Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συνέλευση «Αγανακτισμένων» στη Ν. Ορεστιάδα, νέο ραντεβού την Τετάρτη…



Για δεύτερη Κυριακή συγκεντρώθηκαν, μπροστά στο δημαρχιακό κατάστημα αυτή τη φορά, οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Ορεστιάδας. Η…βροχή που έπεφτε μετά τις 6 το απόγευμα και για αρκετή ώρα, μπορεί να επηρέασε στην προσέλευση αλλά μερικές δεκάδες την αψήφησαν και παραβρέθηκαν στο «ραντεβού» που περιελάμβανε και «ανοιχτή λαϊκή συνέλευση». Η συνέλευση ξεκίνησε κάτω από τα δέντρα, λόγω βροχής, και μεταφέρθηκε αργότερα, όταν σταμάτησε, στα σκαλιά της εισόδου του δημαρχείου, κάτω από το πανό που είχε τοποθετηθεί και έγραφε: «Μέσα οι κλέφτες- Έξω από το Δ. Ν. Τ. Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε».Στη διάρκειά της έγινε αναφορά στο πως ξεκίνησε η «κίνηση», στην ανάγκη προσδιορισμού του όρου «αγανακτισμένος» αλλά και πως θα πρέπει να βρεθούν και να προταθούν όλα αυτά που ενώνουν, παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις που έχει ο καθένας, συμφωνώντας στη σημαντικότητα της συνεύρεσης και της ανταλλαγής απόψεων. 
Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να αποκτήσει, το «κίνημα», ένα συγκεκριμένο «πολιτικό πλαίσιο αιτημάτων» προκειμένου να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να μη θεωρείται «πολιτικά ανώδυνο» ενώ εκφράστηκε και η άποψη πως το υπάρχον πολιτικό σύστημα, που δημιούργησε την κρίση, δεν είναι δυνατόν να «μας βγάλει από αυτή». Άλλοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τα οποία αυξάνονται και οξύνονται και κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αντιμετωπίσει. Επίσης, προτάθηκε η εξέταση της δυνατότητας λειτουργίας «ανταλλακτικού εμπορίου», υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα μαζικοποίησης του «κινήματος» όπως και η διαδικασία των «ανοιχτών συνελεύσεων», οι οποίες και θα παράγουν ιδέες και προτάσεις από τη «βάση». Επίσης, σημειώθηκε πως θα ήταν καλό να κατατίθενται για συζήτηση και, αναλόγως, να υιοθετούνται κείμενα, αποσπάσματα, ψηφίσματα κ. α που προέρχονται από «συνελεύσεις Αγανακτισμένων» άλλων πόλεων…
Σημείο «κοινής αποδοχής» και «άνευ πολλής συζητήσεως» αποτέλεσε το «φτάνει πια, δεν πάει άλλο, έχουμε πιάσει πάτο» και πως «δεν τα φάγαμε μαζί και δεν πληρώνουμε γι’ αυτά που έφαγαν»..
Το «ραντεβού» των «Αγανακτισμένων» ανανεώθηκε για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου και πάλι μπροστά στο δημαρχείο. «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…»
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons