Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Χειρότερα από... Αργεντινή


του Γιώργου Δελαστίκ

Γνωστό, πασίγνωστο το παραμύθι των πολιτικών μας ηγετών: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο και να ανεχτούμε τις εφιαλτικές συνέπειες των μέτρων του γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Θέλετε να ζήσουμε αυτά που έζησε η Αργεντινή, όταν χρεοκόπησε;».
Ο φόβος παραλύει τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν ακούνε αυτή την τρομοκρατική φράση. Αυτό που φυσιολογικά δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι η «σωτηρία» της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά μεγέθη, έχει οδηγήσει σε τέτοια εξαθλίωση τη χώρα και τον λαό μας ώστε η «διάσωσή» μας βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στα χάλια που είχε η Αργεντινή όταν είχε... χρεοκοπήσει!!! Ακούγεται εντυπωσιακό, απίστευτο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν επιδέχονται διαψεύσεις.
 Η πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας από την αρχή της κρίσης μέχρι το τέλος του 2011 βρίσκεται συνολικά στο 16%. Oταν χρεοκόπησε η Αργεντινή, το ΑΕΠ της μειώθηκε στο χειρότερο σημείο της χρεοκοπίας της κατά 20% από αυτό που είχε πριν χρεοκοπήσει. Είναι εξόφθαλμο ότι η χώρα μας πλησιάζει το νούμερο αυτό.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

το “μνημόνιο” παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, τονίζουν 5 κορυφαίοι συνταγματολόγοι...Το Μνημόνιο, που καλείται να ψηφίσει σήμερα η Βουλή, παραβιάζει “θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος”, υποστηρίζουν 5 συνταγματολόγοι και συγκεκριμένα οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης, Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου και Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση, “το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969)”. Αναλυτικά, αναφέρουν στη δήλωσή τους:

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία κατά αστυνομικών, από τη Β΄ ΕΛΜΕ, για σύλληψη εκπαιδευτικού μετά τη συγκέντρωση κατά του “φράχτη”...Σε καταγγελία κατά αστυνομικών της Α. Δ Ορεστιάδας, οι οποίοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά του “φράχτη” στη Νέα Βύσσα που διοργανώθηκε από φορείς, όπως η Β΄ ΕΛΜΕ, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών της περιοχής, προχώρησαν σε “βίαια προσαγωγή και απόπειρα τρομοκράτησης” μέλους της Β΄ ΕΛΜΕ που συμμετείχε ενεργά στη συγκέντρωση, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου. Το περιστατικό συνέβη μετά το τέλος της συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του υπουργού Προ- Πο, Χρήστου Παπουτσή για τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου με θερμικές κάμερες και την κήρυξη έναρξης εργασιών κατασκευής του “φράχτη”, και αφού το μέλος της Β΄ ΕΛΜΕ είχε επιστρέψει στη Νέα Ορεστιάδα και βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Η “βίαιη προσαγωγή” για “εξακρίβωση στοιχείων” έγινε από ομάδα 4 αστυνομικών οι οποίοι αφού πέρασαν χειροπέδες στο μέλος της ΕΛΜΕ το οδήγησαν στην Α. Δ. Ορεστιάδας. Όπως μάλιστα καταγγέλεται, “η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα αφού το μέλος της Ένωσης είχε μαζί του όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του”, ενώ καταγγέλεται επίσης πως “η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά αλλά και τη σωματική έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και λόγια”.

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Copy Paste το ελληνικό “πρόγραμμα” διαρθρωτικών αλλαγών και οι τρόποι χειραγώγησης της κοινωνίας...Τα όσα “περνάει” η Ελλάδα, εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, απ' ότι φαίνεται και σιγά- σιγά αποδεικνύεται μόνο τυχαία δεν είναι αλλά αποτελούν “συνταγή” που εφαρμόσθηκε κατά το πρόσφατο, σχετικά, παρελθόν, προκειμένου να προωθηθούν “διαρθρωτικές αλλαγές” και αυστηρά μέτρα λιτότητας, κυρίως σε αναπτυσσόμενες και χώρες του τρίτου κόσμου κατά την “επέλαση του νεοφιλελευθερισμού”. Το παρακάτω απόσπασμα έχει δημοσιευθεί το 1996 , παρακαλώ, στο επίσημο περιοδικό του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Cahiers de politique economique), σε άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο “οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών”. Ουσιαστικά, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα “μπούσουλα” τους τρόπους χειραγώγησης των πολιτών μιας χώρας προκειμένου να γίνει δυνατή η προώθηση των “αλλαγών” αυτών και της λιτότητας. Κάθε ομοιότητα, με τα όσα γίνονται στην Ελλάδα, δεν είναι καθόλου συμπτωματική....Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Κι ήρθε ο Παπουτσής στο χωριό...Η ημέρα σήμερα είναι Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Ημέρα όχι σαν όλες τις άλλες.
Ημέρα που θα μείνει σχεδόν για πάντα σαν την μέρα που ο υπουργός ήρθε να εγκαινιάσει μια ντροπή. Και όπως τον παλιό καιρό που οι έλληνες περίμεναν πως και πως τον βουλευτή να του φιλήσουν το χέρι, έτσι και σήμερα.
Σήμερα σε μια χωρά που καταστέλλεται διαρκώς, που οι συντάξεις κόβονται, που οι μισθοί μειώνονται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, που οι εργαζόμενοι βγαίνουν κάθε μέρα στην ανεργία, που δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, ούτε θέρμανση και το χειρότερο από όλα πολλά παιδιά υποσιτίζονται, που οι άστεγοι στις μεγάλες πόλεις είναι όλο και πιο πολλοί, σε μια Αθηνά άδεια με τα κτίρια κενά, σε αυτή την χωρά που χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής της θα γίνει ένας φράχτης. Ένας φραχτης που χωρίζει ποιους; Εμένα από ποιον; Ένας φράχτης εκατομμυρίων ευρώ σε μια χώρα που είναι σήμερα χαμένη από παντού, όχι μονό οικονομικά αλλά και νοητικά. Γιατί ένας νοήμων άνθρωπος θα γνώριζε πως αυτός ο φράχτης εκτός από πεταμένα λεφτά είναι απάνθρωπος και δεν αρμόζει σε καμία κοινωνία. Ένας νοήμων άνθρωπος αυτό θα το καταδίκαζε.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Περήφανος ο Προ- Ποτζής για το “φράχτη” έβαλε και τον “θεμέλιο λίθο” στη βαρβαρότητα...


Συνοδεία τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ, που κατέλαβαν την πλατεία της Νέας Βύσσας δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση στους ντόπιους, που είναι ασυνήθιστοι από τέτοιου είδους επιδείξεις δύναμης αλλά και τη “μισή” δύναμη της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, που προφανώς ένιωσε πως θέλει “προστασία από τους πολίτες” που υποτίθεται ότι “προστατεύει”, επισκέφθηκε τη Νέα Βύσσα για να εγκαινιάσει το επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες. Παράλληλα επισκέφθηκε και έθεσε το “θεμέλιο λίθο” στο μεγάλης έμπνευσης, φοβερής αποτελεσματικότητας και απίστευτης ανθρωπιάς, έργο του “φράχτη” στις Καστανιές. Σου λέει, “πόσο ακόμα θα είμαι υπουργός, κάτσε να βάλω το ονοματάκι μου, μη μου πάρει τη “δόξα” κανένας άλλος...”
Σύμφωνα με όσα ο είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που νιώθει την ανάγκη να τον προστατεύουν από τους πολίτες τουλάχιστον 150 αστυνομικοί, τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για να τους χρησιμοποιεί για την προστασία του, “η Ελλάδα είναι απολύτως συνεπής με τις υποχρεώσεις της στη φύλαξη των συνόρων”, με τα δάνεια έχει ένα προβληματάκι αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης...Βέβαια, έει ένα "προβληματάκι" με καμιά 55 χιλιάδες μετανάστες που πέρασαν από τον Έβρο το 2011, από τους οποίους λιγότεροι από 900, από τα χερσαία σύνορα, αλλά αυτό  θα αντιμετωπιστεί άμεσα με το “φράχτη”. Πολύ smart κίνηση, κλείνεις τα 10 χιλιόμετρα απ' όπου εισήλθαν, συνολικά, σε ένα χρόνο τόσοι όσοι εισήλθαν στον Έβρο σε 3 ημέρες τον περασμένο Οκτώβρη και από εκεί και πέρα έχεις να φυλάξεις μόνο 176 χιλιόμετρα συνόρων. Που 186 χιλιόμετρα, που 176; Το ίδιο είναι; Παράλογο...Δεν απαντάει, άρα...

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Βύσσα με αφορμή την επίσκεψη του Παπουτσή...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα “Καραθεοδωρή” στη Νέα Βύσσα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί.
Η κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή την προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του “φράχτη” στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας, στην περιοχή της Βύσσας.
Η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι εξαιρετικά σημαντική, προκειμένου να ακουστεί δυνατά η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην κατασκευή του “τείχους” της ντροπής και της βαρβαρότητας, που υποκριτικά αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό, δήθεν, να αποτρέψει την παράνομη
είσοδο μεταναστών στη χώρα.
Για μια ακόμη φορά, επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η κατασκευή του “φράχτη” δεν μπορεί να αναχαιτίσει τις ροές μη νόμιμων μεταναστών, παρά μόνο να τις μετατοπίσει σε άλλα, πιο επικίνδυνα “περάσματα”.

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Λιγότεροι αντιδήμαρχοι στους δήμους, περισσότεροι “μπελάδες” για τους δημάρχους...Δραστικές περικοπές στους....αντιδημάρχους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα και θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Για παράδειγμα, στο δήμο Ορεστιάδας ή σε αυτόν του Διδυμοτείχου, οι 5 θέσεις των αντιδημάρχων θα περιοριστούν σε 3, ήτοι 40%...λιγότεροι...
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου, σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους ορίζεται ένας (1) αντιδήμαρχος. Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο (2) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι. Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων ορίζονται έως έξι (6). Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν (1), εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε (5) έως και οκτώ (8), κατά δύο (2) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα (9) έως και δώδεκα (12) και κατά τρεις (3) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα (12) και ανώτερος.

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους θανάτους μεταναστών στον Έβρο...Στα πρόσφατα και, σχεδόν, καθημερινά περιστατικά θανάτων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου και είτε “αγνοούνται” όταν ανατρέπεται η βάρκα που επιβαίνουν είτε πεθαίνουν από το κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, κάνοντας λόγο για “ανθρωπιστική τραγωδία που γράφεται καθημερινά, σε δύσκολες συνθήκες στα σύνορα της χώρας μας”.
Όπως υποστηρίζουν, “η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης, μέσα από μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, με κατανομή των ευθυνών και των βαρών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και όχι να σχεδιάζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να υψώσει το τείχος-φράχτη της ντροπής. Ένα σχέδιο που θα ενισχύσει τελικά τα κέρδη για τα κυκλώματα εμπορίας της ανθρώπινης ελπίδας, διοχετεύοντας το κύμα της δυστυχίας σε άλλα πολύ πιο επικίνδυνα μονοπάτια όπως η διάσχιση των συνόρων από τη θάλασσα”.
Όπως αναφέρει η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων, “η Ελλάδα ήταν και παραμένει χώρα μετανάστευσης. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, καθώς και σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πολιτών που είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης”.

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Το εξασθενές χρώμιο και το “αδιάφορο σφύριγμα” του Λοβέρδου...Τσάμπα κι άδικα περίμεναν οι Οικολόγοι- Πράσινοι τον υπουργό Υγείας να... “αντιδράσει” στην επιστολή που του έστειλαν (κοινοποιώντας της και στον ΕΦΕΤ) και με την οποία του γνωστοποιούσαν τα αποτελέσματα έρευνας που είχαν πραγματοποιήσει και αφορούσε την παρουσία εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά και ζητούσαν την άμεση διενέργεια ελέγχων αλλά και τη θέσπιση διακριτών ορίων για το εξασθενές χρώμιο. Ο κ. Λοβέρδος είναι προφανές πως είχε άλλες “δουλειές”, όπως να... εξασθενίσει το δημόσιο σύστημα υγείας ή να κάνει τις “κινήσεις” του στη σκακιέρα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ...Έτσι εξηγείται πως δεν απάντησε όχι μόνο στην επιστολή αλλά ούτε στο δελτίο τύπου του ίδιου του ΕΦΕΤ με το οποίο ενώ αναγνώριζε τον κίνδυνο από το “εξασθενές χρώμιο” και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου διευκρίνιζε πως δεν διενεργεί τέτοιους ελέγχους, προφανώς γιατί δεν τους έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας...
Αρχικά, οι Οικολόγοι- Πράσινοι, δεν είχαν “δώσει” ονόματα ετικετών των εμφιαλωμένων νερών που εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο, από τις 9 ετικέτες που εξέτασαν στις 3 ανιχνεύθηκε και μάλιστα σε μια περίπτωση σε επίπεδα που έφθανε μέχρι και τα 22 ppb (κατά πολύ υψηλότερο από το όριο ασφαλείας για την ανθρώπινη υγεία), τόσο για να μην υποκαταστήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και για να μην εστιαστεί ο διάλογος γύρω από τις συγκεκριμένες εταιρείες κι όχι στην ουσία του προβλήματος και την ανάγκη θέσπισης ορίου στα επίπεδα του ανιχνεύσιμου για όλα τα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης. Επειδή όμως το... αυτί του Λοβέρδου δεν ίδρωσε, προχώρησαν στην ανακοίνωση των δικών τους, έστω και μη “εξαντλητικών ερευνών” ευελπιστώντας παράλληλα πως το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει, επιτέλους, σε ελέγχους σε όλα τα εμφιαλωμένα νερά της χώρας και στη θέσπιση ορίων για το εξασθενές χρώμιο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons