Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οκτώβρη η απόφαση για την ένσταση Ζαπάρτα κατά Τσιαούση, προτείνεται η απόρριψή της...



Δύο χρόνια μετά την κατάθεσή της, τον Οκτώβριο του 2011, αναμένεται να εκδοθεί η οριστική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου επί της ένστασης που είχε καταθέσει αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου του 2009 ο κ. Παναγιώτης Ζαπάρτας κατά της εκλογής της βουλευτού Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένης Τσιαούση.
Οι δυο τους είχαν κονταροχτυπηθεί στην καταμέτρηση των ψήφων, αφού η διαφορά τους μέχρι και την τελική ανακοίνωση του αποτελέσματος ήταν στο όριο του λάθους...
Τελικά, η Ελένη Τσιαούση εξελέγη βουλευτής Έβρου, ωστόσο ο Παναγιώτης Ζαπάρτας, λόγω της τόσο μικρής διαφοράς, κατέθεσε ένσταση ζητώντας επανακαταμέτρηση, ενώ ισχυρίστηκε και “κώλυμα” εκλογής της κας. Τσιαούση, «επειδή αυτή (σ. σ. η κα. Τσιαούση) δεν είχε παραιτηθεί προεκλογικά και από την υπηρεσία στην οποία είχε αποσπαστεί».
Ωστόσο, η εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Αναστασίου Γκότση, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, αναφέρει ότι η διαφορά ψήφων μεταξύ Παναγιώτη Ζαπάρτα και Ελένης Τσιαούση ανέρχεται σε 62 ψήφους υπέρ της κας. Τσιαούση, «συνεπώς, η σειρά με την οποία ανακηρύχθηκαν, δεν μεταβάλλεται» και ο κ. Ζαπάρτας παραμένει αναπληρωματικός βουλευτής ενώ η κα. Τσιαούση συνεχίζει κανονικά τη θητεία της ως βουλευτής του ΠΑ. ΣΟ. Κ. στο νομό Έβρου. Όσον αφορά το σκέλος της ένστασης που αφορά το «κώλυμα» εκλογής της, ο εισηγητής τον κρίνει «αβάσιμο».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons