Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα πάρεις ούτε ένα ευρώ, υπουργέ του Προ-Πο...



Ούτε... ευρώ θα “δει” από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή του “φράχτη” που εμπνεύστηκε στα χερσαία σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, σε μήκος 10,5 χιλ. στην περιοχή της Νέας Βύσσας, ο Προ-Ποτζής υπουργός της, πρώην “σοσιαλιστικής” και νυν ακροδεξιο-δεξιο-σοσιαλιστικής, διορισμένης κυβέρνησης.
Το είπε και το ξεκαθάρισε η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Παπανικολάου, τονίζοντας ότι η κατασκευή του φράχτη “δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή”...Ως εκ τούτου, από τα 4,9 εκ. Ευρώ που ζήτησε ο Προ-Ποτζής για την κατασκευή του “φράχτη”, από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, θα πάρει τα... “τρυφερά” τους!
Αλλά, από την τσέπη του θα πληρώσει ο Προ-Ποτζής τα 5 και βάλε εκ. Ευρώ; Ο μαλάκας ο λαουτζίκος και ο κάθε φορολογούμενος θα τα πληρώσει (αυτό το ενέταξαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων άλλα δε μπορούν...) και μάλιστα σε μια περίοδο που του “πίνουν το αίμα” οι κοινοβουλευτικά- πραξικοπηματικά διορισμένοι της “κυβέρνησης σωτηρίας”, “εθνικής συνεννόησης”, “εθνικής ανάγκης” και “δημοκρατικής δυσκοιλιότητας”...Αυτό που θα “πετύχει” ο αποτυχημένος ομό-σταβλος του Βορίδη και του Γεωργιάδη, είναι η μετατόπιση των μεταναστευτικών ροών...Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...Το ξέρει και το ξέρουν. Το προσωπικό του, πολιτικό, αύριο προσπαθεί να σώσει, στην Α΄ Αττικής, και να δηλώσει “παρόν” στην επόμενη ημέρα του “σοσιαλιστικού κόμματός” του.
Πέντε εκατομμυριάκια μπορεί να εξασφαλίσει για τη “φραχτο-μακακία” που τον δέρνει και θα “σημαδέψει” μια ολόκληρη περιοχή αλλά δε μπορεί να διαθέσει πολύ λιγότερα και να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες παραμονής και υγιεινής στα κέντρα κράτησης, ούτε καν καλύτερες συνθήκες δουλειάς των ανθρωπο-φυλάκων του!
Όσοι πιστεύουν ότι με φράχτες, καταστολή, σκυλιά και θερμικές κάμερες αντιμετωπίζεται η μετανάστευση είναι βαθιά νυχτωμένοι έως επικίνδυνοι, εφόσον πρόκειται για πολιτικούς που επιλέγουν και εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές. Κρύβουν το κεφάλι τους και ταμπαρώνουν τον κώλο τους! Έχει αποδειχθεί περίτρανα πλέον...
Όχι βέβαια ότι τα... καμούσια (σ.σ υποκριτές) της Ε. Ε είναι τίποτα καλύτεροι. Πουλάν ανθρωπισμό και ευαισθησία, εκ του ασφαλούς. Εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την κατάσταση στα κέντρα κράτησης αλλά δεν τροποποιούν τη συνθήκη του “Δουβλίνο ΙΙ” (που υπέγραψε ο Γ. Α. Π ως υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη), δεν ενδιαφέρονται για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, που δεν ήταν ούτως ή άλλως προορισμός τους, και δε μπορούν. Έστειλαν μερικές δεκάδες Frontexάδες, διαθέτουν μερικά εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (40,9 εκατ. ευρώ για το 2011 και των 44,7 εκατ. ευρώ για το 2012, τα οποία ούτως ή άλλως δεν θα απορροφηθούν) και...ησύχασε το κεφαλάκι τους. Από την άλλη συνεχίζουν να επεμβαίνουν σε τρίτες χώρες (όπως πρόσφατα στη Λιβύη) προκαλώντας νέα κύματα μεταναστών, τα οποία όμως δεν θέλουν να υποδεχτούν! Εν προκειμένω, οι Φαρισαίοι του παρελθόντος φαντάζουν... άγγελοι του σήμερα!
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons