Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Newsletter



Στο Διδυμότειχο την Κυριακή, για τα “Ελευθέρια” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...
Το Διδυμότειχο επισκέπτεται την Κυριακή 15 Μαΐου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» της πόλης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως “ανέβηκε” στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Διδυμοτείχου, αναφέρει ότι ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει την πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί στις 11.30 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στον ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας και αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο ηρώο της πόλης. Στις 12.15 το μεσημέρι, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου.

Οι...Γερμανοί...ξανάρχονται στον Έβρο...
Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν στις 18 και 19 Μαΐου Γερμανοί βουλευτές, μέλη της διακομματικής ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας του γερμανικού κοινοβουλίου, μετά από πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων. Μετά την επίσημη υποδοχή τους στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, που θα γίνει στις 7 περίπου το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης, τα μέλη της αποστολής θα συμμετέχουν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς», με θέμα «το δυναμικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού». Την επόμενη ημέρα, στις 19 Μαΐου, η γερμανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το βόρειο Έβρο καθώς και την Πανεπιστημιακή Κλινική της Αλεξανδρούπολης.

Δυνατότητα ειδικής ρύθμισης οφειλών κτηνοτρόφων...
Μέχρι τις 27 Μαΐου έχουν το χρονικό περιθώριο οι κτηνοτρόφοι που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου να ζητήσουν από τα πιστωτικά ιδρύματα την υπαγωγή των οφειλών τους σε ειδική ρύθμιση. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει για το θέμα η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση. Η συνολική διάρκεια της ρύθμισης των δανείων είναι εξαετής, σε ίσες ετήσιες τοκοχρεολυτικές δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 και την τελευταία στις 31 Δεκεμβρίου του 2016. Σημειώνεται επίσης πως λόγω της παρεχόμενης εγγύησης του Δημοσίου, σε ποσοστό 80%, κάθε χρόνο καταβάλλεται από κάθε δανειολήπτη και μέχρι τη λήξη του δανείου, προμήθεια ασφαλείας, ύψους 2% επί του ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons