Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Χαμαλίδης: Αντίδραση - Πρόταση για τα κέντρα παράνομων μεταναστών


Αντίδραση - Πρόταση για τα κέντρα παράνομων μεταναστών

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενεργώντας αυτοβούλως και αγνοώντας την άποψη της τοπικής κοινωνίας, εξέδωσε ανακοίνωση για τη δημιουργία 14 κέντρων παράνομων μεταναστών, απ’ τα οποία 3 στον Έβρο και ιδιαίτερα στο βόρειο Έβρο.
Έχουν ήδη περάσει 5 ημέρες χωρίς καμιά επίσημη αντίδραση από τον δήμαρχο Ορεστιάδας.
Επειδή οι αποφάσεις που παίρνονται από το «κλεινόν άστυ», θεωρούμε ότι είναι λανθασμένες και ερήμην της τοπικής κοινωνίας, προτείνουμε τα παρακάτω:

  1. Πρόκληση για άμεση επίσκεψη, εντός 10ημέρου, αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής τουλάχιστον Υφυπουργό, για να συζητήσουμε το θέμα, που είναι έντονο για την περιοχή και τη χώρα, καταθέτοντας τις προτάσεις μας κι αξιολογώντας τα δεδομένα.
  2. Αν το 10ήμερο περάσει άπραγο, ο δήμος και η κοινωνία των πολιτών ξεκινάνε δυναμικές κινητοποιήσεις και στοιχειοθετούν νομικά αντίδραση στη δικαιοσύνη.
Σε δήλωση του ο κ. Υπουργός μάλιστα απηύθυνε «έκκληση» στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Τόνισε για άλλη μία φορά πως θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανέφερε ότι στις γύρω πόλεις θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό των κέντρων αυτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Όπως αντιλαμβάνεστε προκαλεί το κοινό αίσθημα η φράση του Υπουργού «να μην προχωρήσουμε σε αντιδράσεις» αλλά να… καταπιούμε με το «έτσι θέλω» την απόφασή του. Δυστυχώς, μέσα στην οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η κοινωνίας μας, το Υπουργείο τάζει οικονομικές και περιβαλλοντικές απολαβές για να χρυσώσει το χάπι. Δεν συμφωνούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και δεν πρέπει να δεχτούμε άλλη υπονόμευση ως κοινωνία του Βορείου Έβρου.
Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, με την επαναδιαπραγμάτευση του καταστροφικού για τη χώρας μας ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου, με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και την επαναπροώθηση τους στις χώρες προέλευσης, η οποία άλλωστε αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό ζήτημα.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons