Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Άκυρη η σύμβαση για το ζεόλιθο στα Πετρωτά...



Ούτε…επέτειο μήνα, καλά-καλά, πρόλαβε να κλείσει η σύμβαση για την εξόρυξη του ζεόλιθου Πετρωτών, που εν χορδαίς και οργάνοις, υπογράφηκε στις 20 Μαΐου στα Δίκαια, από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, παρουσία περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που...γελούσαν μέχρι και τα αυτιά τους...
Η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία “Αλεξανδρίδης & ΣΙΑ Ο. Ε.”, κρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικότερα του υφυπουργού, Γιάννη Μανιάτη, άκυρη, λόγω μίας σειράς διατάξεων, δεκαπέντε στον αριθμό, αλλά και λόγω προηγούμενων απορριπτικών για την εταιρεία αποφάσεων της γενικής γραμματείας της Περιφέρειας Α. Μ. Θ. Να σημειωθεί επίσης ότι στην πολυσέλιδη απόφαση ακύρωσης της σύμβασης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, της 21ης Δεκεμβρίου 2010, “διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι σχετικές μελέτες και τα σχεδιαγράμματα του ΙΓΜΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού (και όχι ανάθεσης) για τη μίσθωση του εν λόγω δημόσιου λατομικού χώρου».
Μετά, όμως, ήρθε η…βαριά απόφαση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Θεόδωρου Πάγκαλου, να προχωρήσει η υπογραφή για την απευθείας ανάθεση, την οποία και κλήθηκε να διεκπεραιώσει, με την υπογραφή του, ο κ. Σώκος. Ο ίδιος, μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη της ακύρωσης της σύμβασης, περιορίστηκε να πει: «Αυτή η σύμβαση είχε την έγκριση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης…»!

Λαϊκή Συσπείρωση” Ορεστιάδας: «Δικαιώθηκαν οι ενστάσεις μας…»
Η ανατροπή αυτή, ήρθε να «δικαιώσει τις ενστάσεις που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το σύννομο της διαδικασίας και το περιεχόμενο της σύμβασης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, σημειώνοντας πως όλη η ιστορία «εκθέτει όλους εκείνους που έσπευσαν να χειροκροτήσουν την επαίσχυντη παράδοση “τζάμπα” του πολύτιμου πετρώματος στη συγκεκριμένη εταιρεία».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons