Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Και τα κόμματα τον... χαβά τους!


Για άλλη μια φορά και με τον πλέον προκλητικό τρόπο το υπάρχον πολιτικό σύστημα δείχνει και αποδεικνύει πως περισσότερο ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της συστημικής λειτουργίας του και ουδόλως νοιάζεται αν ο κόσμος γύρω του καίγεται. Τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν τίθονταν εν αμφιβόλω η δυνατότητα καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, που δοκιμάζονται σκληρά σε μια καθημερινή προσπάθεια επιβίωσης, την ώρα που η ανεργία πλήττει όλο και περισσότερους, οι νεόπτωχοι πολλαπλασιάζονται, τα απανωτά “χαράτσια” έχουν εξοντώσει τους πολίτες, τα περιστατικά ασιτίας παιδιών αυξάνονται, το πολιτικό σύστημα μεριμνά για τα του οίκου του και τα της... επιχορήγησής του.
Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιαννίτσης, της “εθνοσωτηρίου κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΛΑΟΣ, υπέγραψε την εκταμίευση της 3ης δόσης της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, τα οποία σημειωτέον λαμβάνουν την τέταρτη (!) υψηλότερη επιχορήγηση στην Ευρώπη, στη “χρεοκοπημένη” Ελλάδα των απανωτών μνημονίων “σωτηρίας”, που πτωχεύουν το λαό.
Σε περίοδο οικονομικής, κοινωνικής,πολιτικής κρίσης τα ελληνικά κόμμα εισπράττουν περισσότερα από 54 εκ. ευρώ ετησίως ενώ, αφού αυτά κερνούν κι αυτά πίνουν, υποθηκεύουν στις τράπεζες τις επιχορηγήσεις μέχρι και το 2016 (!) προκειμένου να δανειοδοτηθούν!
“Δε μένει να επικαλείται το υπάρχον, γερασμένο, πολιτικό σύστημα τα περί εντιμότητας αλλά πρέπει και να τα αποδεικνύει”, δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την υπογραφή εκταμίευσης της 3ης δόσης της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, ζητώντας παράλληλα τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην περικοπή, κατά 50% τουλάχιστον, της επιχορήγησης και της κατάργησης κάθε έκτακτης χρηματοδότησής τους.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons