Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Γιούργια γενικώς, γιούργια παντού!!!



Το λάβαρο της επανάστασης αποφάσισαν ότι θα σηκώσουν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί του Έβρου, προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα, όπως δηλώνουν, πως ο Έβρος δεν αντέχει άλλο βάρος από τους παράνομους μετανάστες, ούτε είναι διατεθειμένος να δεχτεί τη δημιουργία κι άλλων κέντρων κράτησης.
Στην “πρώτη γραμμή” μπαίνει ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, που σε δηλώσεις του, πριν ακόμη ξεκινήσει η σύσκεψη που προκάλεσε για το θέμα στην Αλεξανδρούπολη, το περασμένο Σάββατο, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, διεμήνυσε ότι «η Κερατέα και η Λιβύη δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα συμβεί στον Έβρο, εάν ορισμένοι δεν καταλάβουν ότι εδώ είναι Έβρος(σ.σ δεν είναι...παίξε- γέλασε)…» .
Σε ηπιότερους τόνους, αλλά κάθετα αντίθετοι, δήλωσαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, όπως και οι βουλευτές Ελένη Τσιαούση και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, αλλά και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, που επίσης παραβρέθηκαν.

Και δεύτερο περιστατικό φωτιάς σε χώρο που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών…
Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Κυριακής, στις 10.30 περίπου, ένα ακόμη περιστατικό φωτιάς σε εγκαταστάσεις που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι θα μετατραπούν σε Κέντρα Μεταναστών στον Έβρο, ήρθε να συμπληρώσει το “πολεμικό” κλίμα που επικρατεί σε όλο το νομό εξαιτίας των σχεδίων και ανακοινώσεων της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, βέβαια, δεν πήρε την έκταση που πήρε η πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχαιρώς τις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Καρωτής του δήμου Διδυμοτείχου. Η φωτιά στο πρώην εργοστάσιο της αλλαντοβιομηχανίας «Θράκη» στις Φέρες, που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης, εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία της περίφραξης, όμως δεν πρόλαβε να επεκταθεί, αφού επενέβη η Πυροσβεστική.
Όπως και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στην Καρωτή, έτσι και για το περιστατικό στις Φέρες, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρηστικές ενέργειες.

Έξαλλος ο Ντόλιος…
Αυτά άκουσε και παρακολούθησε ο Εβρίτης υφυπουργός, Γιώργος Ντόλιος, και πήρε “στροφές”, καταγγέλλοντας «ορισμένους αυτοδιοικητικούς αλλά και εκπροσώπους φορέων, που χωρίς καν να γνωρίζουν τι ακριβώς και που, σχεδιάζει το υπουργείο, “βάζουν φωτιές” με τις δηλώσεις τους και καλλιεργούν κλίμα έντασης και ανησυχίας στην κοινωνία του Έβρου». Μάλιστα, πρότεινε να γίνει αμέσως μία συνάντηση των αιρετών και των φορέων του νομού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και να γίνει συζήτηση, μήπως και δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις που θα ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «“κόκκινές γραμμές” μπορούν να μπουν, όμως είναι απαράδεκτη στάση η ακρότητες…».
Περιφερειακή Επιτροπή ετοιμάζεται να συναντήσει τον Χρήστο Παπουτσή…
Τη συνάντηση αυτή, πάντως, αποφάσισαν ήδη από το Σάββατο να την έχουν με τον κ. Παπουτσή οι φορείς και αυτοδιοικητικοί του Έβρου αλλά και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη σύσκεψη που είχαν στην Αλεξανδρούπολη υπό τον περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη.
Συγκεκριμένα, μία επιτροπή που θα συσταθεί θα ταξιδέψει σύντομα στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον υπουργό, με στόχο να τα “βάλουν κάτω”, να δουν τι προτείνεται, τι αντιπροτείνεται και σε τι μπορεί- εάν μπορεί- να υπάρξει συμφωνία.

Α. Γιαννακίδης: «ξέρουμε να λέμε “όχι” σε αυτούς που μας αγνοούν…»
«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η Περιφέρεια μας έχει λόγο διεκδικητικό και όταν κάτι δεν εναρμονίζεται με το δικό μας αναπτυξιακό σκεπτικό ή δεν εισακούεται καθόλου η τοπική κοινωνία, τότε ξέρουμε να προσδιορίζουμε ποια είναι η απάντηση μας, ξέρουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο “όχι” σ’ αυτούς που μας αγνοούν», ανέφερε σε δηλώσεις του το Σάββατο ο κ. Γιαννακίδης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι όταν «το προσκλητήριο αφορά κοινά προβλήματα σε αναπτυξιακούς στόχους, είμαστε όλοι μαζί».

Ανακοίνωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης»…
Εν τω μεταξύ, η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης», βγήκε με ανακοίνωσή της για το θέμα, και εκτός από τα ευγενικά “πυρά” που ρίχνει για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση της Αλεξανδρούπολης, βάλλει κατά του Άρη Γιαννακίδη και για τη στάση που τήρησε όλο το προηγούμενο διάστημα «στη διαχείριση του προβλήματος».
Δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της «στην εγκατάσταση κάθε κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στον Έβρο και στην Περιφέρεια» και υπογραμμίζει ότι η θέση της αυτή «είναι αδιαπραγμάτευτη». Καταλήγοντας, δηλώνει επίσης τη διαφωνία της «στις Επιτροπές, στις συσκέψεις εκτόνωσης και σε κινήσεις επιμερισμού των ευθυνών», υποστηρίζοντας πως «την αποκλειστική ευθύνη για τις αστοχίες στη διαχείριση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, τη φέρει η διοίκηση της Περιφέρειας και ειδικά ο Περιφερειάρχης».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons