Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους θανάτους μεταναστών στον Έβρο...



Στα πρόσφατα και, σχεδόν, καθημερινά περιστατικά θανάτων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου και είτε “αγνοούνται” όταν ανατρέπεται η βάρκα που επιβαίνουν είτε πεθαίνουν από το κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, κάνοντας λόγο για “ανθρωπιστική τραγωδία που γράφεται καθημερινά, σε δύσκολες συνθήκες στα σύνορα της χώρας μας”.
Όπως υποστηρίζουν, “η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης, μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, με κατανομή των ευθυνών και των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και όχι να σχεδιάζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να υψώσει το τείχος-φράχτη της ντροπής. Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει τελικά τα κέρδη για τα κυκλώματα εμπορίας της ανθρώπινης ελπίδας, διοχετεύοντας το κύμα της δυστυχίας σε άλλα πολύ πιο επικίνδυνα μονοπάτια όπως η διάσχιση των συνόρων από τη θάλασσα”.
Όπως αναφέρει η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων, “η Ελλάδα ήταν και παραμένει χώρα μετανάστευσης. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, καθώς και σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πολιτών που είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης”.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons