Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η...φοβέρα των γονέων πήγε πετρέλαιο στα σχολεία...



Τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αδιαφορίας, τουλάχιστον, που αντιμετώπισε ο δήμος Ορεστιάδας το ζήτημα της θέρμανσης των σχολείων αποτελεί το γεγονός ότι, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και “απειλές” των γονέων πως θα “κλείσουν” τα σχολεία που δεν έχουν “σταγόνα” πετρελαίου (όπως το 2ο γυμνάσιο, 4ο δημοτικό κ.α) την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, επετεύχθη τελικώς ο... μέγας άθλος της τροφοδοσίας των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης!
Από την περασμένη Πέμπτη, παραμονή της “εθνικής επετείου”, ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός των σχολείων, του αστικού μέρους του δήμου Ορεστιάδας, που δεν είχαν καθόλου ή ελάχιστο πετρέλαιο και συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο, για τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου, χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα οι, περιβόητες, “σχολικές επιτροπές”...

Οπότε, ακυρώνονται οι προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις των γονέων, που είχαν απειλήσει ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα, εάν δεν είχαν θέρμανση, και θα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου και θα αποφάσιζαν τις επόμενες κινήσεις τους, διεκδικώντας το αυτονόητο.
Εκείνο που αποδείχθηκε περίτρανα , εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, είναι πως υπήρχε τρόπος προμήθειας των σχολικών μονάδων που δεν είχαν πετρέλαιο θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργούν ακόμη οι σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά, προφανώς, δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του προβλήματος από τον...εκπαιδευτικό, κατά τα άλλα, δήμαρχο που επέδειξε αξιοζήλευτη αδιαφορία, την οποία και κατήγγειλε η Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας...
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι σχολικές επιτροπές αναμένεται να αρχίσουν να... κινούνται προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με αρχές της επόμενης. Σχεδόν έξι μήνες μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ που όριζε τα περί λειτουργίας τους!
Η...καθυστέρηση είναι πιο γρήγορη από το δήμο Ορεστιάδας....
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons