Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στην Καρωτή οι στάχτες, στο Διδυμότειχο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης μεταναστών…



Και ενώ ακόμη κάπνιζαν οι στάχτες στο πρώην στρατόπεδο Καρωτής, τα πέντε κτίρια του οποίου κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, εχθές το μεσημέρι οι κάτοικοι του δήμου Διδυμοτείχου συγκεντρώνονταν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο βόρειο Έβρο, ένα εξ’ αυτών στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Καρωτής.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο δήμος Διδυμοτείχου, με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, να τα…”βάζει” στο χαιρετισμό του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που δεν μπήκε στον κόπο, πριν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Πατσουρίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η περιοχή βιώνει το τίμημα της εξορίας και της εγκατάλειψης, καθώς επί χρόνια υποδέχεται παράνομους μετανάστες και όχι τουρίστες» και κάλεσε τον κ. Παπουτσή να επανεξετάσει το σχεδιασμό δημιουργίας Κέντρων Κράτησης στον Έβρο, αλλιώς, όπως είπε, «θα βρει απέναντί του ολόκληρο τον ακριτικό νομό». Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δεμεντζόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο δήμαρχος Σουφλίου, Ευάγγελος Πουλιλιός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, Βαγγέλης Γουδετσίδης, καθώς και εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων.
Αναφορά Όλγας Ρενταρή για τα Κέντρα Κράτησης που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο βόρειο Έβρο…
Εν τω μεταξύ, με γραπτή αναφορά της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Όλγα Ρενταρή-Τέντε ζητά από τον κ. Παπουτσή να επιδιώξει τη συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες του Έβρου, πριν προχωρήσει οριστικά στη δημιουργία των Κέντρων Κράτησης. Του εξέφρασε δε και τον έντονο προβληματισμό της για το περιστατικό της πυρκαγιάς στο πρώην στρατόπεδο της Καρωτής, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι του νομού δεν αντέχουν άλλο να παρακολουθούν την υποβάθμιση του τόπου τους.
Από ειδικό κλιμάκιο αξιωματικών της Πυροσβεστικής ερευνάται η υπόθεση της φωτιάς στο πρώην στρατόπεδο Καρωτής…
Όσον αφορά τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Καρωτής, που προορίζονται για τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης, έχουν περάσει πλέον στην αρμοδιότητα Ειδικού Κλιμακίου αξιωματικών της Πυροσβεστικής, που ήρθε εχθές από την Αθήνα, καθώς, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα και στα πέντε κτίρια, παρότι η μεταξύ τους απόσταση είναι μεγάλη. 

Για τα Κέντρα Κράτησης στο βόρειο Έβρο θα συζητήσει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ορεστιάδας…
Το θέμα των Κέντρων Κράτησης πάντως, φαίνεται ότι…αναζωπυρώνεται γενικότερα, αφού μετά τη συγκέντρωση του Διδυμοτείχου, τις «περαιτέρω κινητοποιήσεις και δράσεις τους σχετικά με την ίδρυση των κέντρων φύλαξης παράνομων μεταναστών» στην περιοχή του β. Έβρου θα καθορίσει και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ορεστιάδας, σε συνάντηση που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής του νέου δήμου Ορεστιάδας.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons