Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΥΑΟ: Σε αναμονή της 2ης γνωμοδότησης για τα “έξοδα παράστασης” του αντιπροέδρου...



Τη γνωμοδότηση δεύτερου δικηγόρου, περί της νομιμότητας καταβολής των εξόδων παράστασης- αντιμισθίων, για 2,5 περίπου χρόνια, που αιτείται ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και πρώην αντιπρόεδρος- εκτελών χρέη προέδρου- της ΔΕΥΑΟ, Κυριάκος Στεφανάτος, αναμένει η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να αποφασίσει αν θα καταβάλλει το ποσό (περίπου 29 χιλιάδες ευρώ) ή θα απορρίψει το αίτημα.
Η πρώτη γνωμοδότηση που ζήτησε η ΔΕΥΑΟ, από το νομικό σύμβουλο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Παναγιώτη Ζυγούρη, δεν ήταν επαρκώς διαφωτιστική αφού ούτε λίγο- ούτε πολύ διαπιστώθηκε... κενό νόμου! Ως εκ τούτου, το δ.σ αποφάσισε να ζητήσει και δεύτερη γνωμοδότηση (βλ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/deyaoorestiadas/ada/456ΤΟΡΥΤ-2ΛΒ, απευθυνόμενο σε δικηγόρο της πόλης, η οποία δεν έχει γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Όπως είναι γνωστό, από προηγούμενη ανάρτηση, ο κ. Στεφανάτος έχει ζητήσει από τη ΔΕΥΑΟ να του καταβληθεί το μισό αντιμίσθιο (έξοδα παράστασης) του προέδρου (περίπου 850 ευρώ το μήνα) για διάστημα δύο περίπου ετών κατά το οποίο ενώ ήταν αντιπρόεδρος εκτελούσε χρέη προέδρου στην επιχείρηση ύδρευσης- αποχέτευσης, μετά την παραίτηση Καντζιάρη, και την αδυναμία της παράταξης του δημάρχου να εκλέξει νέο πρόεδρο, καθώς είχε αποψιλωθεί από ανεξαρτητοποιήσεις, διαφοροποιήσεις συμβούλων και είχε απωλέσει τη...δεδηλωμένη. Με την ίδια αίτηση ζητά την καταβολή του συνόλου της αντιμισθίας που προβλέπεται για τη θέση του προέδρου, (περίπου 1.700 ευρώ/μήνα) για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011 μέχρι τις αρχές Ιουνίου, που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΟ και ο νέος πρόεδρος, Αντώνης Ουρουμίδης, τα οποία υποστηρίζει ότι “δικαιούται στο ακέραιο”. Από την άλλη βέβαια, το άρθρο 3 παρ.7 του Ν.1069/80 αναφέρει πως δεν προβλέπεται αποζημίωση για τον αντιπρόεδρο όπως για τον πρόεδρο..
Το... “περίεργο” είναι ότι ενώ η αίτηση του κ. Στεφανάτου κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2011, η ΔΕΥΑΟ είχε... “προβλέψει”, είχε ζητήσει και λάβει, από τον περασμένο Ιούνιο (27 Ιουνίου 2011), τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, που διαπίστωνε “νομικό κενό”! Έτσι για να την έχει βρε παιδί μου κι αχρείαστη να είναι (να που χρειάστηκε). Ξέρετε εσείς καμιά σοβαρή επιχείρηση που να μην έχει 4- 5 γνωμοδοτήσεις για παν ενδεχόμενο; Δεν πιστεύω να περνάνε τίποτα πονηράδες από το μυαλουδάκι σας...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons