Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

"Λαμπάδα" το στρατόπεδο Καρωτής που σχεδιάζεται να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών...



Στις φλόγες παραδόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το πρώην στρατόπεδο «Φυλλιρίδη» της Καρωτής, από… άγνωστη αιτία, το οποίο σύμφωνα με τον «προγραμματισμό» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προοριζόταν για Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11.20 μ.μ και για την κατάσβεσή, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, χρειάστηκε η επέμβαση μεγάλης πυροσβεστικής δύναμης με 5 οχήματα. Συνολικά κάηκαν 5 κτίρια του στρατοπέδου (στέγες, κουφώματα), από τα 10 συνολικά που υπάρχουν...
Μέχρι και αυτή την ώρα, πρωινές ώρες Πέμπτης, παραμένει στην περιοχή ένα επανδρωμένο όχημα της πυροσβεστικής, για το φόβο της αναζοπύρωσης.
Η προανακριτική διαδικασία που θα διενεργήσει η πυροσβεστική θα αναζητήσει τα αίτια της πυρκαγιάς αν και το… μυαλό όλων πάει σε «εμπρησμό» και συνδυάζεται με τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στην προοπτική μετατροπής του πρώην στρατοπέδου σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών.
Πάντως το περιστατικό και παρόμοιες ενέργειες καταδίκασε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, τονίζοντας ότι θα σταθεί απέναντι σε όποιον προκαλεί καταστροφές. Να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι, ο δήμος Διδυμοτείχου, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κέντρα κράτησης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons