Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα στους αγρότες για "γενικό ξεσηκωμό" στις 19 Οκτώβρη, από την ΠΑΣΥ...



Να “αφήσουν τα χωράφια τους” και να βγουν στις πλατείες κάθε πόλης και κάθε χωριού, στη γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου, προτρέπει τους αγρότες η γραμματεία Έβρου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, καλώντας τους σε “γενικό ξεσηκωμό”. “Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματοβιοτέχνες, μαχητικό κίνημα νέων και γυναικών σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία. Δίνουμε από κοινού τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής, άγριας, αντιλαϊκής επίθεσης, ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας”, τονίζεται στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Παράλληλα, χαρακτηρίζει “πατριωτικό καθήκον” το “γενικό ξεσηκωμό ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για να ληστεύεται ο κόπος και ο ιδρώτας των αγροτών, ο πλούτος που παράγουν. Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και στις 11 το πρωί, της ίδιας ημέρας, στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.
Στο κάλεσμα συμμετοχής στη γενική απεργία αναφέρεται επίσης:

Μας
"Μας καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να πληρώσουμε τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που η ΚΑΠ της ΕΕ, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, έχουν κατασπαράξει και συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημά. Οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα, οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται. Τα τελευταία μέτρα είναι ακόμη πιο εξοντωτικά :
* Με την μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πάνω από το 90% και οι οποίοι μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την άμεση φορολογία. Γιατί την έμμεση το 23% του ΦΠΑ την πληρώνουν ακόμη και αν δεν έχουν.
* Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών – κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 – 400 ευρώ του ΟΓΑ, να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.
* Με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, επειδή τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.
Μαζί με τα νέα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:
* Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ.
* Η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, που θα γίνει «βαρύ τσεκούρι», ιδιαίτερα για τους αγρότες, από τον Οκτώβρη του 2012, με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και νέα ακρίβεια θα φάει συρρικνούμενο λαϊκό και αγροτικό εισόδημα.
* Το βαρύ τίμημα για τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.
Αγρότη – Κτηνοτρόφε
Έχουμε ατομική ευθύνη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Είναι καθήκον πατριωτικό ο γενικός ξεσηκωμός, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για να ληστεύεται ο κόπος και ιδρώτας μας, ο πλούτος που παράγουμε και τον λυμαίνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη και προνόμια τους. Μην τους αφήσουμε, φτάνει πια .
Η ΠΑΣΥ σε καλεί με οργανωμένο τρόπο μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, εσένα , που αγωνίζεσαι, με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή , να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, ν' αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στην γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η προοπτική που μας επιφυλάσσουν με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 είναι η εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλείο την αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων και τη δραστική μείωση τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Μην το επιτρέψουμε.
Γι αυτό ο αγώνας μας πρέπει να έχει προοπτική, να πιάσουν κόπο οι θυσίες μας. Παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με την συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία."
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons