Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κυριάκος: Στην υγεία της...ΔΕΥΑΟ...


Περίπου 8,5 χιλιάδες ευρώ θα λάβει ως “αποζημίωση” για την 5μηνη θητεία του, από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως 31 Μαΐου του ιδίου έτους, ως...προεδρεύων μεν, αντιπρόεδρος δε της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας, ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του δήμου, Κυριάκος Στεφανάτος. Όπως είναι γνωστό (βλ. http://www.stin-press-a.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html και http://www.stin-press-a.blogspot.com/2011/12/2.html) ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας (2009-2010) και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, είχε αιτηθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης να του καταβληθεί το ήμισυ της αποζημίωσης του προέδρου για τη διετία 2009-2010 που εκτελούσε χρέη προέδρου, μετά την παραίτηση Καντζιάρη και την πολιτική αδυναμία του τότε και νυν δημάρχου Ορεστιάδας να ορίσει νέο πρόεδρο, λόγω απώλειας της “δεδηλωμένης” πλειοψηφίας στο δ.σ. Εκτός αυτού, αιτούνταν την καταβολή και του συνόλου της προεδρικής αποζημίωσης για το πρώτο 5μηνο του 2011, διάστημα που συνεχίστηκε αυτοδίκαια η θητεία του τότε δ.σ μέχρι να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η συγχώνευση με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών δήμων.
Έτσι, μετά τη γνωμοδότηση του δεύτερου νομικού στον οποίο απευθύνθηκε η ΔΕΥΑΟ, αφού η πρώτη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΚΕ διαπίστωνε “νομικό κενό”, και μετά τη νέα αίτηση του κ. Στεφανάτου, με την οποία “περιόριζε” την αιτούμενη αποζημίωση στο πρώτο 5μηνο του 2011, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα (βλ.  http://et.diavgeia.gov.gr/f/deyaoorestiadas/ada/ΒΟΝΜΟΡΥΤ-ΧΤ3) να “εγκρίνει αποζημίωση στον Στεφανάτο Κυριάκο ίση με αυτή του προέδρου από 01-01-2011 έως 31-05 2011 σύμφωνα με την 1631/2-5-2007 απόφασης του Γ. Γ. Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αρ. Φύλλου 182/2-5-2007”. Παράλληλα, με την καταβολή της αποζημίωσης αποφάσισε να του ζητήσει να “δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδεμία  άλλη απαίτηση έχει κατά της δημοτικής επιχείρησης”, για να μην του μπαίνουν τίποτα άλλες...ιδέες στο μυαλό, έχουμε και κρίση...
Στη ΔΕΥΑΟ πάντως φαίνεται πως “λεφτά υπάρχουν”, που έλεγε και ΓΑΠ και σήμερα τον κυνηγάνε με τις πέτρες... Εκτός της καταβολής των 8,5 χιλιάδων ευρώ στον προεδρεύοντα πρώην αντιπρόεδρο της επιχείρησης κι επειδή οι “δουλειές” πάνε καλά, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε (βλ. http://et.diavgeia.gov.gr/f/deyaoorestiadas/ada/ΒΟΝΔΟΡΥΤ-5ΟΚ) να προσλάβει και τον αντιπρόεδρο του δ.σ, Παναγιώτη Καρακολίδη, με... πλήρη απασχόληση έναντι αμοιβής, για τις “παρεχόμενες υπηρεσίες”, 600 ευρώ μηνιαίως. Όσο αφορά τις αρμοδιότητες που θα έχει αυτές θα είναι “η εποπτεία της επιχείρησης, η παρακολούθηση των ανεξόφλητων λογαριασμών (αλά... Σέρλοκ Χόλμς), η εξεύρεση νέων πόρων (!!!), η διενέργεια των προβλεπόμενων διαδικασιών για τη δανειοδότηση ή επιχορήγηση της επιχείρησης, η εποπτεία εκτέλεσης των έργων, η ανάπτυξη των δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης, η μελέτη πολιτικής του προσωπικού”...Τόσες “αρμοδιότητες” μόλις με έξι κατοστάρικα; Κώτσο τον έπιασαν τον Παναγιώτη...Σκέτη εκμετάλλευση!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons