Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επίτιμος...Διδυμοτειχίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...



Για δεύτερη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, επισκέφθηκε το βόρειο Έβρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σεπτέμβριο είναι πολύ πιθανό να ξαναβρεθεί στην περιοχή, και συγκεκριμένα στη Νέα Ορεστιάδα, για τα επίσημα εγκαίνια του νέου θεάτρου «Διόνυσος» που εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί στην πόλη. Η τελευταία επίσκεψη του Προέδρου πραγματοποιήθηκε πάντως εχθές στο Διδυμότειχο με αφορμή τον εορτασμό των «Ελευθερίων» της πόλης. Ο κ. Παπούλιας, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακηρύχθηκε και επίτιμος δημότης Διδυμοτείχου, στη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε προς τιμήν του στο δημοτικό αμφιθέατρο...
Κατά την αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τιμή που του έκανε ο δήμος Διδυμοτείχου και σημείωσε πως γνωρίζει τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος, από το βάρος της ερήμωσης που παρατηρείται γενικότερα στην ελληνική επαρχία αλλά και ειδικότερα, από την παράνομη μετανάστευση, την οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είπε, που αποθαρρύνουν τη νεολαία. «Είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δράσουμε. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, ως άτομα, τοπικές κοινωνίες και κράτος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα θα πρέπει να είναι πολιτική, ενώ υπογράμμισε ότι για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής καθίσταται αναγκαία η συνάντηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας «σε μία κοινή επιδίωξη», αρκεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, να «αρθούμε όλοι πάνω από τα μικρά και να προσηλωθούμε στα μεγάλα».
Πρόσθεσε δε πως «η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα είναι ανάμεσα στους αγωνιούντες για το καλό της πατρίδας και στους αγωνιούντες για τον εαυτό τους».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons