Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία κατά αστυνομικών, από τη Β΄ ΕΛΜΕ, για σύλληψη εκπαιδευτικού μετά τη συγκέντρωση κατά του “φράχτη”...



Σε καταγγελία κατά αστυνομικών της Α. Δ Ορεστιάδας, οι οποίοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του “φράχτη” στη Νέα Βύσσα που διοργανώθηκε από φορείς, όπως η Β΄ ΕΛΜΕ, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών της περιοχής, προχώρησαν σε “βίαια προσαγωγή και απόπειρα τρομοκράτησης” μέλους της Β΄ ΕΛΜΕ που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου. Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του υπουργού Προ- Πο, Χρήστου Παπουτσή για τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου με θερμικές κάμερες και την κήρυξη έναρξης εργασιών κατασκευής του “φράχτη”, και αφού το μέλος της Β΄ ΕΛΜΕ είχε επιστρέψει στη Νέα Ορεστιάδα και βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Η “βίαιη προσαγωγή” για “εξακρίβωση στοιχείων” έγινε από ομάδα 4 αστυνομικών οι οποίοι αφού πέρασαν χειροπέδες στο μέλος της ΕΛΜΕ το οδήγησαν στην Α. Δ. Ορεστιάδας. Όπως μάλιστα καταγγέλεται, “η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα αφού το μέλος της Ένωσης είχε μαζί του όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του”, ενώ καταγγέλεται επίσης πως “η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά αλλά και τη σωματική έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και λόγια”.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα τα “Νέα” το μέλος της Β' ΕΛΜΕ που προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι αστυνομικοί «με χτύπησαν, με έβριζαν και μου φώναζαν. Με ρωτούσαν “ποιος σε έστειλε εδώ;” και μου είπαν ότι μετά τη διαμαρτυρία στη Βύσσα θα με διώξουν από το σχολείο». Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως το συγκεκριμένο άτομο κρατήθηκε για δύο ώρες στο τμήμα μέχρι να αφεθεί ελεύθερο χωρίς να σχηματιστεί καμία δικογραφία σε βάρος του...
Η καταγγελία της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου αναφέρει:
Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη βίαιη προσαγωγή και απόπειρα τρομοκράτησης μέλους της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ από όργανα της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας.
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 11.45 μετά τη λήξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Ν. Βύσσα κατά της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, στην οποία συμμετείχε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η Ένωσή μας, μέλος της Ένωσης μας που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση προσήχθη βιαίως από ομάδα 4 αστυνομικών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.
Η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα γιατί το μέλος της Ένωσής μας είχε μαζί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του. Η συμπεριφορά δε των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά (προξένησαν μώλωπες στο πόδι) αλλά και την σωματική (!) έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και με λόγια.
Ο πανικός της κρατικής εξουσίας απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή οργή είναι φανερός και εκδηλώνεται έμπρακτα από τις οδηγίες για καταστολή και τρομοκράτηση ενάντια σε κάθε λαϊκή εκδήλωση.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons