Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παπουτσή, Παπουτσή... Από το άλλο μου το αυτί...


Στο...τσάτ πατ κλείστηκε τελικά το ραντεβού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, συνοδευόμενος από τους δημάρχους της περιφέρειας, έφυγαν για Αθήνα, προκειμένου στις 4.30 σήμερα το απόγευμα να συναντηθούν μαζί του και να τα πουν…ένα χεράκι-μπορεί και δύο- για τα Κέντρα Κράτησης παράνομων μεταναστών.
Σκέφτηκε, ίσως, η ηγεσία του υπουργείου ότι εάν, εδώ και τώρα, δεν δοθούν εξηγήσεις και δεν λυθούν οι τυχόν…παρεξηγήσεις, είναι πολύ πιθανό να μη γλιτώσει από τη φωτιά…ολόκληρος νομός, αφού ορισμένοι πήραν φόρα και αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα που δυνητικά θα χρησιμοποιούνταν για τη δημιουργία κέντρων για μετανάστες!!!
Στη συνάντηση, λοιπόν, αναμένεται να ενημερωθούν για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της δημιουργίας Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή. Η αντιπροσωπεία, πάντως, μεταφέρει την αρνητική ομόφωνη απόφαση όλων των θεσμικών φορέων και των εκπροσώπων της περιφέρειας, στη δημιουργία νέων Κέντρων, θέση που διατυπώθηκε στο έγγραφο διαμαρτυρίας, το οποίο συνυπέγραψαν στην τελευταία τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.
Βέβαια, η κάθετη αυτή άρνηση μπορεί τελικά να μετατραπεί σε συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» που θα θέσουν ο περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικοί, ώστε να βρεθεί ο «κοινός τόπος» που θα επιτρέψει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για το…φλέγον (μεταφορικά και κυριολεκτικά) θέμα των Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών…
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons