Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μεταξύ των «16» βουλευτών του ΠΑ. ΣΟ. Κ που απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και η Όλγα Ρενταρή- Τέντε…



Και το όνομα της Όλγας Ρενταρή-Τέντε βρίσκεται στη λίστα των 16 βουλευτών του ΠΑ. ΣΟ.Κ. που υπογράφουν την πολυσυζητημένη εδώ και 24 ώρες, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. «Ζητάμε τα αυτονόητα», είπε η βουλευτής Έβρου, υπογραμμίζοντας πως το πρώτο σχέδιο (σ. σ. μνημόνιο) το ψήφισαν με… 10 χέρια και τώρα έχουν το χρέος και την ευθύνη να ζητήσουν να μάθουν αν πέτυχε και τι δεν πήγε καλά. «Ζητάμε ένα απολογισμό», είπε η κα Ρενταρή ενώ όσο αφορά το νέο μεσοπρόθεσμο ζήτησε (όπως και οι 16 υπογράφοντες) να μην περάσει ως κατεπείγον αλλά να γίνει ευρεία συζήτηση.
Οι “16” κρίνουν ότι η διαδικασία που ζητούν είναι «ζήτημα πατριωτισμού, δημοκρατίας, ευθύνης, συνέπειας και στοιχειώδους απόδειξης σεβασμού της ψήφου των πολιτών». Τονίζουν, μάλιστα, πως οι αποφάσεις και τα μέτρα στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος «θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες και δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις Αρχές της Δημοκρατίας».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα.
Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις-αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις, Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons