Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν πληρώνουν" οι νοσοκομειακοί ιατροί της Θράκης...


Εδώ και δύο χρόνια, οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, υφίστανται μια πρωτοφανή επίθεση που στοχεύει στο εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους.
Κάθε λίγες εβδομάδες βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται με περικοπές μοναδικής έμπνευσης. Κάθε χρόνο καλούνται να πληρώσουν όλο και μεγαλύτερο συμπληρωματικό φόρο που φθάνει πλέον τις πολλές χιλιάδες. Κάθε μήνα καλούνται να πληρώσουν διπλάσιο φόρο για τις υποχρεωτικά εκτελούμενες εφημερίες. Κάθε μήνα και μια νέα εισφορά, μια νέα κράτηση, μια επιπλέον περικοπή ψαλιδίζει το εισόδημά τους. Το μόνο που δεν μειώθηκε είναι το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων που βαρύνει τους περισσότερους που νόμισαν ότι έχουν το αυτονόητο δικαίωμα μιας ιδιόκτητης στέγης.

Παράλληλα καλούνται να δουλεύουν όλο και περισσότερο σε όλο και περισσότερο αντίξοες συνθήκες. Καλούνται να λειτουργούν ως εισπράκτορες χρημάτων από τους ασθενείς για να μην αναγκασθεί το νοσοκομείο να αναστείλει την καταβολή δεδουλευμένων. Καλούνται να αναπληρώσουν τις δυσλειτουργίες που προκαλεί η διαρκώς διογκούμενη έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Καλούνται να καλύψουν το έργο των συναδέλφων τους που αποχωρούν και ποτέ δεν αντικαθίστανται με νέες προσλήψεις. Αναγκάζονται να εφημερεύουν χωρίς αμοιβή για να μην εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους. Αρχίζουν να ζουν στην ανασφάλεια των επαπειλούμενων απολύσεων μέσω της τροποποίησης των οργανισμών και της κατάργησης θέσεων εργασίας.
Παρά την κατακρήμνιση του εισοδήματός τους καλούνται να πληρώσουν όλο και υψηλότερους έμμεσους φόρους για τις καθημερινές ανάγκες, να πληρώσουν διπλάσια χρήματα για την θέρμανση των σπιτιών και τεράστια ποσά για τα καύσιμα μετακίνησης. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά εκβιάζονται για άλλη μια φορά να πληρώσουν αμέσως και άλλες αρκετές χιλιάδες ευρώ ως «έκτακτη» εισφορά ή ως τέλος ακίνητης περιουσίας!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη πληρώσουμε άλλο!
Δεν πληρώνουμε στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση των 300 ευρώ της έκτακτης εισφοράς!
Δεν πληρώνουμε τον φόρο ακινήτων και δηλώνουμε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τους μετρητές της ΔΕΗ από κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος!
Δεν νομιμοποιούμε καμιά απόφαση μιας κυβέρνησης που αγνόησε μέχρι τώρα ότι είναι εντολοδόχος του ελληνικού λαού και όχι της πλουτοκρατίας!
Αντιστεκόμαστε στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και όλου του λαού και ετοιμαζόμαστε για την αντεπίθεση!
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons