντιαριστερή προπαγάνδα αναζωπυρώνει τους διχασμούς του εμφυλίου πολέμου"


Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ένας συντηρητικός πολίτης, μια προσωπικότητα του αστικού κόσμου, ένας σερ. Οι διαφορές του με την Αριστερά είναι γνωστές. Γι' αυτό έχουν αξία οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκεζίνης: "Τα συντονισμένα κατεστημένα που κυβερνούν τη χώρα επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές για να διαιωνίσουν το στάτους κβο". Περιέγραψε μάλιστα παραστατικά τα κατεστημένα της διαπλοκής: "Οι πολιτικοί που έλαβαν πολύτιμη βοήθεια από ευάριθμους (άπληστους, λένε πολλοί) τραπεζίτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν αρκούνται να βγάζουν χρήματα, αλλά θέλουν επίσης 'να κυβερνούν την Ελλάδα', καθώς και από μερικούς μεγιστάνες των ΜΜΕ οι οποίοι έχουν μεταμορφώσει τις υπερχρεωμένες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια σε μηχανές προπαγάνδας και παραπληροφόρησης". Μιλάει, μάλιστα, για "συντονισμένη μεγα-συνωμοσία", καθώς "ξένοι παράγοντες που εποφθαλμιούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας βρίσκουν ιδανικούς συνεταίρους στους μηχανορράφους των ΜΜΕ".
Ο Β. Μαρκεζίνης στηλιτεύει το ψευδοδίλημμα "Μνημόνιο ή έξω από το ευρώ". Τονίζει ότι "σε κάθε περίπτωση η απόφαση για έξοδο από το ευρώ δεν αποτελεί ζήτημα επιλογής από τους Έλληνες, αλλά τεχνηέντως θα επιβληθεί από τους ξένους". Και αποκαλύπτει ότι το ψευδοδίλημμα είναι "μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής με σκοπό την αποδυνάμωση -μια και είναι αδύνατη η εξουδετέρωση- των κομμάτων της Αριστεράς". Δεν διστάζει να μιλήσει για "υστερόβουλους υπολογισμούς των αστικών κομμάτων" και των εφημερίδων τους: "Μέσα από την τεχνητή επίταση της αντιαριστερής προπαγάνδας βλέπουμε ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου να προσπαθεί να κερδίσει μερικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις με κίνδυνο να αναζωπυρωθούν υπό δριμύτερη μορφή οι διχασμοί του εμφυλίου πολέμου".
Αναφερόμενος στα "περί βίας" προβλέπει ότι είναι "σχεδόν αναπόφευκτη η κοινωνική αναταραχή στους δρόμους", επισημαίνει κατάχρηση της αστυνομικής βίας και κατηγορεί ως "υπεύθυνους απάτης -και όχι μόνο αυταπάτης- όσους υποστηρίζουν ότι η κοινωνική αναταραχή πηγάζει από μερικούς αριστερούς ή κουκουλοφόρους".
Η ομιλία του ακαδημαϊκού είχε τίτλο "Γιατί πολεμάω για κοινωνική συμφιλίωση". Ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του, επέκρινε την Αριστερά ότι "παραμένει προσκολλημένη στη σύγκρουση και την παρωχημένη αριστερή ρητορική", προειδοποίησε όμως ότι μετεκλογικά, σε μια πολυκομματική Βουλή χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία, μπορεί να αποδειχθεί αναγκαία "η σύμπραξη με την Αριστερά, έστω χαλαρά, για την καλύτερη εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος", κάτι που εμποδίζει η τακτική των αστικών κομμάτων να κολλάνε στα αριστερά κόμματα την "ετικέτα του επικίνδυνου εξτρεμιστή". Προβλέπει ότι αριστερά κόμματα θα ψηφίσουν χιλιάδες άνεργοι και περιθωριοποιημένοι πολίτες, ακόμη και "απογοητευμένοι νεοδημοκράτες".
Προκαλεί εντύπωση ότι η ομιλία αυτή αποσιωπήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τη μεγάλη προβολή που είχαν επιφυλάξει μέχρι και πριν από δύο μήνες σε οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση του κ. Μαρκεζίνη. Γιατί, άραγε; Ο ακαδημαϊκός, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον έφεραν υποψήφιο διαφόρων κομμάτων, δήλωσε ότι "παραμένει άγαμος"! Υπήρξε "συνοικέσιο" που χάλασε; Τοποθετείται εν όψει της μετεκλογικής κατάρρευσης του δικομματισμού; Το σίγουρο είναι ότι ενοχλούν οι αλήθειες που διατυπώνει, για τους δικούς του λόγους, ότι τα σχέδια συκοφάντησης της Αριστεράς αποτελούν μεθόδευση για να περισώσουν τα κατεστημένα την εξουσία τους. Τα κατεστημένα είναι αμείλικτα.
Αν. Σεβ.
από την ΑΥΓΗ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons